Ugg giyen erkekler

Güncelleme Tarihi:

Ugg giyen erkekler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 11:04

Ugg bot virüsü erkek dünyasına sıçradı. Bruce Willis, Orlando Bloom ve Rolling Stones’un gitaristi Ronnie Wood, Ugg’larıyla görüntülendi.

Haberin Devamı

“I Love You Man” filminde Jason Segel ayağından çıkarmadı. Türkiye’de ise trendi geçen yıl Emre Altuğ başlattı. Bu yıl onu Mazhar Alanson ile Cengiz Semercioğlu takip ediyor.

Tarihi 1930’lara kadar gidiyor. Avustralyalı balıkçıların sudan çıktıktan sonra ayaklarını ısıtmak ve rahatlatmak için yapıldığı sanılıyor. 1970’li yıllarda Avustralyalı sörfçüler arasında yine aynı amaçla yaygınlaşan botlar, 1980’lerde bir süreliğine kaybolduktan sonra 1990’larda, “Baywatch” dizisinde Pamela Anderson’ın ayağında karşımıza çıktı. Ancak izleyiciler Pamela’nın ne giydiğine bakmamış olsa gerek, pek sükse yapmadı. Esas çıkışını ünlü televizyon programcısı Oprah Winfrey’in iki sene önce bir yayınında Ugg’ları “verilebilecek ve alınabilecek en iyi hediye” ilan etmesiyle yaptı. Çıplak ayağa giyilen, kuzu derisinden yapılma bu botlar doğal klima işlevi de görüyor. Yazın serin, kışın sıcak tuttuğu söyleniyor. Kürklü, tüylü hatta kaba sabalar. Bazıları ug, bazıları ag diye telaffuz ediyor.

Haberin Devamı

Bir zamanlar parmak arası terliklerde olduğu gibi, Türk erkeği Ugg’ların delikanlılığı bozup bozmadığını tartışıyor. İlk giyen ünlü isim Emre Altuğ. Bunda tam bir Ugg fanatiği olan, dolabında Ugg’ların her renginden bulunan hatta Ugg’ların üzerine resim yapıp taş, boncuk, zincir takan karısı Çağla Şikel’in payı büyük. Yaklaşık bir buçuk sene önce ilk Ugg’ını Amsterdam’dan satın almış Altuğ. Ayağına ilk geçirdiği anda da vazgeçilmez bir rahatlık olduğunu anlamış. Bu yıl Ugg’ları Mazhar Alanson ve Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu da giyiyor. Hatta Semercioğlu bir yazısında “Ugg giyen bir kendimi bir Mazhar Alanson’u gördüm” dedi ama yanılıyor. Ugg botları Türk erkekleri arasında parmak arası terlik kadar yaygınlaşır mı dersiniz?

UGG BOT ALACAK ERKEKLER DİKKAT

Ugg bot giyecekseniz pantolon paçalarını botun üzerine indirmeyi sakın aklınızdan bile geçirmeyin. İşin hakkını vereceksiniz, paçalarınızı botun içine sokacaksınız. Anlaştık mı?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!