TRT’nin efsane dizisi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

TRT’nin efsane dizisi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2005 01:30

Tam 1015 bölümü yayınlanan, ekranların en uzun soluklu dizilerinden biri olan ‘Bizim Evin Halleri’, bugün yeni bölümüyle sezonu açıyor.

14 Şubat 2000 tarihinden itibaren tam 1015 bölümü ekranlara gelen ‘Bizim Evin Halleri’, 65 kişilik dev bir ekip tarafından hazırlanıyor. Yedi kişilik bir senaryo ekibinin çalıştığı dizi için şimdiye kadar tam 16 bin sayfa senaryo kaleme alındı. Samet Polat, Gülsen Erişdi, Altan Yücel ve Mihriban Şahin’in birlikte yönettikleri dizi, geçtiğimiz sezon kendi yayın saatinin birincisiydi. Beyhan Saran, Meral Niron, Emel Göksu gibi usta oyuncuların rol aldıkları, hafta içi her gün 18.15’de yayınlanan diziyle ilgili TRT’de farklı, yenilikçi projelere imza atan yapımcı Erol Uyanık ve usta yönetmen Samet Polat’la konuştuk:

- Dizinin başarısının sırrı nedir?

Erol Uyanık:
Başarıyı, ekibin bir aile gibi birbirine kenetlenmesi ve TRT yönetiminin güvenine borçluyuz.

Samet Polat: Biz reytingi popülerlikte aramadık. Tek bir kişi üzerinde yoğunlaşmadık. Bizim dizide herkes kahraman. Kaliteli tiyatrocularla çalıştık.

- 1000 bölümü aşmak nasıl bir duygu?

E. Uyanık:
Şu anda televizyonda yayında olan en uzun soluklu dizilerden birisiyiz. 1000 bölümü geride bırakmak bize hem güven veriyor hem de kaliteli bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor.

S. Polat: Diğer dizilerde olduğu gibi bizde ‘Sen benden daha fazla rol aldın.’ durumu söz konusu değil. Ortada 1000 bölümün bitmiş olmasından kaynaklanan bir samimiyet var. Diğer pek çok dizide oyuncular dublaj yapıyorlar ama bizim dizide herkes kendi sesiyle oynuyor.

- Bu diziyi diğerlerinden ayıran özellik nedir?

E.Uyanık:
‘Bizim Evin Halleri’, şimdiye kadar 25 bin dakika yayında kaldı. Bu rakam TRT için önemli. Bu dizi, tam anlamıyla Türk ailesine sesleniyor. Ülkemizin nabzını tutan konulara yer veriyoruz. Tabii usta oyuncularla çalışmamızın da başarımızda büyük etkisi var. Oyuncular eğer tiyatro kökenli olmasaydı, beş, altı bölümde yayından kaldırılan diziler gibi olurduk. İyi diziler var ama önemli olan devamlılık.

Kopyalar dünyasında fark peşindeyim

- Samet Bey biraz dizinin yönetmen ekibinden bahseder misiniz?

S. Polat
: Dizi, dört yönetmen tarafından dönüşümlü olarak çekiliyor. Ben TRT’nin yönetmeniyim, diğer arkadaşlar da dış yapımı temsil ediyorlar. Bu elit bir dizi ve böyle diziler fabrika halinde çalışırlar. Biz tam bir aileyiz. Kişilerden çok proje önemli. Son zamanlarda bir takım trendlere bağlı olarak diziler yapılıyor ama bunlar da kısa ömürlü oluyor.

- ‘Bizim Evin Halleri’, prime-time’a taşınsa ne olur?

E. Uyanık
: İzleyicinin beğenisi çok fazla. ‘Bizim Evin Halleri’, prime-time’da da iş yapar. Ama şu da bir gerçek ki, dizinin belli bir yayın saati ve oturmuş bir izleyici kitlesi var. Kendi saati içinde çoğunlukla birinci oldu. Ancak diziye yenilikler getirmeyi de düşünüyoruz. Artık her bölümde konuk oyunculara yer vereceğiz. Daha başka sürprizlerimiz de olacak.

- Erol Bey yeni projeleriniz var mı?

E. Uyanık:
TRT’de Aynalar, Genç Magazin, Moda Moda gibi farklı projelere imza atmaya çalıştım. Kopyalar dünyası olarak özetleyebileceğim televizyonda hep farklı projelerin peşinde oldum. Yeni bir dizi projem var. Hem konusu hem de olay örgüsüyle çok farklı bir dizi olacak. Ama benim asıl gönlümde yatan Ergenekon Destanı’nı konu alan bir sinema filmi çekmek. Bunla ilgili çalışmalarıma devam ediyorum. Star oyuncuların rol alacağı kapsamlı bir proje yürütüyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!