Vali polis oldu

Güncelleme Tarihi:

Vali polis oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 00:00

Erdal Beşikçioğlu, Süper Vali’yi canlandırdığı “Köprü” dizisinin ardından, “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” ile Star TV ekranına dönüyor. Beşikçioğlu’nun cinayet büro amiri rolüyle izleyici karşısına çıkacağı dizi, yarın akşam ilk bölümüyle ekranda olacak.

Haberin Devamı

“Köprü”den sonra Star TV ekranına “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” ile dönüyorsunuz. Bu kanalın sizin için özel bir yeri olmalı...
- “Köprü” dizisindeki vali, kendine has üslubuyla sistemin köhne yapısını eleştiriyordu. “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi”nde de cinayet büro amiri, yine kendine has üslubuyla adalet sistemimizi eleştiriyor. Star TV bana söz söyleme özgürlüğü sağlıyor. Bu durumda kanalın yeri bir başka oluyor tabii. Kim bu özgürlükten vazgeçmek isteyebilir ki?

Canlandırdığınız rolden bahseder misiniz biraz, kimdir Behzat Ç.?    

- Hayata karşı işlenen suçlar uzmanı. Ama adalet konusunda yazılı hukuka ters düşen bir anti-kahraman. Onun için adalet bir vicdan meselesi. Mesleğine bağlı biri. Bu bağlılık da ailesiyle arasında problemlere yol açıyor. Hayata karşı yediği tokatlar onu yıldırmamış, ayakta kalmayı bilmiş. Hep kendi doğrularına göre hareket etmiş. Fakir ama ruhu zengin bir cinayet büro amiri. Çok sevdiği bir kızı var. Hayatta güvendiği tek insan da o. Özellikle kadınlara güveni kalmamış.

BU GÜZEL İNSAN KADINLARA NASIL GÜVENSİN

Neden kadınlara güvenmiyor?


- Neden güvensin ki? Gençlik yıllarında devrimci bir kıza aşık olmuş. Kız da onu sevmiş ama Behzat Ç. polis olunca ayrılmışlar. Yaş ilerleyince, bir banka müdürünün kızına aşık olmuş. Ama hortumlanan paralarla büyüyen bu hanımefendi, memur maaşıyla yetinememiş ve Behzat Ç.’den ayrılıp bir psikologla evlenmiş. Bu güzel insan kadınlara daha ne kadar güvenebilir ki?

Meslektaşları zamanla kariyerlerinde yükselirken, Behzat Ç. olduğu yerde kalıyor. Bunda yazılı hukuka karşı çıkmasının ne kadar etkisi var?

- Behzat Ç., makam mevki peşinde biri değil. Ağalarla, paşalarla ilgisi yok. Vicdanının rahat olması tek prensibi. İş böyle olunca dönem arkadaşları yükselmiş, o da olduğu yerde saymış. Yazılı hukuka karşı çıkması ise bu yerinde sayma durumunda yüzde yüz etkili tabii.

ADALETİN ŞİRAZESİ ŞU SIRALAR ŞAŞKIN

“Behzat Ç.” sizin ilk polisiyeniz. Nasıl bir ön hazırlık gerektirdi yapım? Emrah Serbes’in tüm “Behzat Ç.” romanlarını okudunuz mu?

- Gerekenler yapıldı, okunması gerekenler okundu...

Bu projeye sizi çeken ve ‘evet’ demenizi sağlayan unsurlar nelerdi?

- Başta beni Emrah Serbes’le tanıştıran Adam Film ekibi, Serdar Akar ve Tarkan Karlıdağ, dizide oynamayı kabul etmemi sağlayan temel etkenlerdi. Ve tabii adaletin şirazesinin şu sıralar şaşkın olması...

Haberin Devamı

SAN FRANCISCO SOKAKLARI’YLA BÜYÜDÜK

Ankara’daki çekimler nasıl gidiyor?

- Gayet keyifli... Yıllardır Ankara’da yaşamama rağmen şehri yeniden keşfediyorum.
 
Polisiye sever miydiniz?

- Sevmez olur muyuz? Bizim kuşak “San Francisco Sokakları”nı seyrederek büyüdü.

Haberin Devamı

DİZİDEKİ ESKİ EŞİNİ GERÇEK EŞİ OYNUYOR

Eşiniz Elvin Beşikçioğlu, dizide eski eşinizi canlandıracak. Dizide onunla birlikte rol alma kararını nasıl verdiniz ve bu nasıl bir deneyim olacak sizin için?


- Elvin de oyuncu. Sonuç olarak kendisine teklif edilen rolü canlandırıyor. O anda karı-koca değil, karşılıklı oynayan iki oyuncuyuz. Rol neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Kaldı ki bu durum bizim için bir ilk değil, daha önce dizide de, tiyatroda da karşılıklı oynadık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!