Türkiye, sanatçısı bol bir ülke değil

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, sanatçısı bol bir ülke değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 01:00

Atilla Dorsay, Hülya Avşar’ın Altın Portakal’daki jüri başkanlığına tepki gösterenleri eleştirdi. Dorsay, jüri üyeliğinden çekilen Levent Kırca’ya da yüklendi: “Mizah yapan birinin mizahtan bu kadar yoksun olmaması lazım.”

Haberin Devamı

SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) Onursal Başkanı Atilla Dorsay, 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin büyük jürisine Hülya Avşar’ın başkanlık yapacak olmasına tepki gösterenleri eleştirdi. Habertürk TV’ye konuşan Dorsay, Avşar’ın başkanlığına tepki göstererek jüri üyeliğinden çekilen Leven Kırca’yı eleştirdi. “Temel sorun şu; Türkiye, sanatçısı bol bir ülke değil. Bu insanlar her fırsatta birbirini suçlamamalı ve yermemeli. Hiçbir sanatçı ve eleştirmen, ‘Şu sanatçının jüri üyeliğine getirilmesi doğru değildir’ diye açıklama yapmamalı. Buna ne Levent Kırca karar verebilir ne de ben. Konularından bir tanesi mizah olan bu festivalde mizah yapan birinin mizahtan bu kadar yoksun olmaması lazım. Gülmece duygusunu göstermesi gerekir. Levent Kırca bunu yapmadı. Ama sadece o değil, Sinema Yazarları Derneği’nden olan arkadaşlar da aynı düşünceyi beyan etti. Sinemanın yüce bir sanat da olsa popüler kültür olduğunu, Hülya Avşar’ın da bir kilometre taşı, bir pop ikonu olduğunu bilmeleri lazım. Ama ‘Nerede hareket orada bereket’ derler. Bütün bu olayların Antalya Film Festivali’ne getirisi olacak.

Haberin Devamı

Benim yerime daha yeterli birini bulurlar

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin jüri üyeliğinden çekilen Levent Kırca, Hülya Avşar’ı başkanlık için yeterli görmediğini söyledi: “Ben Hülya Avşar’ın jüri üyeliği yapacağını üç gün önce öğrendim. ‘İşim var, turnem var, o yüzden katılamıyorum’ diye evirip çevirmeden Hülya’nın yeterli olmadığını söyledim ve çekildim. Antalya Film Festivali, Türkiye’nin ciddiye alınması gereken bir film festivalidir. Bana jüri üyeliği için teklif geldiğinde bile arkadaşlarımıza ‘Ben tiyatrocuyum, acaba yeterli olabilir miyim?’ diye sordum. ‘Yok efendim’ dediler, ben de üye oldum. Hülya Avşar’la bir problemim yok, kendisini severim ama ben onun genel kültür seviyesini de bilirim. Bu festivale Türkiye’nin en değerli yönetmenleri, senaristleri eserlerini gönderiyor. Bunu layıkıyla değerlendirmek mecburiyeti var. Hülya Avşar başkanlığında olumlu bir sonuç alınabileceğini sanmıyorum. Bunu spekülasyon olsun diye söylemedim. Benim yerime daha yeterli, yetkili birini bulurlar. Başarılar diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!