Tüm erkekler Türkler gibi olmalı

Güncelleme Tarihi:

Tüm erkekler Türkler gibi olmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri Molly Sims, "Amerika’da erkekler çok utangaçtır. Ama Türk erkekleri sıcak ve kadınlardan çok hoşlanıyor." diyor.

Haberin Devamı

 Molly Sims  fotoğrafları için tıklayın

Fashion TV’nin ödül töreni için Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü model ve oyuncu Molly Sims, Kelebek’e konuştu. Türk erkeklerinin kibar ve centilmen olduğunu söyleyen Sims, "Amerika’da erkekler çok utangaçtır. Ama Türk erkekleri sıcak ve kadınlardan çok hoşlanıyorlar. Bu yönleriyle Avrupalılara benziyorlar. Bence tüm erkekler, Türkler gibi olmalı." diyor.

 Model olmadan önce avukatlık eğitimi aldığınızı duyduk. Tamamladınız mı eğitiminizi?

-
Hayır sadece iki yıl hukuk dersleri aldım. Daha sonra 22 yaşındayken Londra’ya taşındım ve modellik eğitimi almaya başladım. Altı yıl boyunca Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşadım. Almanya, Fransa ve İtalya’da bulundum. Aslında 1995 yılında Türkiye’ye de gelmiştim. Almanya’dan Yunanistan’a gidecektik ve bu yolculuk Türkiye üzerinden oldu. Daha sonra Vogue dergisine kapak oldum. MTV’de çalışmaya başladım. Sonra oyunculuk dersleri aldım ve aktris oldum. Hálá öğrenciyim aslında, çünkü oyunculuk ciddi bir meslek.

Neden avukat olmayı istediniz?

-
Amerika’dayken televizyonda ’Mahkeme’ adında bir program vardı, onu izlemeyi çok seviyordum. Bir tür reality şovdu. Ayrıca insanlara yardım etmeyi çok seviyordum, bu yüzden avukat olmak istedim.

 Daha sonra öğrenciyken ev arkadaşınız sizin resimlerinizi bir ajansa gönderdi ve hayatınız değişti... Hálá hayatınızda mı bu insan?

-
Arkadaşımın adı Mary Taylor, gerçekten çok iyi bir insan. Mary, fotoğraflarımı mankenlik ajanslarına göndermek istedi, ben de kabul ettim. Kısa bir süre sonra Londra’dan teklif geldi ve okuldan ayrıldım. Biliyorum biraz garip bir durum... Mary, okuluna devam etti, ben de hayatıma başka bir yol çizdim. Aslında görüşmeye devam etmeliydik ama şartlar uygun olmadı.

 Amerika ve Avrupa’da bir stil ikonu haline geldiniz. Kadınlar sizin tavsiyelerinizle yaşıyor adeta. Nasıl bu birikime sahip oldunuz?

-
Eğer beni 13 yıl önce tanısaydınız gerçekten büyük bir hayal kırıklığına uğrardınız. Özellikle Avrupa’da yaşamaya başladıktan sonra modayla ilgili geniş bir vizyona sahip oldum. Bunda farklı kültürleri bir arada görmemin de etkisi var. Özellikle Londra tam bir kültür cenneti. Bu kıyafetlere de yansıyor tabii. Punk tarzda giyinen insanlar da şık giyinen insanlar da aynı havayı soluyor. Mesela Kate Moss gibi çok ünlü bir modelin olduğu şehirde ister istemez etkileniyorsunuz ve kendi kombinasyonlarınızı yapmaya başlıyorsunuz.

 Türk erkeklerini nasıl buldunuz?

-
Nasıl mı buldum? Gerçekten çok iyiler. Sıcaklar ve kadınlardan çok hoşlanıyorlar. Mesela Amerika’da çok utangaçtır erkekler ama burada hiç öyle değiller. Ne kadar güzel olduğunuzu söylüyorlar, kibar ve centilmence davranıyorlar. Avrupalılara benziyorlar bu yönleriyle. Bence tüm erkekler, Türkler gibi olmalı.

İstanbul çok etkileyici

 Molly Sims adı da markalaşmaya başladı. Web sitenizde bile tavsiyeler bölümü var ama bunlar daha çok reklam içerikli. Bu durum sizi rahatsız etmiyor mu?

- Evet bazen gerçekten rahatsız ediyor ama manken olduğunuz zaman sadece vücudunuzla ön plana çıkarsınız, eğer oyuncuysanız özel hayatınız ve yaptıklarınız önemli oluyor.

 Las Vegas dizisinde de oynuyorsunuz. Mankenlikten sonra zor olmadı mı oyunculuk?

- Aslına bakarsanız zor oldu ama oyunculuk dersleri aldığımdan ve mankenlikten objektiflere alışık olduğumdan adapte olmam uzun sürmedi. 

Türkiye’deki tarihi yerleri gezme fırsatı bulabildiniz mi?

- Evet. Ayasofya ve Kapalı Çarşı’yı gezdik. Gerçekten çok etkileyici yerler. Tarihin en eski uygarlıklarına bile başkentlik yapmış olan İstanbul’da olmak ve hálá o kültürlerden izler görmek inanılmaz güzel. Özellikle İstanbul’un mimari ve kültürel yapısına aşık oldum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!