TV işi restoran işletmek gibi

Güncelleme Tarihi:

TV işi restoran işletmek gibi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2011 04:00

CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Barış Tünay, kanaldaki ilk yeni yayın dönemine hızlı başladı. Yeni sürprizler hazırladıklarını belirten Tünal, “Heyecandan gözüme uyku girmiyor” diyor.

Haberin Devamı

Sizin ilk yeni yayın döneminiz değil mi CNN Türk’te?             

- Evet, uyku yok. Uyuyamıyorsun. Devamlı kafada bir şeyler dönüyor. Oradaki açı doğru mu oldu, öyle mi yapsak vs...

CNN Türk kendini ispat etmiş bir kanal. Herkes profesyonel, programlar belli... Bu telaşın sebebi nedir?

- Doğru söylüyorsunuz... Uçak havada kalmıyor hiçbir zaman, mutlaka aşağı iniyor. Televizyon da öyle bir şey. Eskiden, basket maçlarını verdiğimiz zamanlarda “Ben olmazsam bunlar yapamayacak” derdim. Sonra bir gün gitmedim maça ve maç yayınlandı. Yeni bazen kendimizi çok büyütüyoruz. En detay meslekler uçak mühendisliği, cerrahlık ve TV sektörü... Herkesin, her şeyin yedeğinin yedeği var. Ekranın kararması mümkün değil!

Stüdyolarınız yenilenmiş. Her sezon değiştiriyor musunuz stüdyoları?

- Televizyon böyle bir şey. Çok çabuk tüketiliyor. Devamlı değişiklik istiyor izleyici.

Sizin kalıcılık sırrınız nedir? Nasıl kalıcı olunabilir?

- Televizyon işi aynen restoran işletmek gibi; hem tadı güzel olmalı, hem göze hitap etmeli... Bu bir ekip işi. Kimse tek başına bir şey yapamaz.

CNN TÜRK VE AKUT İŞBİRLİĞİ YAPTI

Kanalı gençleştirme konusunda adım attığınız için de birçok genç izleyici adına size teşekkür ederim. Hayko Cepkin’in “Extreme G” programı bu yolda önemli bir adım sanırım...

- Biz o programda ters köşe yapıyoruz. Müzik yok çünkü... Hayko 10 küsur yıldır paraşütle atlıyormuş. ılk yayında Gripin’in solistiyle atlayış yaptı. Herkesin kafasında da birer kamera... Twitter’da bu programla ilgili çok iyi geri dönüşler aldık.

O program dışında başka yenilikler var mı?

- “Dört Bir Taraf” programı var. Nazlı Ilıcak, Altan Öymen, Enver Aysever ve Nagehan Alçı’nın birlikte hazırladığı ilginç bir program olacak. Bu senenin hit programlarından biri olacak bence...

Diğer programlar aynen devam edecek mi?

- Pazartesi ve çarşamba Ahmet Hakan’la devam ediyoruz. Cuma da şirin Payzın var. şirin kanalın kuruluşundan beri çalışıyor. Sırtına bir dövme yaptıracağız onun; “Yangında ilk kurtarılacak” diye. Cumartesi klasik “32. Gün” ve “Arena” var. Pazar günü de “Eğrisi Doğrusu” devam ediyor. Bu sene yeni bir spor programımız var. ıki yeni yorumcumuz katıldı aramıza; Bilgin Gökberk ve Uğur Meleke. Pınar Esen’i haberdeki baskılanmış halinden kurtarıyoruz. Pınar çok neşeli bir kadın. Ona başka bir format koyduk. Ayrıca AKUT’la bir işe başlıyoruz. Mesela Güneydoğu’daki yollar kapanmış, doğuma bir kadın götürüyorlar. Tüm bu aşamaları çekiyorlar. O haftaki kurtarma olaylarını bir yarı reality yarı belgesel haline getireceğiz. Bir de şehirlerde irtibat büroları olduğu için bize haber destekleri olacak.

MESUT ARTIK KANALIN DOMİNO TAŞLARINDAN

Mesut Yar, Saba Tümer’in yerine geldi ve işler iyi gidiyor anladığım kadarıyla...

- Evet, reytingleri çok iyi gidiyor. Mesut aslında yaz projesi olarak başladı. Fakat şu anda kanalın domino taşlarından biri. Bu arada Cüneyt Özdemir “Soruyorum” diye bir programa başlıyor. Halktan gelen soruların da yer aldığı bir röportaj programı.

CNN Türk’te her alanda ciddi yenilikler bekliyor bizi diyebilir miyiz?

- Valla benim diye demiyorum ama gerçekten çok güzel olacak her şey. Çok heyecanlıyız. Kendi ürettiğimiz marka programlara sahip çıkıyoruz. Ana haberlere Nevşin’le devam. Nevşin Mengü yeni nesil anchorwoman adaylarının başında geliyor. Çok başarılı. Haber Ferhat Boratav’a emanet. Bu sene Ali Güven ve Ahu Özyurt da haberde aramıza katıldı. Fatih Türkmenoğlu’yla “Hayat Gezince Güzel”, Mehmet Yaşin’le “Lezzet Durakları” ve Güven ıslamoğlu’yla “Yeşil Doğa” da aynen devam...

Haberin Devamı

http://twitter.com/hurriyetmagazin        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!