Uludağ’da belini kırdı

Güncelleme Tarihi:

Uludağ’da belini kırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 00:00

TV8’in sabah haberlerini sunan Ebru Gürsoy, bayramın son günü Uludağ’da kaza geçirdi. Karşıdan gelen arızalı telesiej’in çarpması sonucu 5 metre yükseklikten buza düşen Gürsoy’un belinde üç kırık tespit edildi.

Cehennem’e çıkarken

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2002 Dünya Güzeli Azra Akın’dan sonra Türkiye’nin yeni tanıtım yüzü olarak seçtiği Ebru Gürsoy, sabah saatlerinde kayak yapmak amacıyla telesiej’le Cehennem Tepesi olarak bilinen piste doğru yola çıktı. Ancak ayakları yerden kesildikten birkaç dakika sonra, karşıdan kendisine doğru gelmekte olan arızalı telesiej’i fark etti.

Beş metreden çakıldı

Önlemini alamadan kendisine çarpan boş telesiej, Gürsoy’u havaya fırlattı. Genç sunucu bu darbe sonucu beş metre yükseklikten buza düştü. Kaza anında oradan geçmekte olan bir ortopedist, Gürsoy’a kesinlikle kıpırdamamasını söyleyerek yardım çağırdı. Sunucu dört saatlik bir yolculuktan sonra İstanbul’daki Florence Nightingale Hastanesi’ne ulaştırıldı.

Çelik korse takacak

Yapılan tetkiklerde Ebru Gürsoy’un bel kemiğinde üç kırık tespit edildi. Üç ay boyunca çelik korse kullanacak olan Gürsoy, iyileşme olmadığı takdirde ameliyat masasına yatmak durumunda kalacak. Öte yandan telesiej’in çarpmasıyla oluşan sağ gözün altındaki kesiğe üç dikiş atıldığı da öğrenildi. Gürsoy, geçtiğimiz sezon Emre Altuğ ile birlikte "Sensiz Olmuyor" dizisinde de, Altuğ’un kaprisli sevgilisini canlandırmıştı.

AVRUPA’DA OLMAZ

Ebru Gürsoy’u ölümün eşiğine getiren bu tür kazalara karşı önlem alan Avrupa ülkeleri, bir süre önce kayak merkezlerindeki telesiej’lerin karşılıklı hareketini ve yan yana geçişlerini yasaklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!