Vettel, Macaristan GP'deki zaferini Jules Bianchi'ye adadı

Güncelleme Tarihi:

Vettel, Macaristan GPdeki zaferini Jules Bianchiye adadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 09:34

Scuderia Ferrari Formula 1 takımının Alman sürücüsü Sebastian Vettel, Macaristan GP'de elde ettiği büyük zaferi geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Fransız meslektaşı Jules Bianchi'ye adadığını söyledi.

Haberin Devamı

Oldukça duygusal anlar yaşanan Macaristan Grand Prix'i öncesinde tüm pilotlar ve Bianchi'nin ailesi pistte bir çember oluşturup izleyicilerle birlikte Bianchi'nin anısına bir dakikalığına sessizlik seramonisinde bulunmuşlardı.

Oldukça olaylı geçen yarışta kariyerinin 41. Grand Prix galibiyetini elde eden Vettel'in ardından ise kariyerinin ve Rus F1 pilotlarının en iyi yarış sonucunu elde eden Red Bull pilotu Daniil Kvyat 2., Daniel Ricciardo ise podyumun 3. basamağını elde etmişti.

Son turun ardından finiş çizgisini seyircinin büyük tezahüratı ile geçen Vettel takım telsizinden Fransızca olarak, "Teşekkürler Jules, bu galibiyet senin içindi." derken, sonrasında İngilizce'ye dönerek, Daima kalplerimizde olacaksın, Takımdaki herkes eninde sonunda senin Ferrari ailesinin bir parçası olacağını biliyordu." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yarış sonrası podyum seramonisinde yapılan röportajda konuşan Alman pilot, Olağanüstü bir gündü, bu zaferi Jules'e adıyorum." dedi.

"Hepimiz için gerçekten çok zor bir haftaydı. Herkes çok zor zamanlar geçirdi, bu zafer Jules içindi."

"Ferrari'de çalışan herkes, taraftarlari kısacası hepimiz onun er ya da geç bu takımın, bu büyük ailenin bir parçası olacağından emindi."

Yarışta ilk turda liderliği ele geçiren Vettel, sonrasında piste giren güvenlik aracıyla kaandığı farkı kaybetmiş ancak yine de zaferi elde etmeyi bilmişti.

"Açıkçası güvenlik aracının piste girmesi isteyeceğimiz son şeydi."

"Bu periyod işleri son turlara doğru daha da ilginçleştirdi. Startta çok iyiydik, başlangıçta liderliği ele geçirmemiz zafer için kritik öneme sahipti."

"Araç ise zorlayıcı olsa da sürüşü çok keyifliydi. Harika bir yarış oldu ve oldukça hızlıydık. Cuma gününün ardından bu sonucu elde etmemizi sağlayan takıma teşekkür ediyorum. Bu zafer aynı zamanda onların da eseri."

Vettel, Macaristan GPdeki zaferini Jules Bianchiye adadı

 

BAKMADAN GEÇME!