Üzerlerse tırnaklarımı çıkarırım

Güncelleme Tarihi:

Üzerlerse tırnaklarımı çıkarırım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 00:00

Yeni albümü "Yolun Açık Olsun"la büyük ilgi gören Petek Dinçöz, müzik kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Foto galeri - Petek Dinçöz'ün yeni fotoğrafları için tıklayınız...

Artık polemiklerden uzak durup sadece müziğiyle var olmaya özen gösterdiğini belirten Dinçöz, uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi: "Beni üzerlerse tırnaklarımı çıkarırım."

Yolun Açık Olsun albümünüzle birlikte konser maratonu da başladı değil mi?
- Evet, hiç aralıksız konserlere yetişmeye çalışıyorum. Tabii tatil yapmaya da fırsat bulamıyorum. Vitaminlerle ayakta duruyorum. Bir yerden sonra vücut, yorgunluğa dayanamıyor. Bataryayı ara sıra şarj etmek gerekir ya ben de kendimi uçakta uyuduğum zamanlarda şarj ediyorum. 

Bu durum sizi rahatsız etmiyor mu?
- Hayır, bir laf vardır ya, "Leyleği havada gördüm" diye aynen o durumdayım. Uçak hostesleriyle akraba olduk. Hız kesmeden konserlerle sevenlerimin karşısına çıkıyorum. 

Albümle ilgili ilk tepkiler nasıl?
- Albümü dinleyen herkes ’olmuşsun’ diyor. Eskiden kıyafetlerim, saçım konuşulurken, şimdi yorumcu kimliğimle ön plandayım. 

Konser programınızın yoğun olduğunu söylediniz. Kulüp çalışması yapmayacak mısınız?
- Benim için önemli olan festivaller, devamlı halk konserleri veriyorum. Geçtiğimiz gün İskenderun’da konser verdim, yaklaşık 60 bin kişi izledi. Ben 60 bin kişilik konser verebiliyorsam neden bar çalışması yapayım? Herkesin hayalinde Maksim’de sahne almak vardır. Ben oranın son assolistiyim. 

18 yaşında müzik piyasasına adım attınız. Şimdi geriye baktığınız zaman kıyafetlerinizi siz de abartılı buluyor musunuz?
- Bana Türk filmi izlemek terapi gibi geliyor. Türk filmlerindeki kıyafetlerle aynı kombinasyonda kıyafetler diktiriyorum kendime. Artık ne giydiğim seyircim için önemli değil. Onlar her şeyden önce gelişmeme bakıyor. Pijama giysem bile sevenlerimden eleştiri almam.

İNŞALLAH BANA DA ’PRENSES’ DERLER

Şu anda olmak istediğiniz yerde misiniz?

- Kesinlikle evet... Ben ne özel ne iş hayatımda sansasyonlara girdim. Yaklaşık yedi yıl önce "Foolish Casanova" adlı şarkım çok eleştirilmişti fakat eleştirenlerin torunları bile o şarkıyı ezberlemişti. Hálá konserlerimde bu şarkı isteniyor. 

Yani bundan sonra yorumcu kimliğimle ben de varım diyorsunuz...
- Benim kulvarım farklı... Eğer bundan sonra başka şahıslarla bir yarış olacaksa yorumculuk alanında sonuna kadar mücadele edebilirim.

Kimleri örnek alıyorsunuz kendinize?
- Tabii ki, en başta Sezen Aksu gelir. Türkan Şoray da beni için çok önemli bir isim. Şimdiye kadar hiçbir şekilde adı özel hayatıyla ilgili kötü anılmamıştır. O bizim ’Sultan’ımız... İnşallah ileri de bana da ’Prenses’ derler. 

Artık polemiklerden uzak durma kararı mı aldınız?
- Ben oynamıyorum, yalan söylemiyorum. Dürüst bir insanım ve bana mikrofon uzatıldığı zaman yapmacık olamıyorum. Açık sözlü olmak kötü bir şey değil bence. Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum. Beni sadece yaptığım müzikle ansınlar. 

Yani artık polemiklerle anılmak istemiyor musunuz?
- Kalbim kırılırsa, beni üzerlerse o zaman tırnaklarımı çıkarırım. Bunu herkes bilir. Allah herkesin yolunu açık etsin.

Siz polemiklerden uzak kalmak istiyorsunuz ama Emral Avşar, "Petek görgü kurallarını bilmiyor. Can onu toplum içine çıkarmadan önce terbiye versin" dedi. Bu açıklama hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Onlarla ilgili hiç yorum yapmak istemiyorum. Bundan sonra benim için en önemli konu albümün satışları. Zaten ’leyleği havada görmem’ herkese en güzel yanıt olacaktır.

KÖSTEK OLANLARI ELEŞTİRMEK İÇİN MASKEYİ TAKTIM

Geçtiğimiz günlerde bir konserinizde taktığınız maske çok konuşuldu...
- Hiçbir zaman yapmacık olmadım. Diğerleri gibi maske takanlardan değilim. Yapmacık bir insan olmadığım için de o maske benim için bir mizansendi. "Bunlar normal hayatta suratlarına geçirdikleri gizli maskeyle dolaşıyor. Bakayım ben maske takınca değişecek miyim?" dedim. O maske bile beni değiştirmedi. Ben kendi doğru bildiğim yoldan gidiyorum. 

Kimler mesela?
- X,Y,Z = müzik camiası diyelim. Gördüğüm kadarıyla birçoğu maskeli ki, artık bunu halk da görebiliyor. İnsanlar beni yolda gördüğü zaman, "Petek’cim sen hiçbir zaman yapmacık olmadın" diyorlar. 

Peki, bundan sonra kimler sizin rakibiniz olamaz?
- Bizim camiada assolist sayısı iki elin parmaklarını geçsin artık. Bu anlamda kendime idol olarak gördüğüm isim Sezen Aksu’dur. Ben de onun izinden giderek yeni yeteneklere destek olacağım. Ben bu işe ilk başladığım zaman destek olur gibi yapıp arkadan köstek olan çok isimle karşılaştım. İste bu yüzden taktım o maskeyi...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!