Vagon lokantaları

Güncelleme Tarihi:

Vagon lokantaları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2004 00:00

Trenlerin kralı ve kralların treni olan ‘Doğu Ekspresi’, II. Dünya Savaşı’na kadar nice zengin, ünlü kişiyi Fransa’dan İstanbul’a taşımıştır. Dünyanın en şık, en güzel, en lüks vagon-lokantasının da Doğu Ekspresi’nde olduğu söylenir. Şimdi bu meşhur tren yok ama size, T.C.D.D.’nin yenilenen yemek vagonlarındaki lezzetli çeşnileri tatmanızı mutlaka öneririm.PRATİK TARİFLERBolonez soslu spagetti6 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 35 dakikaMalzeme listesi1 paket spagetti makarnaBolonez sosu için250 gr. orta yağlı kıyma2 yemek kaşığı sıvıyağ2 adet orta boy kuru soğan (yemeklik ince doğranmış)1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)1 adet orta boy kereviz (rendelenmiş)3 adet orta boy domates (tavla zarı doğranmış)1 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 çay bardağı domates püresi)1 tatlı kaşığı kuru fesleğen Tuz, karabiberÜzerini süslemek içinYarım demet maydanoz (ince kıyılmış)Sos için; sıvıyağ, kıyma ve kuru soğanı karıştırarak 10 dakika kavurun. Havuç ve kerevizi ekleyip, 5 dakika daha kavurun. Salça veya püreyi, domates, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, 1-2 dakika karıştırın ve 1 bardak su ekleyerek 10 dakika sosu pişirin. Kaynayan 10 bardak tuzlu suda spagettiyi 10 dakika haşlayın. Süzülen makarnayı sosla karıştırıp, iyice harmanlayın. Maydanozla süsleyerek servise sunun.Rokalı salata8 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaMalzeme listesi1 demet roka2 sap yeşil soğan (çok ince doğranmış)2 adet orta boy domates (kuşbaşı formunda doğranmış)Sos için1 diş sarmısak (dövülmüş)2 adet limonun suyu4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı1 çay kaşığı tuz, karabiberÜzeri için1/2 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)1/2 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)Rokaları iyice yıkayın. Suyunu süzdürüp, elinizle iri parçalar halinde doğrayın. Yeşil soğanları üzerine ekleyin. Sos için bir kase içinde; sarmısak, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiberi karıştırıp, iyice çırpın. Hazırladığınız bu sosu yeşilliklerin üzerine gezdirin. En üste rendelenmiş beyaz peyniri ve iri çekilmiş cevizleri serpiştirerek servise sunun. Yemekçinin notu: Yukarıdaki salata sosuna çok ince kıyılmış 3 yemek kaşığı dereotu da ekleyebilirsiniz.Kahve aromalı parfe10 kişilikHazırlama süresi 25 dakikaMalzeme listesi4 adet yumurta2 paket krem şanti2 su bardağı kakaolu süt1 paket vanilya1 su bardağı süt1 yemek kaşığı neskafe3 yemek kaşığı kakao1 su bardağı toz şeker1 çay kaşığı tuzBir tencerede süt, neskafe ve kakaoyu orta ateşte ısıtın. Bir kasede krem şantiyle kakaolu sütü katılaşıncaya kadar çırpın, buzdolabında bekletin. Bir başka kapta yumurta sarılarını toz şekerle 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını tuzla birlikte 10-12 dakika mikserle çırpın. Çırptığınız yumurta sarılarının içine yumurta beyazlarını, dolaptaki krem şantiyi ve neskafeli karışımı az az ilave edin. Derin bir tas içine ince naylonu yanlarından sarkacak biçimde yerleştirin. Karışımınızı içine boşaltın ve derin dondurucuda 1 gece bekletin. Servisten önce bir tabağa ters çevirin, naylonu sıyırın ve çikolatayla süsleyin.İnce NoktalarPasta yapımından artan yumurta sarılarını ziyan etmeyin. Bir kasenin içine boşaltıp, üzerini hava almayacak biçimde kaplayıp, 1- 2 gün buzdolabında bekletin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!