Ünlü müzisyenler Türkiye’nin Berklee’sinde

Güncelleme Tarihi:

Ünlü müzisyenler Türkiye’nin Berklee’sinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 00:00

Doğan Müzik Company ve Kültür Üniversitesi işbirliğiyle 74 sanatçıyı bir araya getiren Armoni Sanat Eğitimcileri, geçtiğimiz hafta öğrencileriyle buluştu. Kültür Bakanlığı’na bağlı hocalarla eğitim vermeye başlayan akademinin amacı ünlü müzik okulu Berklee’nin benzerini yaratmak.

Armoni Sanat Eğitimcileri, ünlü davulcu Asım Ekren’in fikir babalığını yaptığı bir proje. Bu proje, Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nükhet Güz’ün Ercan Saatçi’ye yaptığı bir ziyaret sonrasında gerçeğe dönüştü. Güz’ün müzikle ilgili bir bölüm açmayı planladıklarını iletmesi, iki senedir düşünülen bu projenin Doğan Müzik Company ve Kültür Üniversitesi’nin işbirliğiyle hayat bulmasını sağladı.

Geçtiğimiz günlerde derslere başlanan akademi Klasik Batı Müziği, Modern Müzik, Klasik Türk Müziği ve Türk Halk Müziği bölümlerinden oluşuyor. Neşet Ruacan, Fatih Erkoç, İnci Çayırlı, Doğan Canku, Okay Temiz, Berç Yeremyan, Halil Karaduman ve Ayşen Tan ise akademinin birbirinden ünlü ve başarılı eğitmenleri.

74 EĞİTMEN VAR

"Biz bu işi para için yapmıyoruz. Amacımız Türkiye’nin Berklee’si olmak" diyen Asım Ekren, projenin hayata geçişini şu sözlerle anlattı: "2005 yılının haziran ayında müzisyen arkadaşım ve DMC İcra Kurulu Başkanı Ercan Saatçi’ye, Armoni Sanat ile DMC arasında bir işbirliği önerdim. Biz 2004 yılında kolları sıvadık, ama yola çıktığım arkadaşlar beklediğimiz özveriyi göstermedikleri için tek başıma yola devam ettim. Müziğin her bir dalından 74 kişiyi bir araya getirmek bir buçuk yılımı aldı."

Akademinin eğitmenlerinden Fatih Erkoç ise "Aslında daha önce bir kursta buna benzer bir ders vermiştim. Üniversiteye bağlı yapıyor olmak ve genç yeteneklere ulaşmak daha güzel. Birikimimi genç insanlara aktarabilirsem çok mutlu olurum" diye konuştu. Bu yıl sertifika programlarıyla gerçekleşecek olan akademi, önümüzdeki yıl Kültür Üniversitesi’nin YÖK’e başvurmasıyla enstitü olmak için çalışmalar başlatacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!