Türk sporculara Arnold desteği

Güncelleme Tarihi:

Türk sporculara Arnold desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 00:00

Şangay’da düzenlenen 12’nci Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları’nda Şangay Engelliler Rehabilitasyon ve Eğlence Merkezi’nin açılışına katılan Kaliforniya valisi Arnold Schwarzenegger, Türk sporculara büyük ilgi gösterdi.

Şangay’da düzenlenen 12. Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları, görkemli bir törenle başladı. Töreninin ardından Kaliforniya valisi ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger’in de katılımıyla Şanghay Engelliler Rehabilitasyon ve Eğlence Merkezi açıldı. Programa sadece Romanya ve Türkiye, onur konuğu olarak davet edildi. Schwarzenegger, bir sürpriz yaparak kendisi için ayrılan bölüm yerine Türk sporcuların bulunduğu yere oturdu.

Türkiye Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis, konuyla ilgili olarak "Schwarzenegger’in Türk sporcuların yanına oturması ve onlarla sohbet etmesi bizi çok sevindirdi. Ünlü aktörün Türkiye’den özel olimpiyatlara katılımın çok yüksek olmasına sevinmesi dikkat çekiciydi" dedi.

Zihinsel engelli gençlere ve yetişkinlere çeşitli spor dallarında eğitim ve yarışma olanağı sağlayan uluslararası spor programı Özel Olimpiyatlar’ın kurucusu ve Joseph Kennedy’nin torunu Maria Shriver’la evli olan Schwarzenegger, bu yıl Şangay’da düzenlenen olimpiyat oyunlarını eşiyle izliyor.

2008 Dünya Olimpiyatları’na hazırlık niteliği taşıyan özel olimpiyatlar, 150 ülkeden yaklaşık 15 bin zihinsel özürlü sporcu katılıyor. ABD Başkanı George Bush’un özel delegasyonu da olimpiyatları takip ediyor. Olimpiyatlara Türkiye’den 62 sporcu katıldı. Sporculara Türkiye Özel Sporcular Derneği onursal başkanı Dilek Sabancı da eşlik ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!