Ünlülerin aşk mönüsü

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin aşk mönüsü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2008 00:00

Kalbinize giden kestirme yol, hangi mönülerden geçer dersiniz? İşte ünlülerin yanıtları...

Haberin Devamı

Bahar geldi. Doğayla birlikte sevgiliye duyulan hisler de canlanmaya başladı büyük olasılıkla... Peki, romantik ortamlarda gözü ve gönlü okşayan yemekler aşkı alevlendirir mi sizce? Kalbinize giden kestirme yol, hangi mönülerden geçer dersiniz? Dr. Kuşhan'la Diyet dergisi bu soruları ünlülere sordu. İşte yanıtları...

TÜLİN ŞAHİN: Evlilik teklifi İtalyan mutfağıyla geldi

Mehmet (Özer), çok iyi yemek yapar. Bana evlilik teklifini evindeki bir yemek davetinde yaptı. Mönüyü benim favorim olan İtalyan mutfağından yemekler oluşturuyordu. Bol domates soslu spagetti ve yanında sebze garnitür vardı. Garnitür, bezelye ve havuçtan oluşuyordu. Yanında yine benim favori içkim olan şarap vardı. İtalyan mutfağı benim romantik ortamlarda favorim. Mehmet’le özel kutlamalarımızda da özellikle İtalyan restoranlarını tercih ediyorum.

Haberin Devamı

Ünlülerin aşk mönüsü
DENİZ PULAŞ: Pizza benim romantizmimi bozmazCanım, aşkım, kocam (Sarp Akkartal) bana romantik yemek sürprizleri yapar. Aşk mönüsü derseniz, benim tercihim İtalyan mutfağıdır. İtalyan mutfağının herkesin damak tadına uygun karpaçyo'su favorimdir. Makarna çeşitleri, sarmısaklı etli ince hamurlu pizza da benim romantizmimi bozmaz. Tiramisu ise tatlı tercihlerim arasındadır. Bazen tatlıyı es geçip yerini içecekle doldururum.

/images/100/0x0/55eb168af018fbb8f8aa3ff8
GANİ MÜJDE: Favorimiz Fransız mutfağı

Bence dünyanın en ünlü mutfağı Fransız mutfağıdır. Romantik bir akşam yemeği için tercihim her zaman Fransız mutfağı olur. Ana yemek tercihim ise değişmez. İyi hazırlanmış bir kırmızı et, yanında da elbette kırmızı şarap... Eşimle de (Belma Canciğer) seçimimiz genelde aynıdır.

Ünlülerin aşk mönüsü
ECE ERKEN: Romantizm denince İtalyan yemekleri derim

Tuncer (Öztarhan) bana evlilik teklifini evinde yaptı. Ama hayatımın bu en romantik gününde yemek yoktu. Daha sonra elbette romantik yemeklerimiz oldu. Benim tercihim, romantizm denince her zaman İtalyan yemeklerinden yana... Makarna türlerini çok seviyorum. Tiramisu ise favori tatlım. Ve yanında elbette kırmızı şarap...

Haberin Devamı

S

/images/100/0x0/55eb168af018fbb8f8aa3ffc
EMA ŞİMŞEK: Tercihimiz Moğol mutfağından yana

Hem romantizm hem damak tadı deyince Burak’la (Hakkı) benim ilk tercihim İstinye Park’taki Go Mongo... Yani Moğol mutfağı. Buranın en sevdiğim tarafı, yemeğinin içeriğini kendim oluşturmam. Açık büfeden seçtiğin baharatları, sebzeleri, etleri aşçı senin için özel olarak pişirip servis ediyor. Geceleri çok romantik bir ambiyansa sahip. Evde uydurarak yemek pişirmeyi de seviyorum. Benim için önemli olan eşimle bir arada zaman geçirmek. Mekan ya da yediklerimden çok duygularım romantizmi belirliyor. Onunla her birlikteliğimde çok mutlu oluyorum. İçkiye pek düşkün değilim ama kırmızı şarabı tercih ederim.

Ünlülerin aşk mönüsü
TAN SAĞTÜRK: Kalbim Ege’de olur!

Bergüzar’ın (Korel) annesi de benim gibi İzmirli. Bu yüzden Ege mutfağını tercih ediyoruz. Kalbime giden mönü, çocukluğumu, annemi, yaşadığım yerleri hatırlatmalı. İşte bu duygularım Ege mutfağının zeytinyağlı mönüleriyle canlanıyor. Tatlı tercihim değişik meyvelerden ya da meyve kurularından oluşan kompostolardır. Kuzu etiyle birlikte mançırtar denilen mantarı çok severim. Çerkez tavuğu da, Çerkez olan annemin sevdiğim tatlar arasına kattığı bir meze... Bir de kestaneli pilavı çok severim. Favori içkim şarap. Şarabımızı biz kendimiz misket üzümleriyle yapıyoruz.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb168af018fbb8f8aa4000
BERNA LAÇİN: Kum midyeli spagetti ve kırmızı şarap

Özel durumlarda evde yemek yemeyi çok daha romantik buluyorum. Kendi ellerimle yemeklerimi pişirir, kedi ellerimle hazırladığım masada sunarım. Masanın örtüsünden süsüne kadar her ayrıntısıyla ilgilenirim. Altın yaldızlar beni mutlu eder. Genel olarak İtalyan yemeklerini tercih ederiz. Yanında elbette kırmızı şarapla... Bir doğum günümde hiç unutmuyorum, eşim (Tolga Eşiz) Lacivert’te çok önceden rezervasyon yaptırmıştı. Sürpriz yaptı, oraya gittik. Her şey çok özeldi. Kum midyeli spagetti yiyip yanında kırmızı şarap içmiştik. Çok romantik bir ortamdı. Bir de Altunizade tarafında minik bir İtalyan restoranı var. Aşçıbaşı Rozaryo Sicilyalı.

Ünlülerin aşk mönüsü
Sicilya usulü ev yemekleri yapıyor. Harika. Bir de İtalyan şarkıları söyleyen biri var. Ortam müthiş, jean pantolon ve kazakla da romantizm yaşayabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

ÖZGE ÖZDER: Şeçimimiz kırmızı et ve şarap

Eşim (Tansel Öngel) ve ben en fazla balık restoranlarına gideriz. Deniz ürünleriyle yapılmış her türlü mezeye düşkünüz. Ancak özel günlerde ikimizin de çok sevdiği Cihangir’deki 5.Kat’tır. Çünkü orada çok özel şeyler yaşadık onunla. Romantik yemeklerde ana yemeğimiz genelde et olur. Yanında örneğin 5. Kat’ta avokadolu salata isteriz. Kırmızı şarap, değişmez özel gün içkimizdir. Son olarak da dondurmalı, çikolatalı, çilekli, böğürtlenli bir tatlı tercihimdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!