Türk kadınının online stil haritası çıktı

Güncelleme Tarihi:

Türk kadınının online stil haritası çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 16, 2013 00:00

6 milyon üyesinden aldığı bilgilerle Türk kadınının online alışveriş alışkanlıklarını araştıran alışveriş sitesi Markafoni, stil haritamızı belirledi. Fransız inceliği, İngiliz rahatlığıyla bilinirken Türk kadını modayı nasıl temsil ediyor?

Haberin Devamı

1-Kışın Hunter’dan, yazın Toms’dan vazgeçmiyorÂ
2012’de Türk kadınlarının aylara göre en çok aldığı ürünler şu şekilde belirlendi: Ocak ayında manto, şubatta kalın kazak, martta Hunter çizme, nisanda çiçekli elbise, mayısta gömlek elbise, haziranda bikini, temmuzda Toms espadril, ağustosta dantelli elbise, eylülde trençkot, ekimde militer gömlek, kasımda bordo peplum elbise ve aralıkta payetli elbise.

2-Türk kadını artık 38 numara giyiyor!
Eskiden ayak ortalamamız 37’ydi. Son 10 yılda Türk kadınının ayağı bir numara büyüdü. Artık en çok 38 numara ayakkabı satıyor.Â

3-İtalyan lüks tercih ediliyor
Lüks, bütün dünyada olduğu gibi Türk kadınlarının da vazgeçilmez bir tutkusu. Lüks markalar arasında en çok Türk kadınlar tarafından en tercih edilenlere bakıldığında üç İtalyan öne çıkıyor: Versace, Armani ve Gianfranco Ferre. Tercih edilen diğer markalarsa Michael Kors, Betsey Johnson, Chanel, Pradda, Louis Vuitton, Tod’s, BCBG MaxAzria, Alexander McQueen, Marc by Marc Jacobs.

Haberin Devamı

4-Klasik gözlük favorisi
Trendler her sene deÄŸiÅŸse de Türk kadını gözlük tercihini en çok yuvarlak, pilot, wayfarer ve büyük çerçeveli modellerden yana kullanıyor.Â

5-En çok yengeç burcu alışveriş yapıyor
Yıldızlar alışveriş alışkanlıklarını da etkiliyor. Burçlara göre bakıldığında yengeçler en çok alışveriş yapan ilk burç. Hemen ardından ise boğa ve aslan burçları geliyor.

6-Dört stil ikonu modaya yön veriyor
Magazin dünyasını yakından takip eden Türk kadını stil sahibi ünlü çift olarak David ve Victoria Beckham’ı örnek alıyor. Vücudu en beğenilen model ise dünyaca ünlü yıldız Gisele Bündchen oluyor. Türk kadınlarının gardırobuna sahip olmak istediği ünlü İngiliz model Kate Moss. Kadınlara ilham veren stil ikonu ise Audrey Hepburn olarak belirlendi.

7-Erkekler jean ve blazerla daha  yakışıklı!
Araştırmaya göre kadınların erkeklerde en çok görmek istediği kombinasyon blazer ceket ve jean ikilisinden oluşuyor.

8-Her bölgeye farklı desen
Infografik çalışmaya göre Türkiye’nin her bölgesinde farklı desenler seviliyor. Marmara’da kamuflaj, Ege’de dantel, Akdeniz’de çiçek, İç Anadolu’da çizgili dokuma, Karadeniz’de ışıltılı, Doğu Anadolu’da leopar ve Güneydoğu Anadolu’da simli desenler modaseverlerin gözdesi oluyor.

Haberin Devamı

Türk kadınının online stil haritası çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!