Türk erkeklerine öneriler

Güncelleme Tarihi:

Türk erkeklerine öneriler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 00:00

Sosyal Dinamikler Grubu, kadın tavlama sanatının anlatılacağı seminerler düzenleyecek.

Sosyal Dinamikler Grubu, kadın tavlama sanatının inceliklerinin anlatılacağı seminerler düzenleyecek. Kadın tavlama sanatının çağdaş ustası, "Mystery" (gizem) kod adlı bir Kanadalı... Sosyal Dinamikler grubu, semineriyle dünyayı peşinden sürükleyen bu gizemli adamın önerilerini Türk erkekleriyle paylaşmaya hazırlanıyor. Tempo dergisi, Mystery’nin sırlarını öğrenmek için Sosyal Dinamikler eğitmeni Gökhan Polat ile gece turuna çıktı.

Kadın tavlama sanatının çağdaş ustası, "Mystery" (gizem) kod adlı bir Kanadalı... Sosyal Dinamikler grubu, semineriyle dünyayı peşinden sürükleyen bu gizemli adamın önerilerini Türk erkekleriyle paylaşmaya hazırlanıyor. Tempo dergisi, Mystery’nin sırlarını öğrenmek için Sosyal Dinamikler eğitmeni Gökhan Polat ile gece turuna çıktı.

Haberin Devamı

Gökhan Polat, hayattaki tek eğlencesi kız tavlamak olan biri değil. Benimle buluştuğunda da amacı, beraber girdiğimiz kulüpten başka bir kızla çıkmak değildi. Sadece olayın nasıl geliştiği hakkında fikir edinmem için birkaç kızın telefon numarasını alacaktı.

Açık söylemek gerekirse, onu gördüğümde, bir kızın ona telefon numarasını vermesi için bir neden bulamadım... Barda dikilmiş, arada sırada sohbet eden, ama daha çok "Kimler bize bakıyor acaba?" diye etrafa bakınan kızları kestirdim gözüme. "İşte bunlar" dedim Gökhan’a ve ben ikinci cümlemi söyleyemeden yanlarına gitti. Bu "üç saniye kuralı". Beğendiğiniz bir kız, sizi fark etmeden, yani sizi potansiyel bir avcı gibi algılamadan ve içinizdeki yaklaşma korkusu ortaya çıkmadan önce hedefin yanına gitmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Sanki sadece oradan geçiyormuş ve aklına o anda bir şey gelmiş gibi konuşmaya başladı. İçki almak için yanlarına gittim. "Çok az vaktim var, hemen arkadaşımın yanına gitmem lazım, ama üçüncü bir kişinin fikrine ihtiyacımız var" diyordu kızlara. "Deminden beri tartışıyoruz; sence erkekler mi daha çok yalan söyler, yoksa kadınlar mı?" Sonra gülümsedi. Kız bir saniye düşündükten sonra, "Kadınlar" dedi. Bunun üzerine Gökhan, "Yani şimdi sen pis bir yalancı oluyorsun öyle mi?" diye sordu.

Kız önce kalakaldı, sonra kıkırdamaya başladı. Gökhan devam etti: "Dışarıdan çok soğuk görünüyorsun, ama eminim aslında sadece çekingen birisindir." Kız "evet" anlamına gelecek şekilde gak guk etmeye başladı. Gökhan onun çok düşünmesine fırsat vermeden, kıza ormanda yaşayan vahşi bir hayvanı düşünmesini söyledi. Sonra da "Aslan mı?" diye sordu. Kız şaşırmış bir şekilde, "Evet" dedi. "Ama bunu nasıl yaptın? Aa! Çok enteresan" falan derken Gökhan, "Kusura bakma, gitmem lazım, gördüğün gibi arkadaşım içkilerimizi almış bile, belki sonra yine karşılaşırız" deyip, bıraktı kızcağızı öylece.

O gece yaşları 25 ve 38 arasında değişen üç kadının telefon numaralarını alıp, çıkışta çöpe attı Gökhan. Kadınların hiçbirine asılmadan yaptı bunu. Hatta ikisine o kadar soğuk davrandı ki, bir süre sonra kadınlar Gökhan’ın dikkatini çekmek için birtakım numaralar çevirdiler. Gökhan o gece tam olarak nasıl davrandı biliyor musunuz? Küstah, nazlı, soğuk. Olay, ne pahasına olursa olsun çantada keklik olmamakla ilgili. İnsan, bir türlü sahip olamadığını arzular. Kural budur.

Bir bilim dalı: Tavlamak

Haberin Devamı

Gökhan Polat, Mystery ile internette tanışmış. Bu punk görünümlü, siyah ojeli adamın sizin alakanıza ne kadar değecek biri olduğundan şüphe edebilirsiniz. Ama ortada bir gerçek var: Bizim burada ancak yüzeysel olarak verebildiğimiz, kulağa hiç de devlet sırrıymış gibi gelmeyen bu metot, kitlelerin hayatla ilişkilerini değiştirmeye vakıf olmuş.

"Çekicilikten çok, ama çok uzağım. Burnum, yüzüme göre büyük ve kanca gibi olmasa da ortasında bir tümsek var. Kel değilsem de saçlarımın sadece azaldığını söylemekle yetinmem yakışık almaz... Alnımın iki tarafında iki çukur var. Sıska ve solgun vücuduma baktığım zaman, bırakın sarılmayı, bir kadının benim yanımda uyumayı dahi neden isteyebileceğini anlayamıyorum. Anlayacağınız, kızlarla tanışmak benim için çaba isteyen bir iş. Bir kadını sadece sarhoş olduğu için eve götürecek bir tip değilim. Onlara şöhretimden bir parça veya malikane gibi evimi de vaat edemem. Tek sahip olduğum aklım ve onu da kimse göremiyor."

