Ünlü estetikçi devamlı kendine estetik yaptırıyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlü estetikçi devamlı kendine estetik yaptırıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2008 00:00

Onur Erol, kullandığı yöntemler estetik literatürüne geçmiş, 37 yıllık plastik cerrah. Deniz Akkaya, Ajda Pekkan, Petek Dinçöz, Harika Avcı, Hande Ataizi neşterinin değdiği ünlülerden birkaçı. Ama günü geldiğinde o neşter, sahibine dönmekten de geri durmuyor. İki yetişkin evlat ve bir torun sahibi Prof. Dr. Erol (70) gençleşme operasyonlarına 10 yıl önce başladı.

Önce sarkan kaşlarını astırdı, düşen göz kapaklarını kestirdi. Yanaklardaki çizgilere ve göz altına yağ enjekte ettirdi. Sonra iki kaşının ortasındaki derin çizgilere botoksla müdahale yaptı. En son, günün "girişimsel olmayan uygulamalar" modasına uydu, yüzünü toparlatmak için Tharmage, lekelere yönelik de Fraxel lazere zaman ayırdı. Şimdi sırada boynunu gerdirme ameliyatı var.

KAŞLARA ASKI ÇİZGİLERE DOLGU

Zamanla kaşlarım düştü, göz kapaklarım gözlerimi örtmeye başladı. 10 yıl önce bir hastam, "Siz niye ameliyat olmuyorsunuz" diye sordu. Eşim derhal "Senin vaktin yok ama tatile çıkmadan randevu ayarlıyorum" dedi. Kendi yetiştirdiğim cerrahlardan biri beni ameliyata aldı. Yapılacak olan kaş asma ameliyatını ben geliştirmiştim. Göz kapağı da kesildi. Göbekten alınan yağlarla, yanaklarımdaki çizgilere ve gözaltına dolgu yapıldı. Kendime yaptırdığım operasyonları önce tıp kongrelerinde sözlü sundum, sonra ABD’de yayınladım. Hastaya uyguladığımız işlemleri kendimize de yapabilmeliyiz diye düşünüyorum. Literatüre girdi.

NASILSA UYUMUŞKEN BİR DE LIPOSUCTION

4 yıl kadar önce kasık fıtığı ameliyatı geçirecektim. O sırada karnımda yağlar toplanmıştı. Baktım göbeğimdeki yağların sporla gitmesi zor olacak, hazır uyumuşken ameliyatı yapan arkadaşıma göbeğimdeki yağları da liposuction (yağ emme) ile aldırdım. ABD’de araştırdığım ve çok inandığım bir alet vardı, Thermage. Kliniğime aldıktan sonra bizzat kendime uygulattım. Yüzümdeki sarkan derileri çok iyi toparladı. Aslında daha sık yaptırmak lazım. Biraz ihmal ettim. Bu yaz tatilden dönüşte bir baktım yüzüm yıpranmış, lekelenmiş. Güneşin ve zamanında içtiğim 3 paket sigaranın izleri... 3 hafta önce hem Thermage’ı, hem de ince kırışıklara ve yüzdeki lekelere karşı etkili olan Fraxel lazeri yaptırdım.

SIRADA BOYUN GERME İLE GÖZALTLARINA DOLGU VAR

Sarkmalar çok düzeldi. Lekelerim azaldı. Hastalarım fark ediyor. Aynı işlemleri 5 kez daha tekrarlayacağım. Bu arada kaş çatma çizgilerim çok derinleşmişti, botoks yaptırıyorum. Ama FDA (ABD Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı olanı tercih ediyorum tabii. Boynumda sarkıklık var. Gerdirsem iyi olur. Bir de yanaklarımda, dudaklarımın yanındaki çizgilerin, göz altındaki çöküntülerin yağ ile doldurulması lazım. Yağın yüzde 40-60’ı enjekte edildiği yerde tutunuyor. Cildi tazeliyor, parıltı veriyor. Ben de yüzümü gerdirmeye zaman bulamazsam, muhakkak yağ enjeksiyonu yaptıracağım. Ama gerekirse yüzümü gerdirmekten çekinmem.

