TUROB: THY'deki grev gündemi turizme darbe vurmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

TUROB: THYdeki grev gündemi turizme darbe vurmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 13:26

Turistik Otelciler, İşletmeler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, son haftalarda gündemden düşmeyen THY’deki grev konusunun, Türk turizmine darbe vurmaya başladığını belirterek, Türkiye’ye sonbaharda gelmeyi düşünen yabancıların, gelişlerini iptal etmeye başladığını kaydetti.

Bayındır, yaptığı açıklamada, bu yıl yavaş yavaş kendini toparlamaya başlayan turizm sektörünün, THY’deki grev gündemi nedeniyle, yara almaya başladığını ifade etti. Bayındır, turizm sektörünün 1.5 milyon kişiye istihdam sağlayan, 20 milyar dolara yakın döviz girdisi kazandıran, 40’a yakın sektörü tetikleyen lokomotif bir sektör olduğuna dikkat çekerek, “Sektör olarak, 2007 yılına çok iyi başladık ve ülkemizde daha nitelikli turist, tatil ve iş amaçlı gelmeye başladı. Nitelikli turist daha çok THY’yi tercih ettiği için, THY’de grev gündemi, nitelikli turistin önümüzdeki günlerde Türkiye’ye yapacağı seyahatleri iptal etmesine neden olmaya başlıyor” dedi. Sektörün, THY’deki grev konusu nedeniyle büyük darbe yiyecek olmasının çok acı ve üzücü bulduklarını dile getiren Bayındır, Hava-İş sendikasını duyarlı olmaya çağırdı. Bayındır, şunları kaydetti:

“THY’deki grev gündemi, Türk turizmini baltalamaya başlamıştır. Ülke menfaatleri her şeyin üzerinde olmalıdır. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’nin en büyük sorunun işsizlik olduğu bir dönemde, 11 bin 500 kişiye istihdam sağlayan THY’na, bırakın grev düşünmeyi, sağladığı istihdam için teşekkür edilmesi gerekmektedir. Bu konu, önümüzdeki günlerde muhakkak çözüme kavuşacaktır. Ancak THY’nin, uluslararası piyasada kaybolan marka imajını kim ve nasıl düzeltecek. THY çalışanlarının kurumlarına verebileceği zararı, bir kez daha ‘duyarlı düşünerek değerlendirmesi’ gerektiği inancındayız. Sağlıklı büyüyerek kazanan her işletme, muhakkak çalışanlarını düşünecektir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!