Haberin Devamı

Bu sözler New York Times ve Rolling Stone yazarı Neil Strauss’a ait. Strauss’un kişiliğinin tamamen değişmesine neden olan, onu özgüven, karizma ve kadınlar arasında popülerlik ile tanıştıran Mystery metodu olmuş. Strauss, yaşadıklarını "The Game" adlı best seller kitabında anlatıyor.

Tüm dünyada aralarında Strauss’un da bulunduğu pek çok kişiyi etkileyen Mystery metodunun sahibi 36 yaşındaki Erik von Markovik. "Mystery" kod adlı Markovik, dünyanın en çok tanınan kadın tavlama sanatçısı. Mystery, kadın ve erkek arasındaki ilişkiyi, erkeklerin bir kadın için birbirlerini öldürdükleri -gerçi bu hálá var- dönemlerden 2000’lere kadar inceleyip, olayı burada anlatamayacağımız kadar ayrıntılı birtakım formüllere dökmüş.

Copperfield hayranı

Haberin Devamı

Mystery’nin, ergenlik çağına dair hatırladıklarına eÅŸlik eden yegáne his, yalnızlık ve tecrit edilmiÅŸlik duygusu. Bu cılız ve iki metrelik ergenin hayatını deÄŸiÅŸtiren adam ise David Copperfield. Copperfield’ın tüm televizyon ÅŸovlarını kasete çekip, illüzyonların ardındaki sırrı çözene kadar izlemiÅŸ. Kız kardeÅŸinin ona neden bu gösterileri herkes gibi eÄŸlenerek izleyemediÄŸini sorduÄŸunu hatırlıyor: "Ben bilmek isterdim, ne yaptığını bilmeye ihtiyacım vardı" diyor.Â

Liseden sonra, Toronto’nun dışındaki kulüplerde Mystery adını kullanarak sihirbazlık yapmış. Mystery, Erik denen bu sıska ergenin olamadığı her şeye, onun bir nevi alter egosuna dönüşmüş. Cesur, dışa dönük, ilgi odağı...

Haberin Devamı

Mystery güzel kadınların davranış biçimlerini gözlemleyerek aralamış esrar perdesini. "Bir kadının ilgisini çekebilmek için ilgi çekici olmanız gerekiyor. Güzel bir kadına, ’Gözlerimi senden alamıyorum’ denmez. Kadıncağız bıkmıştır zaten iltifatlardan ve çok gelişmiş birtakım savunma mekanizmaları vardır. Bir kadının ilgisini ancak ona ilgi göstermeyerek çekebilirsiniz. Hatta kararında bir aşağılamayla, özgüvenini yitirmesine sebep olacak, ama onurunu kırmayacak sözlerle... Görmezden geldiğiniz her güzel kadın, bir süre sonra ilginizi çekmek için türlü numaralar yapar. Benim sırrım, bir kadını tavlamakla ilgili değil, onu beni tavlamak isteyeceği bir noktaya getirmekle, oyun oynamakla ilgili" diyor. "Ve her oyun gibi bunda da yenilmek vardır. Önemli olan bir sonraki sefer daha iyi yenilebilmek. Herhangi bir meseleyi ciddiye almak, o işin gözünüzde gereksiz derecede büyümesine yol açar. Mesele gözünüzde büyürse, başarısız olursunuz. Bu bir oyun. Ve adamınız ölürse, tek yapacağınız ’tekrar başlat’a basmaktır" diye ekliyor Mystery.  n Seda ARICIOĞLU

GİZEMLİ OLMANIN 10 FORMÜLÜ

1- Güzel ve nazlı bir kadın gibi davranın.

2- Hedefinizi belirler belirlemez üç saniye içinde kıza önden veya arkadan değil, yandan yaklaşın. Yüzünüz asık veya gergin olmasın.

3- Göz temasınızı koruyarak; net, derin ve güçlü bir sesle, "Bakar mısın? Bir konuda bir kadının fikrine ihtiyacım var" gibi nötr bir şey söyleyin.

4- Ona sataşmalı ve hatta onu iğnelemelisiniz. "Çok güzelsin, keşke boyun biraz daha uzun olsaydı" gibi cümleler etkili olur.

5- Bunları söylerken gülümseyin.

6- İçki ısmarlamanızı isterse, "Ben kızlara içki ısmarlamıyorum. Ama sen bana bir cin tonik alabilirsin" deyin.

7- Bir kadının sizinle ilgilendiğinden emin olmadan ona asla iltifat etmeyin.

8- Telefonda konuÅŸurken, kapayan mutlaka siz olun.

9- Cinsel başarılarınızı bir kadına anlatmayın.

10- Kadınlar tutkulu ve hırslı erkekleri sever. Herhangi bir konuda tutkulu olmanız çok önemli, bunun ne olduğu fark etmez.

MYSTERY METODUNU UYGULAYANLAR

Ömer Yakalı (28-Programcı): Zevkli bir oyun

Mystery ile Neil Strauss’un "Oyun" adlı kitabı sayesinde tanıştım. Seminerin bana kattığı en önemli şey, etkileşimi başlatıp, ilerletirken kullanılan standart bir model sunmasıydı.

Ahmet Özdemir (35-Ekonomist): Karizmatik erkek

Mystery metodunun tek numarası, kadınları tavlamak değil. Silik, kendine güveni olmayan bir insanın kendisini yeniden yaratmasıyla ilgili bir mesele. Bunun doğal sonucu olarak, istediğim kadını elde edebilme kudretine kavuştum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!