Türk ressamlar Atina’yı fethetti

Güncelleme Tarihi:

Türk ressamlar Atina’yı fethetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 00:00

6-9 Ocak tarihleri arasında Atina’da düzenenlenen, 32 Türk sanatçının 70’i aşkın eserinin sergilendiği Karma Resim ve Heykel Sergisi büyük ilgi gördü. Yunan basınının büyük ilgi gösterdiği serginin açılışını Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu yaptı.

Türk-Yunan dostluğunu pekiştirme adına 6-9 Ocak tarihleri arasında Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen Karma Resim ve Heykel Sergisi büyük bir coşkuyla karşılandı. Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu’nun açılışını yaptığı sergide, Zerrin Çiğdemli Aner, Nazan Akpınar, Güngör Arıbal gibi uluslararası sanatçılarımızın arasında bulunduğu 29 ressam ve üç heykeltıraşın 70’i aşkın eseri başta Alter ve Antenna televizyon kanalları olmak üzere Yunan medyası ve halkı tarafından üç gün boyunca ilgiyle takip edildi. Bu arada Türkiye’den göç eden Yunanlı vatandaşların bazıları, İstanbul betimlemelerinin yer aldığı tablolar karşısında gözyaşlarına hakim olmadı.

Bamtur’un sahibi Zerrin Çiğdemli Aner ile Caviros Tur’un sahibi Hilmi İren’in büyük destekleriyle düzenlenen sergiye katılan Yunan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, önümüzdeki aylarda Yunanlı ressamların da Türkiye’de sergi açması için görüşmelerde bulundular. Sergiye eşi Efsane Hanım ile katılan Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, "Atina’da uzun zamandır ilk defa böyle geniş kapsamlı bir karma sergi düzenleniyor. Türk ve Yunan dostluğunun pekiştirilmesi adına bu tür kültürel etkinliklere büyük ihtiyaç duyuyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!