Türk oyuncuların Disney çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Türk oyuncuların Disney çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2012 07:00

Disney Channel Türkiye’de, sadece Türk oyuncuların rol aldığı yeni bir dizi başlıyor.

Haberin Devamı

DİZİDEN FOTOĞRAFLAR     

“Zil Çalınca”, teneffüslerde okul koridorlarında toplanan 10 arkadaşın yaşadığı komik maceraları ve onların hayallerini konu alıyor. Senaryosunu Cristiana Nobili’nin yazdığı, yapımcılığını David Mercer’ın üstlendiği bu eğlenceli dizi ilk bölümüyle 23 Nisan’da ekranda...

CEREN BALIKÇI: BÖYLE BİR DİZİ HER GENCİN HAYALİDİR    

Disney Chanel, ilk kez Türkçe bir prodüksiyona imzasını atıyor. Böyle önemli bir projede yer almak nasıl bir duygu?

- Aslında dünya çapında bir dizide rol almak her gencin hayalidir. Ben de bu hayali gerçekleştirdiğim için çok mutluyum.

Sen dizide Merve’yi oynuyorsun, karekterden biraz söz eder misin?

- Merve, Metehan’ın kardeşi. Acar’la aynı sınıfa gidiyor. Metehan’ın aksine çok konuşkan ve hareketli bir kız. Nereden, ne zaman çıkacağını kestirmek imkansız. Sürekli Metehan’la birlikte olmak istiyor, bu yüzden herkes onu “yapışkan kardeş” olarak görüyor.

Birinci sezonun ilk 19 bölümü çekildi ve ilk bölüm 23 Nisan’da seyirciyle buluşuyor. Haziranda çekimleri başlayacak ikinci 21 bölümlük süreç için neler hissediyorsunuz?

- İlk 19 bölümün çekimleri çok heyecanlı ve eğlenceli geçti. Diğer 21 bölümü çekmek için gerçekten sabırsızlanıyoruz. Çekimler yaza denk geleceği için daha da eğlenceli olacağından şüphem yok. Haziranı iple çekiyoruz.

Setteki diğer karekterlerle ilişkileriniz nasıl?

- 10 arkadaş, yeni tanışmamıza rağmen çok iyi bir grup olduk. Dışardan bakıldığında gerçekten de yıllardır arkadaşmış gibi görünüyoruz. Kardeşlik konusuna gelince... Normal hayatımda da bir ağabeyim olduğu için sette Metehan’ın kardeşini oynamak bana zor gelmiyor. Birbirimizle çok iyi anlaştığımız için de rol yapmıyoruz da gerçeği yaşıyoruz gibi hissediyorum.

Haberin Devamı

CİHAN ŞİMŞEK: TÜM OYUNCULAR KARDEŞİM GİBİ OLDU

Disney Channel projesinde yer alıyorsun. Nasıl bir his bu?

- Disney’in ilk Türk oyuncularından biri olmak gerçekten gurur verici. Disney Channel sayesinde dünya çapında bir yapımın parçası olduk, bu bakımdan çok şanslı olduğumu hissediyorum.

Dizide canlandırdığın Metehan karakterinden bahseder misin biraz?

- Metehan, okulun en asi öğrencisi. Koyu saçlı, uzun boylu ve yakışıklı bir çocuk. Bütün kızlar onun etrafında pervane ve o da bunun farkında. Bütün kızlarla flört ediyor, vakit geçiriyor ama asla çıkmıyor. Zamanının çoğunu gitar çalarak geçirdiği için notları iyi değil. Ama müziğe çok yetenekli ve güzel bir sesi var. ıleride en çok yapmak istediği şey de albüm çıkarmak zaten. Korcan’ın en yakın arkadaşı ve ayrılmaz ikili durumundalar. Bu arada Duygu’dan hoşlanmasına rağmen ona da tıpkı diğer kızlara davrandığı gibi davranıyor.

Devam bölümlerinin haziranda başlayacak çekimlerine hazır mısın?

- Hem de nasıl, o çekimleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Senin diğer oyuncularla aran nasıl?

- Başta kardeşim rolündeki Merve olmak üzere tüm oyuncuları kardeşim olarak görmeye başladım, zaten en büyükleri benim. Hem yardımcı oyuncular hem de set ekibi ile çok uyumlu bir çalışma ortamımız var. Sadece sette değil özel hayatlarımızda da kardeş gibi olduk. ıyi ki buradayız.

Haberin Devamı

KATE MORTON (Orta ve Doğu Avrupa, Güney Afrika ve Orta Doğu pazarlarından sorumlu Disney Channels Programlama Direktörü): YARININ YILDIZLARINI BULDUK

Genel formatı ve Disney’in bu programda hedeflediği izleyici kitlesini anlatır mısınız?

- 8-14 yaş grubunu hedefleyen, komedi bölümleri de içeren bir live action dizi... TIMS Yapım’a iki sezon sipariş edildi. 21 bölümden oluşan ikinci sezonun yapımı temmuzdan itibaren başlayacak ve bu bölümler eylül sonundan itibaren gösterime girecek.

Dizinin kasting’inden söz eder misiniz? Karakterleri nasıl seçtiniz?

- Türkiye’deki en iyi yetenekleri bulmak için titiz bir arama süreci geçirdik. Yedi farklı şehirden 450 çocukla deneme çekimi yaptık. Türkiye’nin en parlak genç yeteneklerini, yarının yıldızlarını bulduğumuza inanıyoruz.

Türkiye’deki çekimler için ne diyorsunuz?

- Türkiye’deki ilk yerli kısa yapımımız olan “Zil Çalınca”nın birinci sezonunu çekmek bizim için harika bir deneyim oldu. 23 Nisan günü saat 15:00’te dizinin birinci sezonunun gösterime girmesini heyecanla bekliyoruz.

Haberin Devamı

SİNAN CEYLAN (The Walt Disney Company Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Ülke Müdürü): “ZıL ÇALINCA” BıRÇOK ÜLKEDE 1 NUMARA

The Walt Disney şirketi’nin amiral gemisi; dünyanın çocuklara yönelik önde gelen Televizyon kanalı Disney Channel olarak, Türkiye’de 12 Ocak 2012’den itibaren uydu üzerinden şifresiz yayın yapmaya başladık. Bu sayede çocuk odaklı, aileyi de kapsayan programlarımızı Türkiye genelinde 11 milyondan fazla haneye, yani Türk nüfusunun yüzde 65’ine ulaştırmaya başladık. Kanalımız açısından bir dönüm noktası niteliğindeki bu adım bize Türkiye’deki yerel televizyon programcılığına yatırım imkanının da kapılarını açtı. “Zil Çalınca” dizisi de buna güzel bir örnek teşkil ediyor.

şimdiye dek Disney Channel’ın yayınlandığı ülkeler arasında toplam 19 ülkede yerelleştirilen “Zil Çalınca” birçok ülkede hızla 1. sıraya yükselerek Avrupa’da çok popüler oldu ve 2011’in üçüncü çeyreğinde 14.1 milyon kişi tarafından izlendi. Tamamı Türk oyuncular ve prodüksiyon ekibiyle hazırlanan dizinin dünya çapındaki başarısına dayanarak, Türkiye versiyonunun da aynı başarıyı elde edeceğini umuyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!