Trendy Köşesi

Güncelleme Tarihi:

Trendy Köşesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 00:00

Diğerlerinden farklıydım

İlk Popstar yarışmasının yedinci haftasında elenen Selçuk Yapar, uzun bir aradan sonra ilk albümü "10 da 10"u çıkarttı. Yarışma boyunca kendini ifade etme şansına sahip olmadığını söyleyen Yapar; "Megaloman değilim, ama ben diğerlerinden farklıydım zaten! Sonuçta Popstar bir şov programıydı. O format içinde hepimiz birer kahramandık. Ama asıl gerçek şimdi yaşanıyor" diyor.

Popstar yarışması biteli aşağı yukarı iki, iki buçuk sene geçti. Albüm çıkarmak için neden bu kadar uzun bir süre bekledin?

Bu süre içinde bir reklam filmi çektik. Bir de "Ağa Kızı" adlı dizide 15 bölüm oynadım. Müzik adına ise bana inanacak, yüreğini ortaya koyacak bir prodüktör gerekiyordu. Yarışmadan sonra albümü çıkan arkadaşlarımın durumu beni korkutuyordu. Hiçbir şey olması gerektiği gibi olmadı. Onların halini görünce, "Çok sıkı şarkılar bulmalıyım" diye düşündüm. Bu arada Şahin Özer’le tanıştık. Beni yarışmadan itibaren takip ediyormuş. İlk görüştüğümüz gün ona çok güvendim. O da bana, "Bu iş oldu bile" dedi.

DENGEMİ HİÇKAYBETMEDİM


- Yarışmadan sonra albüm çıkaramamaktan dolayı unutulma korkusu yaşadın mı hiç?

Kaygılarım oldu tabii, ama hiç dengemi kaybetmedim! Bir yandan da kendimden emindim. Sonuçta bana yatırım yapacak bir insan bekliyordum. Yarışma ortamı çok keyifliydi. Yarışmadan sonra beni sıkan tek şey, yarışmacı arkadaşlarla ilgili sorulan sorulardı. Hiçbiriyle görüşmüyorum. Sadece işime konsantre olmuş durumdayım. Megaloman değilim, ama ben diğerlerinden farklıydım zaten! Belki kendimi ifade etme şansı verilmedi bana. Sonuçta Popstar bir şov programıydı. O format içinde hepimiz birer kahramandık. Ama asıl gerçek şimdi yaşanıyor.

- Diğer yarışmacıların durumunun seni korkuttuğunu söylerken ne demek istedin?

Yaptıkları işler başarısızlıkla sonuçlandı.

- Sence neden başaramadılar?

Çünkü istedikleri albümleri yapamadılar. Bir şeyi gerçekten çok istersen, bu konuda performans gösterirsin. Sevmediğin bir şeyi yemekte zorlanırsın. Bu onun gibi bir şey. Ben bu süre içinde hedef kitlemin benden ne beklediğini analiz etmeye çalıştım. Benden nasıl şarkılar beklediklerine dair kafa yordum.

- Sen bu albümü hazırlarken, istediğin her şeyi yapabildin mi? "Tam anlamıyla içime sindi" diyebilir misin?

İçime sinmeyen hiçbir şey yapmadım. Şahin Ağabey’le gece gündüz beraberdik, beğenmediğimiz şarkı sözlerini değiştirdik. Çalışmak istediğim aranjörü söyledim ve hemen kabul etti.

İYİ Kİ BİRİNCİ OLMAMIŞIM

- Sonuçta sen müzik piyasasına yeni yeni giriyorsun. Aranjörler ya da diğer konular hakkında bir tecrüben var mı?

Halı sahada top oynarken, ailemin yönlendirmesiyle yarışmaya katılmadım ben! Popstar’dan önce yapmaya çalıştığım bir albüm vardı zaten. Bir buçuk yıl boyunca o albüm için bekletildim. Sonra yarışmaya katıldım ve Popstar benim için bir pencere oldu. Yarışma boyunca en büyük desteğim Ahmet San’dı. Yedinci haftaya kadar o destek taşıdı beni. Şimdi "İyi ki birinci olmamışım" diyorum. Eğer birinci olsaydım, iki ayda acele hazırlanmış bir albüm çıkartmak zorunda kalacaktım. Elbette o zamanki dileğim birinci olmaktı. Ama şimdi canı gönülden, "İyi ki dileğim gerçekleşmemiş" diyorum.

- Tarkan’la ve Mustafa Sandal’la kıyaslandığını duyuyorum. Bu seni rahatsız ediyor mu?

Mustafa Sandal’ı severim ve konserlerine giderim. Ben onlara benzemiyorum, benzetiliyorum. Belki vücut dili olarak hareketlerimiz benziyor olabilir. Ancak ben farklı olduğumu düşünüyorum. Kaşıma, gözüme bir şey yapamam. Ayrıca Tarkan hakkında yorum yaparak gündeme gelmek istemiyorum. Çok şükür sesim var. Var olanı daha ileriye götüreceğim.

- Kendine çok mu güvenirsin?

Dik durmayı çok seviyorum. Kendine güvenen insan bakışıyla, duruşuyla bunu belli eder.

Bir türlü öpüşemedim

Yıllar önce "Karışık Pizza" filminde oynamam için bana teklifte bulunulmuştu. Filmin bir sahnesinde kombinezon giyeceğim diye rol almayı kabul etmemiştim. Bir kere de "Zehirli Çiçek" dizisinde Kerem Alışık’la öpüşmem gereken bir sahne vardı. Bir türlü yapamadım. Çünkü feci şekilde utanmıştım. Zaten sonunda da o sahneyi çekmeyi kabul etmemiştim.

BAY AŞK UZMANI

Beni arkadaş olarak görüyor

Zeytin: 14 yaşındayım. Benimle ilgilenen biri vardı. Ben de ona karşı boş değildim. Tam ona gidip, "Seni seviyorum" diyecektim ki, arkadaşım benden önce davrandı. Çıkmaya başladıkları ilk gün ayrıldılar. Bu olaylardan bir hafta sonra ona "Seni seviyorum" diye mesaj yolladım. O da bana, "Ben seni arkadaşım olarak görüyorum" dedi. İyi ama, ben nasıl arkadaş olacağımızı bilmiyorum. Onu çok seviyorum, arkadaşı olmak istemiyorum.

BAY AŞK UZMANI: İşte sana süper bir fırsat! Madem onunla arkadaş olma imkanın var, bol bol bir arada olup sohbet etme imkanın da var demektir. Sen de bu fırsatı değerlendir. Onunla her konuda sohbet et, ama arkadaşça. Hoşlandığını belli etme. Normal erkek arkadaşlarınla nasılsan, ona da öyle davran. İşte bu kadar basit!

AJANDA

31 OCAK

Engin Günaydın fırtınası devam ediyor. Kenter Tiyatrosu’ndaki kahkaha tufanını sakın kaçırma!

2 ŞUBAT

Enerjik topluluk Kangroove’un merakla beklenen konseri Babylon’da. 1998’den bu yana R&B, funk, hip-hop ve acid-jazz gibi türleri özgün doğaçlamalarla birlikte sunan grubun performansı kaçmaz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!