Uçmak için Bodrum’a geliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Uçmak için Bodrum’a geliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2006 00:00

Dünyada yeni tanınan, Bodrum’da da Akyarlar Köyü’nde eğitimi verilmeye başlanan kite surf (uçurtma sörfü), ilçeye zengin turist yağdırmaya başladı. Başta Almanya, Avusturya, İsviçre olmak üzere çeşitli ülkelerden üçer haftalık programlar için gelen turistler, Ege Denizi’ndeki gösterileriyle hayran bıraktı.

1990’lı yılların başında Fransa sahillerinde yaygınlaşmaya başlayan ve hızla tüm dünyada tutku haline gelen Kite Surf, 1999 yılında Türkiye’de ilk kez Bodrum’un Akyarlar Köyü’ndeki Kemer Koyu’nda Fener Beach Sörf Okulu’nda sörf eğitmeni Jale Lebaut ve Fransız eşi Michael Lebaut tarafından kullanılmaya ve eğitimi verilmeye başlandı. Fransa’da eğitim alan diplomalı eğitmen Lebaut çifti, sörf eğitiminin yanı sıra uluslararası düzeyde sporcuların katıldığı kamplar da organize etti. 15-30 metre uzunluğunda ipe bağlı bir trapezle kontrol edilen, 5-30 metrekareye kadar genişlikte, suya dayanıklı hafif polyester kumaştan yapılan uçurtmayla saatte 30-40 mil hıza ulaşabilen adrenalin tutkunu sporcular, Akyarlar’a akın etmeye başladı.

Su sporlarında faaliyet gösteren Avrupalı seyahat acenteleri ve tur operatörleriyle işbirliğine giden Fener Beach Spor Okulu’nda bugüne kadar yaklaşık 25 bin yabancı turist hem eğitim aldı hem de uluslararası yarışmalara Bodrum’da hazırlandı. Avrupalı acenteler, Bodrum tatillerine uçurtma sörfü turlarını dahil etti.

Dört yıldır eşi ve çocuğu ile Akyarlar’a uçurtma sörfü kampı için gelen ve denizde uçurtma sörfü ile yaptığı gösterilerde 10-12 metreye kadar sıçrayıp açıktan geçen yelkenli ve günlük tur tekneleri ile yarışan 36 yaşındaki Avusturyalı Martin Bank, "Son derece zevkli ve heyecanlı. Bu spor için Bodrum’da hava sirkülasyonu uygun ve tatil ortamı mükemmel" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!