YÜRÜME-YÜZME EŞLİĞİNDE BOL MEYVE-SEBZE VE OMEGA 3

Yaptırdığım son uygulamalar toparladığı için şimdilik yüz gerdirmeye gerek duymuyorum. Yeni yöntem ve cihazlar, yağ dokusu enjeksiyonları çok işe yarıyor. Kesilip biçilmek şart değil. Daha az girişimsel yöntemlerle de gençleşmek mümkün. Günlük krem kullanmıyorum. Sadece tıraş oluyorum. Kış aylarından Retin-A kullanırım, yüzeysel kırışıklıklara iyi geliyor. Saçlarımı boyatmam. Saçıma doğal rengimi tekrar veren bazı şampuanlarım var onlarla yıkıyorum. Dişlerim bozuktu, doğal bir renk tercih ederek protez yaptırdım. Ayrıca çok sağlıklı beslenirim, bol meyve
/images/100/0x0/55ea4bc7f018fbb8f876a621
ve sebze yerim, vitamin, omega 3 alırım, kırmızı eti nadir yedim. Yürürüm, yazın yüzerim.

BİR KERE YAPTIRINCA DEVAMI GELİYOR

Karımın da yıllar evvel göbeğine liposuction yaptım. Sezaryenle ameliyat sonrası göbeğinde katlanma olmuştu. Sonra da kızımızın düğünü için yüzüne yağ dokusu enjekte ettim. Herkes yüzünü gerdirdiğini düşündü. Şimdi de kilo ver tekrar yağ dokusu enjekte edeyim diyorum. Kızımın burnuna estetik, oğlumun beline liposuction yaptım. Yakınlarımı kendim ameliyat etmekten kaçınmam. Kendimi yetiştirdiğim cerrahlara emanet ederim. Bence insanlar iyi sonuç aldıkları, güvendikleri için bir kere başladılar mı estetik cerrahiye devam ediyorlar. Bu estetik cerrahiye bağımlılık, tiryakilik değil aslında. Nasıl beğendiğiniz restorana birden fazla kez gidiyorsunuz, onun gibi bir şey.

Erkekler en çok burun ameliyatı oluyor

Aslında erkekler de çok estetik cerrahi yaptırıyor. Ama basın daha çok kadınlarla ilgili olduğu için yansımıyor. Yakın zamana kadar kliniğimizde estetik ameliyat olanların sadece yüzde 5’i erkekti. Son yıllarda bu oran yüzde 12’ye çıktı. Burun ameliyatları erkeklerin en çok talep ettiği cerrahi. Burun ameliyatı yaptığımız hastaların yüzde 18’i erkek. İkinci sıklıkta bel ve meme liposuction’ı geliyor. Üçüncü sırada saç ekimi var. Lazer epilasyon erkeklerin en sık talep ettiği işlemlerden oldu. Erkekler en çok buruna takıyor. Ben hokka burun isteyen erkekleri geri çeviriyorum. Erkekte kadınsı burun çok kötü gözüküyor. Erkek tipinin bozulmaması lazım. Efemine bir burun istemiyorsak, kısalmaması, dudakla burun arasındaki aşının 90, en fazla 95 derece olması lazım. Büyük bir yüze, ufak bir burun (istediği kadar güzel olsun) karikatür gibi olur. Ayrıca hem çeneye, elmacıklara, alına uygun olmalı. Yakışıklı erkekte kaş, göz çevresi, çene çizgilerinde bir sertlik olması lazım. Tabii aşırı sertlikten söz etmiyorum.

HANGİSİ KAÇA MAL OLUYOR?

Operasyonların yapıldığı hastaneye ve hekime göre fiyatlar çok değişiyor. Aşağıdaki fiyatların gerek altında, gerekse üstünde işlemleri yaptırmak mümkün.

Göbek ve bele liposuction: 5 bin YTL

Memeye liposuction: 5 bin YTL

Saç ekme: 2 bin YTL

Burun ameliyatı: 6 bin YTL

Yüz germe: 6 bin-7 bin 500 YTL

Yüze botoks: 500 YTL

Kaş asma: 5 bin YTL

Gözaltı torbaları ameliyatı: 4-6 bin YTL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!