Ünlülerin çıplak fotoğraflarını çalan hacker suçunu itiraf etti!

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin çıplak fotoğraflarını çalan hacker suçunu itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 22:18

Aralarında Jennifer Lawrence, Kim Kardashian ve Rihanna gibi çok sayıda ünlü kişinin hack'lenerek özel fotoğraflarının internete sızdırılmasına ilişkin sürdürülen soruşturma neticeye ulaştı. 2014 yılında saldırıyı düzenleyen hacker suçunu sonunda itiraf etti. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

2014 yılında, aralarında Jennifer Lawrence, Kim Kardashian ve Rihanna gibi çok sayıda ünlü kişinin bulunduğu ünlülerin iCloud hesaplarının hack'lenerek özel fotoğraflarının internete sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında suçlanan 36 yaşındaki Ryan Collins suçunu kabul etti. İşte detaylar…

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Collins'in fotoğrafların internete sızdırılması konusunda henüz bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

Ünlülerin iCloud ve Gmail hesaplarına nasıl ulaştığı da netlik kazandı!

Soruşturma kapsamında Collins'in onlarca ünlü ismin iCloud ve Gmail hesaplarına nasıl ulaştığı da netlik kazandı. Yaklaşık 2 yıl boyunca bu saldırı için girişimlerde bulunan ABD'li adam, kurbanlarına Apple ve Gmail'den gelmiş süsü verilen elektronik postalar göndererek bilgilerini ele geçirmiş.

Haberin Devamı

Ünlülerin çıplak fotoğraflarını çalan hacker suçunu itiraf etti

İddiaya göre, hack saldırısına uğrayan pek çok isimin şifreleri tahmin edilmesi kolay kombinasyonlardan oluşuyordu.

5 Yıla kadar hapis ile yargılanacak ve 250 bin dolar para cezasına çarptırılacak!

Pennsylvania eyaletinde yaşayan Collins söz konusu suçlardan dolayı 5 yıla kadar hapis ile yargılanacak ve 250 bin dolar para cezasına çarptırılacak. Ancak hack saldırısının kurbanlarının Collins'e maddi ve manevi tazminat davası açma hakları bulunuyor. Bu nedenle Collins'in ödemesi gereken para cezası bedeli oldukça yüksek bir meblağa ulaşabileceği tahmin ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!