Tuborg Futureband Vol. 1 - Çevir Cazı Yanmasın, Gözyaşı Çetesi

Güncelleme Tarihi:

Tuborg Futureband Vol. 1 - Çevir Cazı Yanmasın, Gözyaşı Çetesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 13:35

Ghetto
05.01.2011
22:00

Haberin Devamı

NE KADAR: Tam: 23,00 TL - Öğrenci: 18,00 TL

GHETTO, 2011 yılında karşınıza Tuborg Futureband konser serisi ile çıkıyor! Sahnede henüz albüm çıkarmamış ama Istanbul’un gece hayatında kendine çoktan yer edinmiş yeni yeteneklerin olacağı bu seride, yepyeni yerli müzisyenleri keşfedecek, aynı zamanda da rock’dan caza, elektronik’ten deneysel türlere, bir çok farklı müzik türünün en taze yorumlarını dinleyeceksiniz. Serinin ilk konukları ise Çevir Cazı Yanmasın ve Gözyaşı Çetesi...

Çevir Cazı Yanmasın
ÇevirJazzıYanmasın, 2010 yılının Nisan’ında, birbirini daha önce hiç tanımayan ama çok farklı yaklaşımlarla caz müziğine tutkuyla bağlanmış dört kişinin başlatmış olduğu bir proje. Repertuvarında caz standartları, popüler funk, pop, blues, soul, r&b ve rock şarkılarının yanı sıra çeşitli türkülere yaptığı düzenlemeler ve etnik fusion denilebilecek türlerde şarkılara da sıklıkla yer veren grup, kadrosuna saksafon ve perdesiz gitar da ekleyerek müzikal çeşitliliğini arttırmış.


Gözyaşı Çetesi
2009 yılı başlarında kurulan Gözyaşı Çetesi vokalde Pınar Balcı, bas gitarda Umut Arabacı, klavyelerde Emre Ataker, gitar ve elektroniklerde Ozan Öner, davulda Kerem Öktem’den oluşmakta. Rock ruhlu disco diye tanımlamaya çalıştıkları tarzlarının oluşmasında, esinlendikleri ve bazılarının parçalarını sahnede coverladıkları Daft Punk, The Whitest Boy Alive, MGMT, Digitalism, Joy Division, Goldfrapp, Benjamin Diamond, Planet Funk, Röyksopp gibi grupların etkisi var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!