Tünelin ucu mu, yolun sonu mu?

Güncelleme Tarihi:

Tünelin ucu mu, yolun sonu mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2013 01:44

Başarısını geçen hafta topladığı Emmy ödülleriyle perçinlemiş Breaking Bad dizisi, bugün ABD’de yayınlanacak bölümüyle final yapıyor. Öncesinde muhtemel final senaryoları arasında geziniyor, heyecan dozunu arttıyoruz.

Haberin Devamı

Orta yaş bunalımının dibine vurmuşsunuz. İşiniz berbat, beş kuruşsuz borca batmış bir şekilde yaşıyorsunuz ve aileniz sizden nefret ediyor. En başta da karınız! Üstüne, kanser olduğunuzu ve iki yıllık ömrünüzün kaldığını öğrenseniz ne yaparsınız? Kimya öğretmeni Walter’in bu soruya verdiği cevaptan doğan beş sezonluk, 62 bölümlük Breaking Bad’de düğüm bu gece çözülüyor. Evde metamfetamin pişirerek uyuşturucu satıcısına dönüşen kimya öğretmeni Walter’ın hikâyesi nasıl bitecek? Buyrun dört muhtemel final senaryosuna...
‘Scarface’ benzeri bir final ihtimaller denizi arasında en kuvvetli yükselen dalgalardan. Walt’ın zamanında satın aldığı M60 silahını hatırlayın. Bir de Skyler’ın vakti zamanında televizyon karşısında Scarface’i izlerken Walt’a dönüp “Bu filmin sonunda da herkes ölüyor” dediğini... Dizinin son sahnesinde Walt’ı, karısını ve oğlunu az evvel taramış, burnu kokain beyazına batmış bir halde silahı kendi ağzına sokmuş bir halde görebiliriz.
Çatışmadan sonra Hank’in arkadaşı Gomie ölecek ve Hank sağ kalacak. Todd ve amcası oradan gittikten sonra Hank, Gomie’nin intikamını almak için Walter’la bir anlaşma yapacak. Todd ve amcalarını öldürmeden Walter’ı hapse attırmayacak. En sonunda Gomie’nin intikamı alınacak. Walter hapse girmeyip Hank’in elinden kaçacak. Kaçmadan önce Todd ve amcalarının cephanelerini alacak. Skyler, Walter Jr ve Holly’yi alıp başka bir şehre kaçacak. Bunun üzerinden belirli bir zaman geçtikten sonra da eski evine geri dönecek ve o zehri, duyduğu vicdan azabından sonra kendini öldürmek için kullanacak. Son bölümün adının ‘Felina’ olduğunu, hikâyenin çözülmesinde Felina’nın kilit rol oynayacağının altını çizelim.
Hayranları belki de en çok üzecek son meseleyi tatlı bağlama, sakin bir müzikle fiyonk atma, biraz da muammada bırakıp kapıyı yarı açık bırakıp muhtemel sinema versiyonuna göz kırpma hali. Olur mu olur diyelim, bu kez Sopranos’un finalindeki mutlu aile sofrasını hatırlatalım. Walt, Skyler ve Jesse bagajı deste deste dolarla dolu bir arabanın içinde, Meksika yollarında, firarda. Neden olmasın?
Peki dizi diziyi doğrurur; Breaking Bad ruhu farklı isimle, benzer karakterle başka bir dizide yaşamaya devam eder mi? Dizinin yaratıcısı Vince Gilligan, bir süredir ‘spin-off’ tabirini demeçlerinden eksik etmiyor, Breaking Bad’in uzantısı farklı bir dizinin sinyallerini çakıyor. Amerikan televizyon sözlüğünde spin-off’un karşılığı dizideki yan karakterlerden ve hikâyelerden birinin korunarak farklı bir yapıma dönüştürülmesi. Uzantısı yapılması beklenen karakter avukat Saul Goodman. Karakteri canlandıran Bob Odendirk dünden hazır, Gilligan’dan gelecek komutu bekliyor.

Haberin Devamı

Final haftasında neler yaşandı?

Haberin Devamı

Son bölüm partisinde yaşanan dövme çılgınlığını Bryan Cranston anlatsın: “Ben de herkes gibi dizinin logosu olan ‘BrBa’nın dövmesini yaptırmak istedim. Fakat iki sorunum vardı: Bir, eşim dövme sevmez. İki, ben bir aktörüm ve dövmem görünür olmamalı. Eşimin görmeyeceği neresi olabilir diye düşündüm. Aklıma ilk penisim geldi ama neticede iki parmağımın arasında karar kıldım.”
The New Yorker dergisi dünyanın yakından tanıdığı iki ‘kimyager’i, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı ve Breaking Bad’in Walt’ını son kapağına taşıdı, dizinin final haftasına kendi dilinde.
Dizinin geçen hafta yayımlanan bölümü ABD’de 6.6 milyon kişi tarafından izlendi, sezonun en yüksek reytinglerinden birini aldı.
Final bölümü şerefine marketler, vitrinler ‘BrBa’ ürünleriyle doldu. Şekerlemelerinden tişörtlerine, oyuncaklarından maskesine yok yok.

Haberin Devamı

Dizinin final bölümü salı gecesi saat 23.00’te e2 kanalında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!