Victoria’s Secret beni Avrupa’da keşfetti

Güncelleme Tarihi:

Victoria’s Secret beni Avrupa’da keşfetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2008 00:00

Adını Victoria's Secret haberleriyle duyuran Lara Surol, büyük güne adım adım yaklaşıyor.

Haberin Devamı

LARA SUROL FOTOĞRAFLARI

Adını "Victoria's Secret defilesinde çıkacak" haberleriyle duyuran Lara Surol, büyük güne adım adım yaklaşıyor.
23 yaşında model, moda dünyasına pek çok top model kazandıran o büyük defileye hazırlanmak için sıkı bir kampa girdi. Surol, defileye çıkabilmek için kasım ayına kadar şunlara dikkat etmek zorunda: Kilo alıp vermeyecek, vücudunun sıklığını koruyacak, kafein, alkol ve sigara kullanmayacak, verilen yiyecek-içecek listesine uyacak, saçının rengini koyulaştırıp kaşlarını kalınlaştıracak, cilt bakımı yaptıracak, selülit tedavisi görecek...

Öncelikle sormak istiyorum; Victoria’s Secret yolu size nasıl açıldı?

Ben son 6-7 aydır Türkiye’deyim, daha önce iki yıl boyunca Fransa ve İtalya’da World Model ajansına bağlı olarak çalıştım. Victoria’s Secret yetkilileri, oradaki mankenleri araştırırken benim tanıtım kartımı görmüş ve ilgilenmiş.

Victoria’s Secret beni Avrupa’da keşfetti
Nereli olduğumu sormuşlar. Türk olduğumu öğrenince "Bizimle çalışmaz" demişler, çünkü muhafazakar olacağımı düşünmüşler. Ajansım her defileye çıktığımı ve profesyonel olduğumu anlatınca bir deneme çekimi ayarlandı. Sonuçları beğendiler.

Haberin Devamı

2009 defilesinde olup olmayacağınız kesinleşti mi?

- Kasım ayında, sözleşme öncesi beni görecekler. Kurallara uyup uymadığıma bakacaklar. Uygun buldukları takdirde defilede ben de olacağım. Çok profesyonel ve dünya çapında ün yapmış bir firma oldukları için bu konuda ince eleyip sık dokuyorlar. Seçildiğim takdirde daha yoğun bir tempoya gireceğim. Sonuçta o defileye çıksam da çıkmasam da teklifin bana gelmesi bile çok güzel. Olursa ilk Türk melek ben olacağım.

Mankenliğe ne zaman  ve nasıl başlamıştınız?

- Üç yıldır profesyonel olarak mankenlik yapıyorum. Aslen Eskişehirli’yim. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezunum. Okurken de modellik yapıyordum, üniversite bittiğinde ise yurtdışına açıldım.

Haberin Devamı

Eskişehir’de yaşarken yurtdışı bağlantılarını nasıl kurdunuz?

- Bu devirde her şey çok kolay. İsterseniz ulaşıyorsunuz. Yurtdışında modellik yapan arkadaşlarım da vardı zaten. Türkiye’de modellik yaptığımı anlatınca, kendi ülkelerindeki ajanslara da fotoğraflarımı göndermem gerektiğini söylediler. Bir hevesle başvurdum tabii... Beğenildim, görüşmeye çağırdılar. Sonra defilelerde çıkmaya başladım.

Yurtdışında ajanslara kabul edilmek o kadar kolay mı? Nedir bu işin prosedürü, kuralları?

- Başvurunuzu kabul ederlerse, sizinle deneme çekimleri yapıyorlar. Çekimlerden memnun kaldıklarında süresi 2 ay ila 3 yıl arasında değişen eğitimlerine tabi tutuyorlar. Podyumda güzelliğinizden çok giydiğiniz şeyi nasıl taşıdığınız önemli çünkü... Beklenen ölçülere, belli bir donanıma sahip, disiplinli ve kaprissiz biriyseniz şansınız var.

