Türkiye'nin Chanel'i olmak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin Chaneli olmak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 01:23

İlaç sektöründe geçen uzun yılların ardından çocukluk hayalini gerçekleştirmek için radikal bir adım attı, moda sektörüne uzandı... Bu alanda da artık kendini kanıtladığını düşünen Günsel Ülkü, “Türkiye’nin Chanel’i olmak istiyorum” diyor.

Haberin Devamı

Daha önce ilaç sektöründeydiniz, şimdi moda alanında hızlı adımlarla ilerliyorsunuz. Hırslı biri olduğunuzu söyleyebilir miyiz ?

- Evet, çocukluğumdan beri çok hırslıydım. Okulu dereceyle bitirdim, birkaç yabancı dil öğrendim, ilgilendiğim her konuda en iyi olmak istedim.

Modaya ilgilenmeye nasıl başladınız ?

- O da çocukluğumdan beri ilgi alanımdaydı. Ne zaman ortadan kaybolsam, annem beni elbise dolabının önünde bulurdu. Bebeklerime elbise diker, annemin arkadaşlarına defile yapardım.

Peki neden direkt modayla başlamadınız kariyerinize İlaç sektöründe ne işiniz vardı ?

- Boğaziçi Üniversitesi’ni dereceyle kazandım, okulu dereceyle bitirdim. Bu kadar başarılıyken her şeyi bırakıp da moda tasarımıyla ilgileneyim diyemedim.

Ama en başından bu alana yönelseydiniz, belki şu an çok farklı bir noktada olacaktınız.?

- Elbette ama ben okulda hem finans hem de pazarlama bölümünü bitirdim. Hocalarım o konularda çok başarılı olduğumu söylüyorlardı. Çok iyi teklifler geldi, seçimimi yaptım ve ilaç sektörüne geçtim. Yılın iş kadını seçildim. Dediğim gibi, bu şartlarda her şeyi arkada bırakmak kolay değildi.

BU ALANDA DA KENDİMİ KANITLADIM

Bambaşka bir kulvardan moda sektörüne geçtiniz. Türk modacılar sizi hemen kabullenebildi mi ?


- Genelde tasarım camiası çok içine kapalı, yani kendi içlerinden yetişenleri kabul ediyorlar. O alanda kabul görmek için de önce kendinizi ispatlamanız gerekiyor. Ben yaptığım işlerle, yurt dışında Pret-A-Porter fuarına katılarak, 11 solo defile düzenleyerek artık kendimi kanıtladığını düşünüyorum. Bugün Fashion Week’e katılan tasarımcıların çoğu bir iki defile anca yapmıştır. Fashion Week’te defile yapan pek çok insana göre moda alanında daha aktifim.

Moda sektörü sizin için iş dünyasının stresinden arınıp kafa dağıtacağınız bir alan mı ?

- İş dünyasında gelebileceğim en yüksek noktaya eriştim, aynı yerde kalmak duraklamak demek olacaktı. O yüzden farklı bir alana geçmek istedim. İnsan dünyaya bir kere geliyor, hayallerini gerçekleştirmeden ölmemelisin. Sorunuza gelince; modayı hafif bir iş gibi görmüyorum kesinlikle... En iyisini yapmak için Londra ve İstanbul’da eğitim de aldım, işin mutfağını ve teknik kısmını öğrendim.

MODADA DEVRİMCİ OLMAK İSTİYORUM

Sonunda tüm hayallerinizi gerçekleştirebildiniz mi ?


- İnsanın hayalleri biterse hayatı da biter. Daha gerçekleştirilecek çok hayalim var.

Mesela ?

- Uluslararası platformda başarılı bir Türk markası olarak anılmak, Türkiye’nin Chanel’i olmak istiyorum.

Çok iddialısınız...

- İdealim bu ve ideallerimi gerçekleştirmek isterim.

Neden özellikle Chanel ?

- Chanel, çok klasik ama aynı zamanda çok yenilikçi bir kadın. Kadınlara pantolonu giydiren ilk tasarımcı. Modadaki devrimciliği ve zamansız oluşu beni çok etkiliyor. Onun gibi devrimci bir tasarımcı olmayı, tasarımlarımın sonraki nesillere aktarılmasını arzu ediyorum.

Bu arada yeni koleksiyonunuz hazır mı ?

- Biz bir sene önden gidiyoruz. Yurt dışı için 2014 yazını hazırlıyorum, Türkiye için de sonbahar-kış koleksiyonumu tamamladım. Bu ay satışta olacak.

Sonbahar-kış sezonu hakkında az çok fikrimiz oluştu. Peki 2014 yazında neler bekliyor bizi ?

- Yine uçuş uçuş bir yaz bizi bekliyor. Genelde neşeli temaların olduğu iyimser bir yaz koleksiyonu hazırlıyorum. Mutluluk temalı bir koleksiyon olacak.

Haberin Devamı

SIKI BİR ROCK MÜZİK DİNLEYİCİSİYİM

Haberin Devamı

Son dönemde dövme merakınız da dikkat çekiyor, nereden geliyor bu ilgi ?

- Dışarıdan bakıldığında hiç belli olmaz ama ben aslında sıkı bir rock dinleyicisiyim. Rock sevgisiyle beraber başladı bu dövme merakı da... Şimdilik üç dövmem var, bu kış birkaç tane daha yaptırmak istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!