GeriKelebek TÜBİTAK ‘zengin’ ekmek üretti
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

TÜBİTAK ‘zengin’ ekmek üretti

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gıda ve Bilim Teknolojisi Araştırma Enstitüsü, Türkiye’de beslenmeye dayalı ortaya çıkan sağlık sorunlarının önüne geçmek için 13 yıl önce başlattığı çalışmanın sonunda, mineral ve vitaminlerle gıda açısından zenginleştirilmiş ekmek üretti.

Bu çalışmanın sonuçları Sağlık Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlık onaylarsa, gıda yönünden son derece zengin ekmek üretimine geçilecek. MAM Gıda ve Bilim Teknolojisi Araştırma Enstitüsü Danışmanı Prof. Dr. Filiz Açkurt, özellikle çocukların yüzde 50’sinde demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlıklar tespit ettiklerini belirterek şunları söyledi: ‘Bu çalışmaların yapılmasında Türkiye çok geç kaldı. Biz una katkılama yöntemi ile B1, B2, B12, C vitaminleri ile demir, kalsiyum folik asit ve çinkoyla zenginleştirilmiş ekmek ürettik.’

Yorumları Göster
Yorumları Gizle