Üç yılda 350 kişiye çıktılar Türkiye’nin üçüncü büyüğü oldular

Güncelleme Tarihi:

Üç yılda 350 kişiye çıktılar Türkiye’nin üçüncü büyüğü oldular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2011 00:00

Üç sene önce üç ortağın kafa kafaya verip Asmalımescit’te iki odalı bir ofiste kurduğu Türkiye’nin ilk özel alışveriş sitesi Markafoni, bugün Eyüp’te beş katlı ve 10 bin metrekarelik binası ve 350 çalışanıyla Türkiye’nin üçüncü büyük e-ticaret sitesi haline geldi. Ahmet Emre Sarı, Tolga Tatari ve Sina Afra ile başarılarını konuştuk

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN İLK ÖZEL ALIŞVERİŞ SİTESİ MARKAFONİ

Markafoni.com, Türkiye’de açılan ilk özel alışveriş sitesi. Site ismini markaların senfonisi olarak açıklıyor. Genellikle kıyafet ağırlıklı kampanyalar düzenliyorlar ama arada sırada ayakkabı, iç çamaşırı, kozmetik, oyuncak, takı ve dekorasyon ürünleri de satıyorlar. Fiyatlardaki indirim oranları yüzde 90’ı buluyor. Türkiye’nin en büyük üçüncü e-ticaret sitesi ünvanını elinde bulunduruyorlar. 
Türkiye’nin yurtdışına açılan ilk e-ticaret şirketi Markafoni, Güney Kore, Avustralya, Yunanistan ve Ukrayna’da faaliyet gösteriyor.
Markafoni’nin rakiplerinden en önemli farkı hiçbir hizmeti dışarıdan almaması. Fotoğrafçıları bile kadrolu. “Her şeyin sorumlusu biz olmak istiyoruz” diyorlar. Günde 54 bin ürün çıkarabilecek kapasiteleri var. Her gün siteye 2 bine yakın ürün ekleyebiliyorlar. Kapılarında Mert&Marcus ve Mario Testino gibi ünlü fotoğrafçıların adlarının bulunduğu yedi fotoğraf stüdyosu hiç durmadan çalışıyor.  Modeller sürekli bir kıyafeti giyiyor diğerini çıkarıyor.
Markofoni’nin en başarılı olduğu il İstanbul. Sadık müşteri sayıları çok yüksek. Sabahları güne markafoni.com’a girerek başlayanların sayısı
hiç az değil. 

Haberin Devamı

SAYILARLA MARKAFONİ

Sadece Aralık 2010’da 40 bine yakın değişik ürün satışa sunuldu.
2010 senesinde 2 milyonun üzerinde ürün satıldı.
Markafoni’de her 10 saniyede bir ürün satılıyor. 
Aylık ziyaret sayısı 10 milyon. 
Şu an 3 milyon’un üstünde üyesi var.
Markafoni’nin uzman ekibinde 300’ün üzerinde kişi görev alıyor.
Üyelerin yüzde 56’sı kadın, yüzde 44’ü erkek.
Üyelerin yüzde 41’i İstanbul, yüzde 11’i Ankara, yüzde 8’i İzmir ve yüzde 39’u da diğer şehirlerden.
Son bir yılda en az bir kez alışveriş yapmış olanların yüzde 66’sı kadın, yüzde 34’ü erkek.

Ünlülerde görünce daha çok alıyorlar

Markafoni hemen hemen her ay bir ünlüyle moda çekimi gerçekleştiriyor. Çünkü insanlar ünlülerin üzerinde gördükleri zaman daha çok almak istiyorlar. Bugüne kadar Tuba Ünsal, Burcu Esmersoy, Eda Taşpınar-Bora Kozanoğlu çifti, Hande Ataizi, Tülin Şahin, Sinem Kobal ve Arda Turan gibi isimlerle yapılan kampanyalardan çok iyi geri dönüş almışlar. Sinem Kobal-Arda Turan kampanyası sayesinde 25 bin adet forma satılmış.

Haberin Devamı

MARKAFONİ’NİN ORTAKLARINDAN TOLGA TATARİ

Online alışveriş hem satış kanalı hem pazarlama

Online alışverişin offline dükkanlara pozitif bir geri dönüşü var. Kişi internetten alıyor sonra bir de mağazaya girip mağazasından alıyor o markayı. Online alışveriş hem iyi bir satış kanalı hem de çok iyi bir pazarlama kanalı. Markanın bilinirliğine katkısı oluyor. Türkiye’de satış yapmadığımız bir ilçe yok. Askerlik şubelerine, tatil köylerine, köylere, mezralara ulaşıyoruz. Bazı ufak markalar Markafoni sayesinde tanındı. Büyük markalarsa bizi kullanarak stok erittiler ilk başta. Ama artık işin ciddiyetinin farkındalar, Markafoni için özel koleksiyon hazırlıyorlar. Markafoni düzenli olarak 1200 markayla çalışıyor. En çok satanların içinde Adidas, Puma, Marks&Spencer, Benetton ve Tommy Hilfiger var. Salvatore Ferregamo ve D&G gibi lüks markalar da oldukça iyi sattı. Hatta Victoria’s Secret kampanyamıza ilgi hepimizi şaşırttı. Doğu ve Güneydoğu’dan rekor sipariş aldık. Sitede Türk moda tasarımcılarını özellikle destekliyoruz. Bahar Korçan, Selim Baklacı, Özgür Masur, Hatice Gökçe, Mehtap Elaidi gibi isimlerin alıcıları fazla. Zaten Markafoni bu sene İstanbul Fashion Week’in ana sponsorlarından biriydi.

Haberin Devamı

YENİ AYAKKABI SİTESİ ZİZİGO

Markafoni’nin kurucularının yeni girişimi olan ayakkabı odaklı alışveriş sitesi Zizigo, ayakkabı tutkunlarına keyifli ve kolay alışveriş sunuyor. Diğer sitelerden farklı olarak Zizigo’da, satın alınan ürünler 24 saat içinde kargoya veriliyor ve 72 saat içinde kullanıcıya ulaştırılıyor. Ayrıca www.zizigo.com ’da satın alma ve iadelerde ürün sınırlaması olmaksızın ücretsiz kargo servisi sağlanıyor. Müşteri memnuniyetine çok önem veren Zizigo Türkiye’de bir ilk olan 365 gün iade uygulamasıyla kolay ve keyifli alışveriş deneyimi sunuyor. www.zizigo.com ’dan alınan bir ürünün iade edilmesi için ürünle beraber gönderilen iade poşetine konması ve Zizigo’nun aranması yeterli.
Ürün, hiçbir ücret ve açıklama talep edilmeden kapıdan alınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!