Türk şaraplarına Endonezya'dan övgü

Güncelleme Tarihi:

Türk şaraplarına Endonezyadan övgü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 09:37

Endonezya’da yayınlanan Jakarta Post gazetesi, Türk şaraplarına övgüler yağdırdı.

Jakarta Post gazetesinde Arif Suryobuwono imzasıyla yayınlanan haberde Türkiye adı denilince ilk olarak Mozart’ın Türk marşının akla geldiği ardından da Bremen’de yediği ilk Türk dönerini hatırladığı kaydedildi. Haberde, Türkiye denince akla gelen diğer şeyler “semazenler, dansözler, dondurma, baklava ve Türk kahvesi” olarak sıralandı. Haberde, artık bunlardan sonra Türkiye denince akla Türk şarabının da geldiği ifade edildi.

Daha önce Endonezya’da düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Yakut ve Çankaya şaraplarını keşfettiğini belirten Suryobuwono, kısa bir süre öncesine kadar Türk şarapları konusundaki bilgisinin bu iki şarapla sınırlı olduğunu ancak Türkiye’nin Endonezya’daki Büyükelçisi Aydın Evirgen’in evindeki bir davet sayesinde başta Türk şaraplarıyla da tanışma fırsatı bulduğunu yazdı.

“TÜRK ŞARAPLARI ESKİ DÜNYA ŞARAPLARINA BENZİYOR”

Evirgen’in verdiği davette 10 farklı Türk şarabını tatma fırsatı elde ettiğini belirten Suryobuwono, Türk şaraplarının genellikle “Eski Dünya” şaraplarına benzediğini vurguladı. Haberde Türk şaraplarının, “Yeni Dünya” şarapları gibi “meyve bombası” gibi olmadığı kaydedildi. Haberde, Türk şaraplarındaki yerli üzümlerin de dünyaca ünlü üzümlerden çok daha güzel olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Haberde Altın Köpük, Kavaklıdere Selection White, Doluca Sarafin Chardonnay 2005, Kavaklıdere Selection Red 2003, Yakut 2005, Tatlı Sert 2000, Kavaklıdere Boğazkere 2001 ve Kavaklıdere Öküzgözü 1998 gibi şarapların tadına baktığını yazan Suryobuwono, söz konusu şaraplardan övgüyle söz etti.

Haberde son olarak, “Eve dönüp yattığımda Türk hatıralarıyla dolu hafızama eklenen Türk şarapların anılarıyla uyanacağımı biliyordum” ifadeleri yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!