Türk Sağlık-Sen: Bulaşıcı hastalıklar ihmal ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Türk Sağlık-Sen: Bulaşıcı hastalıklar ihmal ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 13:32

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Türkiye’de bulaşıcı hastalıkların arttığını ve bunun temel sağlık hizmetlerinin ihmal edildiğinin göstergesi olduğunu ifade etti. Kahveci, bir yandan AB kriterlerini yakalamak için uğraşılırken diğer yanda salgın hastalıkların ülkede kol gezdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Kahveci, özellikle son dönemlerde bulaşıcı hastalıklardan hayatını kaybedenlerde artış yaşandığına dikkat çekerek, 2005 yılında yaşanan kolera ve ishal vakalarını örnek gösterdi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 19 bin civarında yeni verem hastası saptandığını kaydeden Kahveci, İstanbul’da kaydedilen yeni hasta sayısının da 6 bin 433 olduğunu vurguladı.

Ağrı Doğubeyazıt’ta ortaya çıkan kuş gribi vakasının "ihmalden kaynaklandığını" belirten Kahveci, "Bu ihmal yüzünden ne yazık ki bugün itibariyle iki tane çocuğumuz hayatını kaybetti" dedi.

Kahveci, "Bir yandan AB kriterlerini yakalamak için uğraşacaksınız. Bir yandan da başkentinizde kolera, İstanbul’da verem vakaları görülecek, şehir suyundan on binlerce insanınız ishale yakalanacak. Güney Asya’dan sonra ilk ölümlü kuş gribi vakası Türkiye’de olacak. Bu bir tezattır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!