Türkiye'de Tarkan dinlemeyen var mı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede Tarkan dinlemeyen var mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2012 03:00

Havasından mıdır suyundan mı bilinmez, Ankara bugüne kadar pek çok başarılı rock grubu çıkardı.

Haberin Devamı

ROCKA GRUBU FOTOĞRAFLARI   

 İşte RockA da onlardan biri.. 2007’de kurulan grubu tanınmamıza vesile olansa Tarkan’ın sevilen hit’lerinden “Ölürüm Sana”... Daha önce çıktıkları konserlerde bu şarkının cover’ını seslendiren RockA, bir gün şarkının cover halini Tarkan’ın şirketine yollamış ve hikaye hızla gelişmiş. O ilginç hikayenin detaylarını sizler için öğrendik.  
   
* RockA, ne zamandır müzik yapıyor?
- Halil Özüpek: Hepimiz Ankaralı’yız... Grup da 2005’te Ankara’da kuruldu. 2007’de son şeklini aldı. Hepimiz Ankaralı’yız. Çeşitli amatör çalışmalar, demolar yaptık. Onları internet üzerinden dinleyicilere sunduk. Kendimize belli bir kitle yarattık.

* Nasıl tanıştınız peki?
- Halil: Ankara’da çok fazla amatör müzisyen var. Hepimiz genelde aynı ortamlarda bulunuyorduk, selamlaşıyorduk. Berkay’la da liseden arkadaşız.
- Yiğit Üney: Sıkıcı bir şehir olduğu için bir de...

* Ankara’dan genelde iyi müzik grupları çıkar. Yiğit’in dediği gibi sıkıcı bir şehir olduğundan mı müzikle ilgileniyorsunuz acaba?
- Yiğit: Ankara’nın havasında, suyunda bir şey var. Bazen düşünüyoruz da, İzmir’de yaşasak kesin pop yapardık!

* Sert hava, sert müzik yani öyle mi?
- Barış Ceylan: Sayılır, kışın soğuk ve kar, yapacak çok bir şey de yok...

* Müziğe ne zaman başladınız? Bir de okuldaki branşlarınızı merak ettim.
- Ömer Uyanık: Lisede başladım ben. Bir arkadaşım okul grubunda davul çalıyordu, “Gel sen de dene” dedi. O davulun başına bir kere oturdum, bir daha kalkmadım. Bilkent Üniversitesi İletişim Tasarımı mezuyunum aslında... Ve grafik bölümünde yüksek lisans yapmaya uğraşıyorum. Şu an derste olmam gerekiyordu misal!
- Yiğit: Ben gitar çalmaya 14 yaşında başladım. O zamanlar yer aldığım grupta gitar çalan vardı zaten, o yüzden bas gitara yöneldim. Ve ben hâlâ öğrenciyim. Gazi Üniversitesi’nde işletme okuyorum.
- Berkay Ertürk: Ben tam bir tarih veremem. Babamdan dolayı kendimi bildim bileli klavye başındayım. Babam da müzisyen çünkü, Uğuray Ertürk... Gazi Üniversitesi Bilgisayar Teknoloji ve Programlama mezunuyum.
- Barış: Babam ilkokulda bana bir gitar hediye etti, müziğe öyle başladım. Ortaokul ve lisede klasik gitar çaldım, sonra elektrogitarla devam ettim. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ikinci sınıf öğrencisiyim.
- Halil: Aslında benim küçükken müzisyen olayım, müzik yapayım gibi bir hayalim yoktu. En büyük hayalim futbolcu olmaktı. Liseye geçerken Gençlerbirliği’nde futbol oynuyordum. Sonra birkaç sakatlık yaşadım, soğudum. Futbol değil de başka bir şey yapmalıyım diye düşündüm. Lisede telekomünikasyon okudum, üniversiteye de gitmedim.
- Ömer: Müzik grubu değil şirket kursak hiçbir şey çıkmaz, kimsenin birbiriyle alakası yok!

