Very beautiful violonist!

Güncelleme Tarihi:

Very beautiful violonist
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2009 00:00

İnternetteki klasik batı müziği grubu gittikçe büyüyor. Tartışmalar çeşitleniyor. Bu tartışmaların bazılarını mizah metni niyetine, kahkaha atarak okuyorum.

Haberin Devamı

İnternette Yahoo üzerinden müzik tartışmalarının yapıldığı klasik batı müziği’nin grubu konser duyurusu için verimli bir zemin olduğunu fark eden kurumlar, kültür merkezleri etkinliklerini bu grup üstünden duyurma yarışında. Zaman zaman vahim iletişim kazaları yaşanıyor. Bunlardan biri Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın 6 Kasım konseri duyurusunda yaşandı. Kurum adına mail grubuna gönderilen konser duyurusuna bir de biyografi linki eklenmişti. Meraklı bir grup okuru bu linki tıklamış, karşısına çıkan web sayfası nedeniyle infiale kapılmış. Bakın gruba gönderdiği mesajda ne yazıyor:
Merhaba, Acaba CSO yönetimi, davetli solistleri hakkında “... was born in Russia. She is a very beautiful violinist. Now, she is living in Japan”den öte, (Rusya’da doğdu, çok güzel bir kemancı, şimdi Japonya’da yaşıyor) bilgi veremeyecek kadar basiretsiz, manken kataloğu misali bir web sayfasını solist tanıtım amacıyla yollayacak kadar amatör mü? (Link : http://matsumo-web.hp.infoseek.co.jp/player/e-page6pm.htm) Acaba CSO yönetimi neden bu konserin web duyurusunda, örneğin, bir Wikipedia linki vermeyi tercih etmemiş? İlgili solist için var, ben kontrol ettim ya da solistten kısa bir biyografi istememişler, istemişlerse de neden onu bizimle paylaşmamışlar? Bu tavır oldukça ciddiyetsiz değil mi? Konsere gidenlerin defileye gittiğini mi sanıyorlar? Yoksa konser duyurusunda solistin güzelliğinden dem vurmak dinleyici sayısını artırmak için kullanılan yeni bir strateji mi? Şu halde şefin yakışıklılığı da benzer amaçla kullanılabilir belki... Yahut başkemancının alımlılığı, timpanistin güçlü kasları vs... Çok güzel bir kemancıymış... Hey Allah’ım ne günlere kaldık!

Haberin Devamı

2010 İstanbul’da şahlanan girişimcilik ruhu

2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti hazırlıkları,  skandal zinciriyle devam ediyor. AKB Ajansı Büyük Etkinlikler Koordinatörü Serhan Ada’nın istifasının ardından ajansın Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra’nın Radikal Gazetesi’nde “Proje amacından saptırılıyor” başlıklı yazısı yayımlandı. 2010’un rant sağlamak amacıyla kullanıldığını idda eden Madra bir konuyu atlıyor.  Avrupa’nın İstanbul örneğinden öğreneceği çok şey var: Milyar Euro’luk proje girişimciliği nasıl şahlandırılır, parsa kapmak için ne tür cinlikler geliştirilir,  şeffaflık çağrıları nasıl pişkince geçiştirilir... Bu birikimi başka hangi Avrupa şehrinde bulabilirler ki! 

Haberin Devamı

91’lik delikanlıdan kadınlar konusunda nasihat

Cazın yaşayan tarihi, piyanist Hank Jones hafta başında konser için İstanbul’daydı. İşsanat’taki konser sonrasında kuliste, kendisi gibi kalbi genç bir delikanlı bekliyordu: Türk cazının Avrupa’daki ilk öncülerinden, Maffy (Muvaffak) Falay... 79 yaşındaki Maffy, Hank Jones’un yıllar önce ölen iki ünlü kardeşi davulcu Elvin Jones ve trompetçi Hank Jones’la Avrupa’nın ünlü caz kulüplerinde çalmıştı. Hatta Dizzy Gillespie’den “Maffy, Miles Davis’le boy ölçüşebilir” övgüsünü almıştı. O akşam Jones ve Maffy ayaküstü eski günleri andı. Birbirlerine fıkra gibi birkaç öykü anlattı. Bu arada Hank Jones, Maffy’nin dinçliğine, genç görünümüne hayret etti. Tam üç kez yaşını sordu. Sonra da gülerek “Biliyorsun ben uzun yaşamımı üç şeye borçluyum: Uyuşturucu, alkol, sigara kullanmadım ve asla kadın çılgını olmadım” dedi... Maffy’nin Jones’un kulağına fısıldadığı cevabı duyamadım. Ama iki delikanlının epeyce güldüğünü söylemeliyim. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!