Trendy köşesi

Güncelleme Tarihi:

Trendy köşesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 00:00

Bar ortamına karşıyım

"Her şeye rağmen" adlı albümüyle müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan Burak, gece kulübünde sahne alan isimlere saygı duyduğunu, ancak bar ortamında şarkıcılık yapmayacağını söylüyor ve ekliyor: "Çatal-bıçak gürültüsüne karşı şarkı söylemem!"

Geçen sene bu zamanlarda ne yapıyordun?Aslında yeni başlamıştık. Stüdyoya daha yeni girmiştik. Stüdyo heyecanı vardı. Stüdyoya giriş tarihi olarak belirlenen ocak ayını iple çekmiştim zaten! Yıllarca hayallerini kuruyorsunuz ve "O stüdyoya girince ne yaparım, ne ederim" diye düşünüyorsunuz.

- Stüdyoya girdiğin o ilk gün nasıldı?

Stüdyonun her yerini inceledim.

- Hayalini kurduğun gibi miydi peki?

Aslında evet, hayalini kurduğum gibiydi. Televizyonlardan çok fazla izlemiştim. Beni şaşırtan bir şey olmadı. Dediğim gibi ilk günüm hep inceleme yaparak geçti.

- Profesyonel anlamda müzik yaşantın nasıl başladı?

Altı sene önce gitar çalarak başladım müziğe. Eskişehir’de yaşıyordum ve hayalim İstanbul’a gelmekti.

- Eskişehirli misin?

Aslında Kütahyalıyım. Ama babam inşaat teknikeriydi ve onun işi gereği Eskişehir’e taşındık. Ortaokul yıllarımda başladı müzik merakım. Ailemin de desteğiyle bir buçuk sene piyano dersi aldım. Lise son sınıfta da annemin hediye ettiği gitarla hayatımın yönü değişti. Gitar dersleri alırken şarkı söylemek istediğimi fark ettim.

HAYALİM ASKER OLMAKTI

- İstanbul’a gelişin nasıl oldu?

Üniversite eğitimi almak için geldim buraya. Tabii müzik merkeziydi İstanbul ve benim asıl amacım müzik adına bir şeyler yapabilmekti. İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde okudum. Bu arada Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde şan ve solfej eğitimi aldım.

- "Büyüyünce ne olacaksın" sorusunun cevabı çoğunlukla bellidir. Çocukluğunda sana sorulduğunda ne cevap verirdin?

Eskişehir, asker yatağı. Benim ailemde de askerler var. Benim hayalimde de asker olmak vardı. Tabii bu hayalde, "Lacivertler sana çok yakışır. Havacı ol sen" diyenlerin de etkisi büyüktü. Daha sonra bir ara avukat olmak istedim. Ancak müzik hepsinden ağır bastı.

- Albüm öncesi bir yerlerde çalıştın mı?

Çalıştım, ama bar ve gece kulübü ortamına karşıyım ben.

- Türkiye’nin en ünlü popçuları, şöhretlerine rağmen gece kulüplerinde sahne alıyorlar. Bu kötü bir şey mi sence?

Yapanlar için bir şey söylemem, ama ben çatal bıçak sesine karşı şarkı söylemek istemiyorum. Sonuçta bu benim tercihim.

ŞARKI SÖYLEMEM TARKAN’A BENZİYOR OLABİLİR

- Müzik idollerin kimlerdi?

Robbie Williams’ı çok beğenirim. Sezen Aksu ve Tarkan da hiç tartışmasız beğendiğim isimler.

- Tarkan demişken, Tarkan’a benzer şarkı söylemenle ilgili neler söyleyeceksin?

Bu konuda bir-iki eleştiri aldım, ama açıkçası pek umursamıyorum bu eleştirileri. Çünkü, insan insana öykünür. Bugün star olan isimlerin hemen hemen hepsi, bir zamanlar birilerine özenerek başladılar bu işe. Fakat zamanla kendi tarzlarını oturttular. Ben de müzik piyasasına girmeden önce Tarkan’ı dinlediğim için, ona benzer söylüyor olabilirim.

BAY AŞK UZMANI

Benimle neden ilgilendiğini anlayamıyorum

ÇARESİZ: Okulun çok yakışıklı çocuklarından biri sanırım benden hoşlanıyor. Ben de ondan hoşlanıyorum. Ama birçok sorun var. Hem onun eski çıktığı kız benim arkadaşım, hem de bu kadar dikkat çekici biriyken benimle ilgilenmesini anlamıyorum. Çünkü bugüne kadar birçok çıktığı olmuş. Onu kendime nasıl bağlayabilirim?

BAY AŞK UZMANI: Bir kere, "Onu kendime nasıl bağlayabilirim" demen çok yanlış. Her şeyden önce kendin gibi davranmalı, doğal olmalısın. ’Okulun en yakışıklısı’ diye sakın gözünde büyütme. Sonuçta sen de hoşlanılacak bir kızsındır diye düşünüyorum. Dediğim gibi, kendinden hiç taviz verme ve içinden geldiği gibi davran.

Oburluk başa bela

1990 yılıydı. O zamanlar profesyonel basketbol oynuyordum. Belgrad Ormanı’nda saatlerce koştuk, antrenman yaptık. Ardından aile dostlarımızla bir araya geldik. Gittiğimiz mekanda ben duble mantı yedim. Ardından da dört-beş tane çiğ börek. Tam çiğ böreği masadan kaldırıyorlardı ki; "Ben daha yiyemedim, kaldırmayın" dedim. Aile büyüklerinden biri, "Neslihan dokuzuncu çiğ böreği yiyorsun. Hálá doymadın mı" dedi. O an ne kadar çok yediğimi anladım ve gerçekten de feci halde utandım.

AJANDA

24 OCAK

Zaga skeçlerinde ettiği laflarla herkesi yerlere yatırıp, kendisi ciddi ciddi onları seyreden Engin Günaydın, "Rolden çıkmamak" konulu ders veren çok başarılı bir oyuncu. Bir fırsat bul ve onu Kenter Tiyatrosu’nda izle.

26 OCAK

Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da kim var? Katıla katıla gülmek istiyorsan, Cem Yılmaz var. Kaçırma sakın!

Pınar YILMAZERLER
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!