Usta tiyatrocu Üner, 23 yıl sonra tekrar sahnede

Güncelleme Tarihi:

Usta tiyatrocu Üner, 23 yıl sonra tekrar sahnede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 19:54

Usta tiyatrocu Maral Üner, 23 yıl aradan sonra, “Mahpeyker” rolü ile tekrar izleyicisinin karşısında olacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahneye koyacağı Hüzzam’da, “Mahpeyker”i canlandıran Meral Üner, ilk günün heyecanıyla 28 Ekim Salı günü Oda Tiyatrosu’nda tekrar sahneye çıkacak.

Oyunun bugün gerçekleştirilen basına tanıtım toplantısında, gazetecilerle bir araya gelen Üner, İlk kez 1984-85 sezonunda Olcay poyraz’ın rejisiyle sahnelenen Hüzzam’ı, o sezonun ardından 12 yıl boyunca 503 kez temsil ettiğini söyledi.

Hüzzam’ı seyirciyle oynadığını anlatan Üner, “Seyirci istedi ve kaldırmadılar. Oyunu sahneye koyduğumuz birinci senenin sonunda oyunun başrejisörü , ‘bunu istediğin kadar oynayacaksın’ demişti. Artık sahne elbisemin kolları sandıktan çıkmış gibi görünüyordu” dedi.

Hüzzam’ın kendisine “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” getirdiğini belirten Üner, yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından tekrar izleyicisiyle buluşmanın kendisini son derece heyecanlandırdığını ifade etti. Üner, “Şimdi yeni dikilmiş elbisemle yeniden sahnedeyim” diye konuştu.

“BEN YAŞAYAN OYUNCUYUM”

Üner, annesinin rahatsızlığı nedeniyle, iki sene boyunca banka ve market gitmek gibi günlük işlerin dışında vaktinin büyük çoğunluğunu evinde geçirdiğini söyleyerek “Hüzzam’la gelen heyecanını” şu ifadelerle anlattı:

“Başka hiçbir hareketim yoktu. Baktım ki gider olmuşum, bazı dostlarım benim için üzülmüşler. Ben de kırılmıştım, emekli sanatçılar sahne alamadıkları için. Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Serhat Nalbantoğlu, telefon açıp aniden sordu ‘Hüzzam’ı tekrar oynar mısın diye?’ Çok heyecanlandım ve kendimde bir canlılık hissettim. Bu teklif geldikten sonra, 17 gün boyunca evimin yakınındaki parkta bulunan jimnastik aletlerinde egzersiz yaptım. Burada ümit kazandım. Yoksa ‘asla oynayamam’ diye düşünmedim. Dünya’da iki cins oyuncu vardır, ben yaşayan cinsim.”

SADECE AYNAMI ALDIM

Üner, oyunun ilk provasına geldiği zaman, oyunun bütün aksesuarları yerli yerinde olduğunu belirterek, kendisinin yalnız aynasını yanında getirdiğini söyledi. Uzun bir aradan sonra sahneye ilk çıktığınız çıktığı anki duygularını kelimelerle tarif etmenin zor olduğunu ifade eden Üner, “Çok bildik bir yere, bildik biçimde tekrar geldim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!