Uzaylı kedi Matilda

Güncelleme Tarihi:

Uzaylı kedi Matilda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 15:13

Instagram dünyasının son kedi fenomeni Matilda ile tanışın. Bir sağlık sorunu nedeniyle son bir senedir gözlerinin büyümesi engellenemeyen Kedi Matilda'nın Instagram'da 40.000 takipçisi var. İnternet camiası ise Matilda'nın bu halini korkunç bulanlar ve bu sağlık probleminin onu daha da sevimli yaptığını savunanlar olarak ikiye bölünmüş durumda. Matilda'nın fotoğraflarına bakın, kararınızı kendiniz verin.

Haberin Devamı

Matilda’nın lakabı aslında ‘Uzaylı Kedi’. Doğuştan sahip olduğu bir sağlık problemi fiziksel olarak kendini belli etmeye birinci yaşının sonunda başlamış.

Yaşadığı bu problemin sebebi göz merceğinin gözünden ayrılması olan Matilda’nın gözleri son bir senedir büyüyor.

2 yaşında olan Matilda’nın Instagram profilinde, ‘Hiç böyle birini gördünüz mü? Kendi cinsimi arıyorum.’ Yazıyor. Şu an 30.000’den fazla takipçisi olan Matilda’nın sahipleri, kedilerinin tıpta lens lüksasyonu olarak bilinen bu rahatsızlığının oldukça nadir rastlanan bir problem olduğunu söylüyorlar.

Matilda sağlık sorunu ilerledikçe görme yetisini de yavaş yavaş kaybetmiş. Şu an hiç görmeyen Matilda’nın sağlık açısından başka bir problemi yok; yani bu durum kedinin herhangi bir ağrı ya da acı yaşamasına sebep olmuyor. Hatta hayatını ve durumunu anlatan websitesinde, ‘Matilda sahipleri Sakallı Adam, Kadın ve Köpek ile birlikte mutlu mesut yaşıyor.’ Gibi bir ibare de var.

Haberin Devamı

Matilda’nın sahipleri kedilerinin bu durumunu fark eder etmez birkaç veterinerin kapısını çalmış. Onlarca test ve muayeneden sonra konan lens lüksasyonu tanısının Matilda’nın hayat kalitesine etki etmediğinde karar kılan sahipleri, ameliyat fikrinden vazgeçmişler.

Matilda’nın sahiplerinin yazdığı yazının sonunda yer alan paragraf aslında internet dünyasında birkaç gündür süren tatlı mı korkunç mu tartışmasına bir yerde nokta koyar cinsten; ‘Ne olursa olsun sahipleri Matilda’nın mükemmel ve çok güzel olduğunu düşünüyor ve bu küçük uzaylıyı hayatta olduğu süre boyunca çok sevip ona olabilecek en iyi şekilde bakacaklar.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!