Haberin Devamı

Orada neler yaşadınız, hiç zorlanmadınız mı peki adapte olmakta?

- Yurtdışında mankenlik yapmak gerçekten çok zor. İlk gittiğinizde bir kopukluk yaşıyorsunuz. Üç yabancı dilim var, İngilizce, Almanca ve Rusça konuşabiliyorum ama yabancı dilinizin olması herkesle iyi anlaşacağınız anlamına gelmiyor. Dışlanabiliyorsunuz. İlk iki ay ne çektiğimi bir ben bilirim. Ancak ne kadar disiplinli çalıştığınızı kanıtlarsanız

/images/100/0x0/55eab2a3f018fbb8f890fc8b
sonra sizi aralarına alıyorlar.

Yurtdışındaki defilelerle burada düzenlenenler arasında fark var mı?

- Orada disiplin her şeyden önemli. "Prova yarın sabah saat 09.00’da" denmişse, tüm ekip dakikası dakikasına orada olur. Saat 09:01’e kalan kimse yoktur. Gecikirseniz de profesyonel olmadığınızı düşünürler ve işlerinizi baltalar. Burada bakıyorum da öyle değil. Assolistler, arkadan gelenler, takılmayanlar var. Orada top model de olsanız, tam saatinde provaya gelirsiniz.

Haberin Devamı

Üç dil biliyorsunuz, fiziğiniz çok düzgün. Neden şimdiye kadar bir güzellik yarışmasına katılmadınız?

-  Ben güzelim diye bu işi yapmıyorum. Ben modelim, bir askıyım, o kadar. Bu işi sevdiğim için yapıyorum.

Yaşam standardınız modellikten önce nasıldı?

- Bu işten sanıldığı kadar büyük paralar kazanılmıyor. Durumunuz iyi değilse ve modellikten büyük paralar kazanacağınızı düşünüyorsanız, yanılırsınız. Ben bu işi çok sevenlerdenim. Şu ana kadar modellik adına istediğim her şeyi yaptım ve olmak istediğim yerdeyim.

Aileniz erkek dergilerine verdiğiniz pozları görünce tepki göstermiyor mu?

- Ailemden ilk başta tepki gördüm. Özellikle de babamdan... Hatta buradaki pozlarımdan sonra "Madem bunları yaptın, o zaman Victoria’s Secret defilesine çıkmıyorsun" bile dedi. Her ne kadar yurtdışında mankenlik yapıyor da olsam, ailem Türk. Bizim örf ve adetlerimiz değişmez. Benim de sınırlarım var. Her şeyi giyerim, gerekirse çıplak çıkarım gibi bir durum söz konusu değil.

Haberin Devamı

Şu anda yeni bir proje var mı?

- Marco Galliano’nun 2008 yüzüyüm. Çalıştığı ilk Türk’üm. Fotoğraf ve reklam filmi çekildi. Bilboard’lar İtalya’da asılacak, reklam filmi ise Amerika ve İngiltere’de yayınlanacak.

İşte Victoria’s Secret kuralları

- Victoria’s Secret yetkilileri, size kasım ayındaki görüşmeye kadar mutlama uymanız gereken kuralların listesini vermiş. Neler var o listede? Nasıl bir kampa girdiniz?

- Vücudumda asla değişiklik istemiyorlar, kilo alıp vermemem gerek.

Victoria’s Secret beni Avrupa’da keşfetti
- Vücudumun sıkılığını korumak zorundayım.

- Zaten kullanmıyorum ama kafein, alkol ve sigara kesinlikle yasak.

- Belirli bir yiyecek-içecek listesi var.    

 - Saçımın rengini koyulaştırmamı ve kaşlarımı kalınlaştırmamı istediler.     

  - Günde üç saat spor yapıyorum.

- Selülitim yok ama oluşmaması için de düzenli olarak radyo dalgalarının kullanıldığı bir uygulama yaptırıyorum.

- Cilt bakımlarına gidiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!