VAN night stand

Güncelleme Tarihi:

VAN night stand
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2012 00:00

Van denilince akla terör, deprem ve yıkılmış bina görüntüleri geliyor. Ama ben size bu hafta Van’ın bilinmeyen ve şaşırtıcı bir yüzünü tanıtacağım. Gittim, bir gece kaldım, dokuz kapı yapıp sabah dörde karşı otelime döndüm. Çok ama çok şaşırdım. İşte o ‘Vangnam style’ geceden notlar.

Haberin Devamı

Keman, mini tartlar ve Colombian supreme

Van merkeze yeni açılan beş yıldızlı Elite World otelin lobisinde pirinç separatörlerden süzülen keman sesi İtalyan beyaz tasos mermerlerle kaplı sutün ve duvarlarda yankılanıyor. Uzun saçlı kemancı aslında hardcore klasik çalmayı seviyor ama ama beş çayı için ‘çigan’ tarzının daha uygun olduğunu düşünmüş. Güler yüzlü garson kız kahve olarak Colombian Supreme’i, tatlı olarak kivi ve frambuazlı mini tartları tavsiye ediyor. Beş çayına çift olarak gelen de var, anne-kız olarak da, arkadaş arkadaşa da. Bu duruma en çok önümdeki masada oturan turist çiftle ben şaşkınız. Daha şaşırtıcısı bu tür etkinliklerin otelin sosyal medya hesabından duyurulması.

/images/100/0x0/55ea3fb5f018fbb8f873e1d5

Haberin Devamı

Deniz mahsulleri vol au vent ile Venedic escalope

Van kahvaltısı ve kebap mı dediniz? Yoo, onlar turistler için. Şu sıralar Van’ın en havalı yemekleri Tepe Restaurant’taki Venedic escalope, deniz mahsulleri vol au vent ve okyanus tuzunda marine edilmiş kuzu Milano. Fiyatları 26, 20 ve 26 TL. Bu yemekler restoranın genç ve dâhi başaşçısı Fırat Altay ve ekibi tarafından hazırlanıyor. Ödüllü aşçı bu alafranga mönü için gereken malzemelerin yurtdışından getirttiğini söylüyor.

North Shield’s’ta sex on the beach ve mojito keyfi

Akşam yemeğinden sonra bir aperitif içki için North Shield’s’e geçiyoruz. İçeride üç yıldır her cumartesi olduğu gibi 70-80 kişi var. Yaş ortalaması 20-30. Sanmayın ki 100. Yıl Üniversitesi’nin öğrencileri çoğunlukta. Evet onlar da var ama asıl kitle Vanlı genç esnaf, özel hastanelerde çalışan doktor ve hemşireler. Fiyatlar İstanbul’daki North Shield’s ile aynı. En çok mojito ve sex on the beach içiliyor. Gece 02.00’ye kadar açık.

Nietzsche Bar’da kesintisiz blues ve Mezzo TV

Eğer biraz daha entellektüel bir tipseniz, North Shield’s’e alternatif olarak istikamet Nietzsche Bar. Kendilerini nihilist bar olarak tanımlıyorlar. Arada Fado ve Chanson çaldıkları da oluyor ama asıl tarzları caz ve blues. Uzun saçlı, küpeli, anaşist sahibi Nihat Abay’ın bir şiir kitabı var: Yaşayabilmek. Barkovizyonda sadece ve sadece Mezzo TV dönüyor. Duvarları Bukowski, Simon de Beauvoir, Schopenhauer gibi yazarların dev fotoğrafları süslüyor. Daha çok tiyatrocular, akademisyenler, Van Kadın Derneği üyeleri ile eşcinseller gibi Van’daki alt kimlikler takılıyor. ‘Son müşteri çıkana kadar’ açık.

Haberin Devamı
VAN NIGHT STAND

Halay Bar’da ‘Yaylalar yaylalar’ türküsü

Gece azmak için geleneksel bir yer tercih ediyorsanız Halay Bar’a gideceksiniz. 300 kişilik mekanda sanıyorum o akşam rahat bir 350-400 kişi vardı. Ahalinin yarısı hatta yarıdan fazlası kadın. Grup Martı’nın Türkçe-Kürtçe müzikleriyle coşuyorlar. İstanbul’daki birçok türkü-barda militarist kaçabilecek ‘Yaylalar Yaylalar’ türküsünü de çalabiliyorlar ama biraz deforme ederek: “Komşu kızını zapteyle/Bizim oğlan sapıktır...” Onlar çaldıkça salondaki kadınlı erkekli ahali toplu halde halay çekiyor, oyun oynuyor. Ayın 12’sinde Mustafa Keser çıkacak. En çok bira ve rakı içiliyor, bira 6 TL. En azgın kitle burada. Fotoğrafçı arkadaşım Levent’i de aralarına aldılar, oynatıyorlar. Galiba buradan hiç çıkamayacağız.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea3fb5f018fbb8f873e1d7

Festa’da Sezen’in eski şarkılarıyla slow dans

Yok eğer romantik takılayım derseniz, Van’daki adresiniz 250 kişilik bir roof olan Festa. Cam kenarlarına konuşlanmış masalara turuncu avizeler sarkıyor. Sezen Aksu’nun eski şarkıları eşliğinde dans ediliyor. 10-12 metrelik bir sahnesi var. Beş kişilik orkestrasıyla Emrah sahne alıyor: “Bana ellerini ver / Hayat seni sevince güzel / Sana gönlümü verdim nazlı güzel...”

One Club’daki bu insanlar da nereden çıktı?

En azgın kitle Halay Bar’da demiştim ya... One Club’ı görmeden söylediğim için fena yanılmışım. Nişantaşı’nda zor görebileceğiniz daracık şortlar, mini etekler, dekolte elbiseli kızlar ve boyunlarına doladıkları atkıları, küpeleri, renkli gözlükleriyle cool oğlanlar. Bir de arada yaşam tarzını hiç gizleme ihtiyacı duymayan gay’ler... Öyle ki nereden çıktı bu insanlar diyorsunuz. Bir kısmı Van’ın köklü ve zengin ailelelerinin çocukları. Bir kısımı genç esnaf ve üniversiteli sevgililileri. Bir kısmı da şehir dışından eğlenmeye gelenler: 21 yaşındaki İdris Duman mesela. Haftasonları eğlenmek için hakkari’den geliyormuş: “Bizim orada böyle eğlenebileceğimiz yerler yok abi” diyor. Herkesin en coştuğu şarkı Gangnam Style.

Haberin Devamı

Urartu Disco’da Türkçe popla coşmaca

One Club’da ağırlıkla yabancı pop çalıyor. Eğer tercihiniz Türkçe poptan yanaysa Urartu Disco’ya gideceksiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!