Uşağınız 7/24 hizmetinizde

Güncelleme Tarihi:

Uşağınız 7/24 hizmetinizde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2012 00:00

Tatilde uşaklı yaşamın keyfini denemek isteyenler için Susesi Luxury Resort, uşak servisi başlattı. Uşak yani butler, müşteriyi havaalanında limuzinle karşılıyor, 24 saat emrinde oluyor ve yine havalimanından uğurluyor

Haberin Devamı

Antalya Belek’teki Susesi Luxury Resort Oteli, villalarında ve royal süit odalarında konaklayan misafirleri için ücretsiz uşak hizmeti vermeye başladı. Bu arada otelin diğer odalarında kalıp da bu servisten yararlanmak isteyenler günlük 100 Euro ödeyerek bu hizmeti satın alabiliyor.

Otel, uşaklık hizmetini çalışanlarına öğretmesi için ‘The International Institute of Modern Butlers’ adlı şirkettin İspanyol eğitmeni Amer A. Vargen’i Antalya’ya getirdi. Vargen, iyi lisan bilen ve tecrübeli ekip arasından 19 kişiyi seçti ve dört gün teorik, üç gün pratik eğitim verdi. Yedi günlük ‘İngiliz özel uşak hizmeti eğitimi’ sonunda da uşaklara temel İngiliz özel uşak sertifikası dağıtıldı.

PROTOKOL EĞİTİMİ

Susesi Luxury Resort Oteli Genel Müdürü Gökhan Ergen sundukları ayrıcalıklı ve üstün hizmet için her bir royal suit’e 24 saat kesintisiz iki kişinin tahsis edildiğini söylüyor. Ergen, önceden sadece villalardaki misafirlere sunulan hizmetin artık süit odalar için de geçerli olduğunu anlatıyor: “Bu hizmetle bir
ilke imza attık. Kişiye özel hizmet anlayışı ve lüks konseptini adeta yeniden yorumladık. Misafirler otele girişlerinden otelden çıkışlarına kadar kendilerine premium kalitede hizmet verecek özel eğitimli uşaklarla bir tatilde ihtiyaç duyulan tüm detayların düşünüldüğü en üst seviyede hizmet alıyorlar.”
Uşakların aldıkları eğitim başlıklarıysa şunlar: Kalite konusundaki farklılık, hizmet hızı, aktiflik, yaratıcılık, sezgi ve önceden davranma, zor durumları sükûnetle halletme, günümüz misafirlerinin filozofisi, vücut dili, yüz ifadeleri, sözel ifadeler, nasıl durulur, nasıl hareket edilir, nasıl sunum yapılır, tepsi taşıma, kapı açma, selamlama, görgü kuralları, protokol eğitimi, check-in ve check-out prosedürleri, mönü bilgisi, masa kurulması, İngiliz çayı sunumu, bavul yerleştirme ve boşaltma, ayakkabı temizliği ve cilalanması, gardrop yönetimi, incelenmesi ve temel onarım işlemleri, temel ütüleme ve buharlama teknikleri, sabah uyandırma servisi, şarap puro ve şampanya temel bilgileri, puro nasıl saklanır ve yakılır, şampanya nasıl açılır ve hangi şarap neyle daha uygun içilir.

Haberin Devamı

Lüks tutkununa okyanusta ada

Haberin Devamı

Etstur’un jetset bölümü kişiye özel ultra lüks tatiller hazırladı. İsteyene okyanusta ada bile kiralıyorlar

“Son yıllarda dünya lüks tüketimde belirgin bir artış oldu, lüks tüketimin şekli değişti. Lüks harcamada ilk sıralarda da tatil yer alıyor. Lüks, dünya gibi Türkiye’de de tırmanışta. Son beş yıl hızlanan ve her yıl yüzde 15 oranındaki yükseliş şaşırtıcı boyutta...” Bu sözler Etstur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Ersoy’a ait.
Deneyimli turizmci Ersoy, bu araştırmadan yola çıkarak yeni tatil programları hazırladıklarını anlatıyor: “İnsanlar artık sadece lüks ürünlere para harcamıyor. Kendilerini farklı hissettiren lüks deneyimleri de yaşamak istiyorlar. Bunun başında da lüks tatiller geliyor. Daha eğitimli ve daha çok seyahat edebilen bir kesim var. Bunlar kitlesel tatil pazarında bulunmayan, iyi ve ustalıkla tasarlanmış, lüks tatilleri tercih ediyor. Bu ürünleri satın alırken de normal fiyatların çok üzerinde bir bütçeyi ayırmaya hazırlar. Biz de bu açığı görüp yola çıktık. Yeni programlarda ‘sıra dışı deneyimler’ dediğimiz bir bölüm var. Dileyenlere okyanustaki küçük adaları bile kiralayabiliyoruz. En yakın kara parçasından onları helikopterle alıp adaya bırakıp istedikleri gün geri dönüp alıyoruz. Tabii ki, bu hizmetin parasının ucu açık. Tatilcinin neler talep ettiğiyle orantılı. Ama Jetset programının yüksek fiyatlarına karşın ilgi yoğun.”

Haberin Devamı

BU YIL HEDEF 5 BİN KİŞİ

Jetset operasyon müdürü Nilüfer Müstecapoğlu da bu tür hizmeti bu yıl yaklaşık 5 bin kişiye vereceklerini tahmin ediyor: “Bu tatilciler daha rafine zevklere sahip, entelektüel seviyesi yüksek, lüks ürünlere meraklı müşteriler. Tarih ve kültür, doğal güzellikler, deniz-kum-güneş, kısa şehir gezileri, balayı konseptleri, gurme turlar ve sıra dışı deneyimler olarak yedi kategoride 70 destinasyona seyahat düzenliyoruz. Dileyen 20 kişilik grupla dileyen de çift olarak veya ailesiyle gidiyor. Örneğin bizim ‘Sıra dışı deneyimler turu’na çıkan bir çift, Fiji adalarına giderse iki kişi için 15 bin 450 Euro, Amazonlara giderse iki kişi 12 bin
500 Euro, Butan’a giderse 9 bin 980 Euro ödüyor. Tabii ki programlar dışındaki her hizmet için ayrı bir ücret ödemek zorunda.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!