Ustalara büyük ödül

Güncelleme Tarihi:

Ustalara büyük ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2005 11:45

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri'ne Halil İnalcık, Ferruh Başağa, Oktay Akbal, Ara Güler, Sevda-Cenap And Vakfı değer görüldü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden 2005 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerine ilişkin yapılan açıklamada,  ödül yönetmeliğince Türk kültür ve sanat yaşamına önemli katkılarda bulunan, ülkemiz kültür ve sanatının yücelmesine çalışan Türk yurttaşı ve yabancı uyruklu kişiler ile kurumlara, Devlet adına onurlandırmak ve özendirmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmesi öngörüldüğü anımsatıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in ödülün sonu "0" ve "5"le biten yıllarda verilmesi talimatları uyarınca, Kemal Nehrozoğlu, Yıldız Kenter, Prof. Dr. Talat S. Halman, Prof. Dr. Emre Kongar, Doğan Hızlan, Rengim Gökmen ve H. Bülent Serim’den oluşan Değerlendirme Kurulu’nun önerisi üzerine, Cumhurbaşkanı Sezer’in ödüllerin tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık’a, ressam Ferruh Başağa’ya, edebiyatçı Oktay Akbal’a, fotoğraf sanatçısı Ara Güler’e ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’na verilmesinin uygun gördüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Ödül töreni 11 Kasım 2005 Cuma günü saat 17.00’de Çankaya Köşkü’nde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!