Üç ay ders aldı

Güncelleme Tarihi:

Üç ay ders aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 00:00

Tarık Akan, rol aldığı 120 filmin ardından 12 Eylül'ü yansıtan "Kara Toprak" adlı filmin çekimleri için ilk kez yönetmen koltuğuna oturdu. Filmde, Deniz Sezer ve İsmail Hacıoğlu, 12 Eylül Askeri Darbesi sırasında birbirlerine aşık iki genci canlandırıyor.

Haberin Devamı

Usta oyuncu Tarık Akan, rol aldığı 120 filmin ardından 12 Eylül’ü yansıtan "Kara Toprak" adlı filmin çekimleri için ilk kez yönetmen koltuğuna oturdu. Filmde, Deniz Sezer ve İsmail Hacıoğlu, 12 Eylül Askeri Darbesi sırasında birbirlerine aşık iki genci canlandırıyor.

Tarık Akan’ın ilk yönetmenlik denemesi olan "Kara Toprak"ta Deniz Sezer ve İsmail Hacıoğlu’nun yanı sıra Halil Ergün, Erol Demiröz, Rutkay Aziz, Bülent Kayabaş ve Müşfik Kenter gibi deneyimli oyuncular da rol alıyor. Yaklaşık bir ay önce çekimlerine başlanan filmde İsmail Hacıoğlu’yla başrol oynayacak olan, ünlü oyuncu Şerif Sezer’in kızı Deniz Sezer görüşmeye çağırılan 100 kişi arasından seçildi. Filmin jenerik müziklerini ise ünlü piyano virtüözü Fazıl Say hazırlıyor. Ünlü şef Gürer Aykal’ın müzik danışmanlığını üstlendiği filmin, Ocak 2008’de vizyona girmesi planlanıyor. Filmin yönetmeni Akan, filmde küçük bir rol de üstlenecek.

Haberin Devamı

Senfonik bir film

İlk filmin heyecanını yaşayan Tarık Akan, "Sinemada bu kadar yıl ve filmden sonra çok istediğim bir konunun yönetmenliğini yapıyorum. Beni sevenler sinemada beni hep oyuncu olarak gördüler. Bu film benim Ziya Öztan’la beş yıldır yazdığımız bir senaryodan çıktı. Koro ve senfonik ağırlıklı bir film olacak. Sinemamızda bugüne kadar senfonik bir film yapılmadı. Biz, Atatürk’ün başlattığı çok sesli müzik değerini kaybettiği için bu işe girdik. 12 Eylül dönemini, devrimci bir kızla piyanist bir gencin aşkını anlatmaya çalışacağız. Filmde ben bir yerde küçük bir rol ile yer alacağım" dedi.

Genç oyuncu İsmail Hacıoğlu, yaklaşık üç aydır Fazıl Say’dan piyano dersleri alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!