TÜRKİYE’DE TARKAN DİNLEMEYEN VAR MI
* RockA ismi nerden geliyor?
- Halis: Herhangi özel bir nedeni yok. Duyuluşu, yazılışı güzel diye açıkçası RockA oldu. Espri olsun diye C ile yazdık. A’yı büyük yazmamızın tek nedeni de görsellik.

* Tarkan’ın şarkısını zaten cover yapmışsınız, o versiyonu kendisine gönderip izin istemek nereden aklınıza geldi? Tarkan dinler miydiniz?
- RockA: Tabii canım, hepimiz dinlerdik.
- Yiğit: Türkiye’de Tarkan dinlemeyen var mı ki...
- Halil: Biz konserlerimizde cover olsun diye çalıyorduk, dinleyenler “Neden bunu kaydetmiyorsunuz?” diyordu. Biz de çok amatörce bir kayıt yapıp internetten paylaşmıştık. Sonra şarkıyı yeniden kaydettik, HİT prodüksiyona gönderelim dedik. Böyle bir şey yaptık madem, haberleri olsun istedik. Şarkıyı e-mail yoluyla gönderdik.

* Ne zaman geri döndüler size?
- Halil: İki gün sonra telefon geldi, arayan Sevtap Hanım’dı. Çok beğendiklerini söyledi ve “Bir saniye Tarkan Bey’i” veriyorum dedi.

* Tarkan, ne dedi size?
- Halil: Çok beğendiğini, çok heyecanlandığını... İnanılmaz güzel şeyler söyledi. “Artık şarkı sizindir, benim de desteğim tam” dedim.

* Beğenmediği bir kısım olmamış mı?
Halil: Ben de sordum, “Beğenmediğiniz bir kısım varsa değiştirelim” dedim. “Çok beğendim, bu sizin işiniz, ne istiyorsanız onu yapacaksınız” dedi.

TARKAN İŞ SONUNA KADAR YANIMIZDAYDI
* Kayıt aşamasında da yanınızda mıydı kendisi?
- Halil: Tarkan’la iki gün İstanbul’da şarkının mix’lerini yaptık, hiçbir şeyi değiştirmedi. Biz nasıl yaptıysak, aynı şekilde duruyor. Çok ayrı bir tecrübeydi. İçeride siz vokal kayıt yapıyorsunuz, karşısınızda da Tarkan duruyor; çok başka bir şey.
Ömer: İki gün boyunca sabahtan akşama kadar durdu yanımızda, iş bitmeden gitmedi.

* İtiraz ettiği yerler olmadı mı?
- Halil: Yok... Fikrini söyledi, biz “Ama böylesi bizim tarzımıza daha uygun” deyince, “Tamam o zaman” dedi.
- Ömer: “Biz böyle istemiyoruz” ortamını kurması bile bambaşka. Yeni çıkan bir grupla bu şekilde çalışabilmesi için insanın egosunu çok ezmesi lazım sanırım.

* Tarkan’ın klipte yer almasını siz mi istemiştiniz peki?
- Halil: Bize şarkıyı verdi, kayıt aşamasında o kadar uğraştı, bir de klip işini ortaya atmayalım demiştik aslında. Kendisi alçakgönüllülük göstererek “Bunun klibini de beraber yapalım” deyince haliyle havalara uçtuk.

* Albümünüz ne zaman çıkacak?
- Halil: Şubat gibi sanırım.

* Albümde sadece kendi şarkılarınız mı olacak, yoksa yine Tarkan’dan bir cover var mı?
- Ömer: Orası sürpriz olsun...
- Halil: Ne desek yalan... Bir şarkı daha yapalım gibi bir fikir var ama bu albümde mi olur o, yoksa sonraki albüme mi kalır emin değiliz.

Haberin Devamı

CENTİLMENLİK ANLAŞMASI İMZALADIK
RockA’nın bir centilmenlik anlaşması var. Stüdyonun içine yabancı kişiler giremez, yanımızda yabancı varsa iş konuşmayız. Gerçekten böyle bir anlaşma var, altına hepimiz imzamızı attık. Mesela bir diğer madde de RockA’dan başka grubumuz olamaz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!