Ünlüler opera için poz verdi

Güncelleme Tarihi:

Ünlüler opera için poz verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 11:42

Ünlüler Devlet Opera ve Balesi için giyindi. Oyuncu Yetkin Dikinciler Fatih Sultan Mehmet kılığına girerek Tophane'de gençlerle nargile içti. Manken Azra Akın, ‘Aida’ olup Eminönü Meydanı’nda güvercinler uçuşurken elinde süpürgesiyle köle kız olarak şehri süpürdü. Sedef Avcı, Saraydan Kız Kaçırma için üstünde Konstanse’nin elbisesi Yıldız Sarayı’nın önünde araç çevirmeye çalıştı. Sunucu Burcu Esmersoy, Rumeli Hisarı’nın önünde Zaide kılığında kağıt helva yedi. Sanatçı Zuhal Olcay ‘Imeneo’, sunucu Esra Erol ise gelinliğiyle ‘Duvara Karşı’, Beyazıt Öztürk ‘Sevil Berberi’, Kubat ise ‘Köroğlu’ olarak poz verdi.

Haberin Devamı

İŞTE O FOTOĞRAFLAR

Devlet Opera ve Balesi’nin 60 yıllık geçmişinde ilk kez böyle bir şey oluyor. Genel Müdür Rengim Gökmen’in isteği ve girişimiyle 2 Temmuz’da İstanbul’da başlayacak Uluslararası Opera Festivali’nin halkın daha fazla ilgisini çekmesi için reklam kampanyaları başlıyor. Bunun için üç hafta boyunca sahnelenecek 8 prodüksiyon için 8 ünlü, Mehmet Turgut’un objektifinin karşısına geçti.

Fotoğrafları çeken Mehmet Turgut da dahil herkesin gönüllü olarak çalıştığı projenin amacı 1. İstanbul Uluslararası Opera Festivali’ne dikkat çekmek ve “Opera şehre iniyor” demek.

Öncelik Türkleri anlatan operaların

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ortak projesi olan festivali Deniz Bank destekliyor. Yıldız ve Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı ve Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda üç haftada, sekiz eserle toplam 18 temsil verilecek. Genel Sanat Yönetmeni Yekta Kara 36 bin seyirciye ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor: “Repartuvar geniş kitlelerin ilgisini çekecek şekilde seçildi. Hem bu amaçla örtüşen, hem de İstanbul’da bu festivali yapıyor olmamızın bize yüklediği sorumluluk doğrultusunda Türkler’i konu alan operalara öncelik tanıdık.”
Festivalde Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra Deutsche Oper Berlin ve Bremen Operası gibi önemli ve prestijli sanat kurumları da festivalde konuk topluluk.

Haberin Devamı

Duvara Karşı’da davul sesleri

Dünyaca ünlü Türk rejisör Fatih Akın’ın Altın Ayı Ödüllü “Duvara Karşı” filmi, Ludger Vollmer’in müzikleriyle operaya uyarlandı ve geçen sezon Bremen Operası tarafından sahnelendi. Türk ve Alman operacıların seslendirdiği eser, tıpkı filmde olduğu gibi iki dilde sahneleniyor. Besteci Vollmer, filmden çok etkilenip bu eser için bir süre İstanbul’da kalıp Türk müziğini ve enstrümanları incelemiş. Bu sayede de eserde bağlama, zurna, kaval ve mey gibi çalgılar kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!