Türkiye'nin biraderleri

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin biraderleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Farklı başarılarla tanınıyorlar, peki biraraya gelince nasıllar...

SÜVARİ CEM, MİÇO CAN

Aralarında tam 7.5 yaş fark var. Küçük birer çocukken bütün eğlenceleri babalarının 6.45 metre uzunluğundaki çift direkli teknesiyle denize açılmakmış. Denizde Cem yardımcı kaptan, Can miço olurmuş. Bugün Türkiye'nin ünlü caz müzisyenlerinden Can Kozlu ile Coca Cola'nın Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya Bölgesi yöneticisi olan, eski THY Genel Müdürü, Milletvekili Cem Kozlu, babalarının onları gemicilik felsefesiyle yaşama hazırladığını çok uzun yıllar sonra, baba oldukları zaman farketmişler. (Fotoğraf: Kutup DALGAKIRAN)

BAKKAL DÜKKANI AÇACAKLAR

Tofaş basketbol takımının menajeri Efe Aydan, tiyatro sanatçısı biraderi Ege'yle biraraya gelince toplumsal kimliklerini bir kenara atıyorlar. Birbirlerinin en iyi arkadaşı onlar. Gelecek için ortak bir projelerini, beni karga tulumba havaya kaldırdıklarında açıklıyorlar: ‘‘Bakkal dükkanı açmak istiyoruz.’’ (Fotoğraf: Batuhan KIRAN)

Aynı anne ve babadan dünyaya geldiler, aynı çevrede büyüdüler, aynı okullara gittiler. Birçoğunun fiziksel görünüşü, kan grubu, hatta ayakkabı numarası bile aynı. Ancak herbiri başka hayallerin peşinde koştu. Birbirinden çok farklı alanlara ilgi duydu. Ve bugün bambaşka hayatları var. Biri basketbol topunun arkasında koşarken diğeri sahne tozu yutuyordu, bir başkası akademisyenliğe soyunurken kardeşi insanları güldürüyordu. Bugün ünlü biraderler her ne kadar toplumda başarılarıyla tanınsalar bile, biraraya geldiklerinde abi ve kardeş rollerine geri dönüyorlar.

HANGİMİZ BEN?

Aynı gün doğdular. Lise sona kadar birincilikleri birlikte paylaştılar. Görünüşlerinin yanında karakterleri bile aynı olan Hatemi kardeşler, lise sonda ortak bir karar alıp aynı kişiliğin iki şubesi gibi olmaktansa ayrılmayı tercih ettiler. Ve insanın hayatta en çok ihtiyaç duyacağı iki alana yöneldiler. Hüseyin Hatemi avukat oldu, Hüsrev Hatemi ise doktor. İkisi de araştırmacı, ikisi de profesör ve ikisinin kütüphanesi biraraya geldiğinde neredeyse bir devlet kütüphanesi büyüklüğünde!

ESPRİ ANLAYIŞLARI AYNI

Subay bir baba, öğretmen bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldiler ve o dönemin klasik katı kurallarıyla yetiştirildiler. Hepsi üniversitede okuyacak, doktor, avukat ya da mühendis olacaktı. Nitekim öyle de oldu ancak bir fireyle. Üç erkek kardeşten Selçuk Şahin elektronik mühendisliğini seçti, bir küçüğü Haluk Şahin Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. APO (Abdullah Şahin) ise ailenin asla onaylamayacağı bir mesleğe göz dikti; Komedyenlik!

(Fotoğraf: Senih GÜRMEN)

ÜNLÜ ABİYE ÜNLÜ KARDEŞ

Efe - Ege Aydan,

Hüseyin - Hüsrev Hatemi

Cem - Can Kozlu

Haluk - Abdullah Şahin

Şevket - Orhan Pamuk

Mustafa - Mehmet Ali Erbil

Server - Serdar Serdaroğlu

ve Sabancı kardeşler

Yarın Hürriyet Dizi’de

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!