Türkiye’de vizyona girebilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de vizyona girebilir mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 01:36

Belki hatırlarsınız, geçen yıllarda Cannes Film Festivali’nde porno film çekmek istediğini söylemişti aykırı ve cesur yönetmen Lars von Trier.

Haberin Devamı

Bu hafta sonu bir bölümü kesilmiş olarak ama sadece Danimarka’da gösterime giren, senaryosunu da yazdığı son filmi ‘Nymphomaniac’, adeta bunun habercisi gibi. Çünkü nemfomani hastası Joe adlı bir kadının doğumundan 50 yaşına kadarki cinsel hayatını anlatan film, çarpıcı sahnelerle dolu bir erotik-drama. Soğuk bir kış gecesi, yakışıklı bekâr Seligman, yolda dövülmüş halde Joe’yu bulur. Onu evine getirip, yaralarını sarar. Joe bu adamın evinde huzuru bulup dinlenirken hikâyesini anlatmaya başlar.
Trier’in hiç vazgeçmediği oyunculardan Charlotte Gainsbourg’un başrolde olduğu ‘Nymphomaniac’un kadrosu da konusu kadar şaşırtıcı: Shia LaBeouf, Stellan Skarsgard, Uma Thurman, William Dafoe, Jemie Bell, Udo Kier, Christian Slater, Connie Nielsen...
Tüm oyuncularla ayrıca harika bir pazarlama stratejisi de gerçekleştirildi. Her biri özel olarak orgazm oluyormuşçasına poz verdi ve bunlar afiş olarak piyasaya sunuldu. Guardian gibi aralarında pek çok prestijli ismin bulunduğu yayın kuruluşu bu fotoğrafları internet siteleri üzerinden oylamaya sundu. Oyların yüzde 29’uyla önde giden isim, Joe karakterini canlandıran Charlotte Gainsbourg oldu.
Danimarka’nın ardından 6-16 Şubat 2014’te yapılacak 64. Berlin Film Festivali’nde gösterilecek film, bu kez kesintiler olmadan izlenebilecek. Filmin 21 Mart ve 18 Nisan 2014’te iki bölüm halinde Amerika’da vizyona girmesi bekleniyor. Türkiye’deyse gösterilip gösterilemeyeceği hâlâ bilinmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!