Trendy Köşesi

Güncelleme Tarihi:

Trendy Köşesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 00:00

/images/100/0x0/55eb6c4df018fbb8f8c01fd2
Asena’yla gurur duyuyorum


"Benimle Dans Eder misin?"in jüri üyelerinden Tan Sağtürk, Asena’nın Devlet Opera ve Balesi’nin profesyonel sanatçılarından hiçbir farkının olmadığını söylüyor ve ekliyor; "Sanatta torpil olmaz. Asena gerçek bir emektar!" 

Benimle Dans Eder misin?" yarışmasının jüri üyeliğini kabul etmendeki sebep neydi?

Her şeyden önce bu bir dans yarışması. Uzun yıllardır dansı sevdirmeye çalışıyorum. En büyük etken burada verilen eğitimin kontrolünün bende olmasıydı. Bu konuda iddialıyım çünkü. Jüri üyesi olmak, söz sahibi olmak demektir. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu yarışma programı hayatımın en zevkli işlerinden biri.

- Bu yarışmanın, öncekilerden ne farkı var?

Daha önceki yarışmalar, "Star yaratacağız" deyip, bunu gerçekleştiremediler! Bizim avantajımız böyle bir sektörün olmaması. Buraya gelip, işin ciddiyetini gören çocuk, "Nerdeyim" diyor. TV işi diye handikapları olabilir belki. Devlet balesinin dışında bulunmak, Asena’yla oryantal belki riskli ama içgüdülerim beni o tarafa çağırdı. İnsanlara "Kim olursan ol, gel" diyorum!

- Beline parlak kumaş bağlayan herkes elemelerdeydi...

Dans etmek, şarkı söylemekten daha zordur. Zaten elene elene 18 kişi kaldı. Aramızda hiyerarşik bir düzen var. Bazı insanlara benim tarzım sert gelebilir. Ama beni de Rus hocalar çalıştırdı. Tabii pek de sevimli çalıştırmadılar! Ancak bugün alkışlanıyorsam onlar sayesindedir. Şimdi onların yerine ben geçtim. Sanatta torpil olmaz! Yetenek elle tutulabilir bir şey. Kan, ter ve gözyaşı akıtmadan başarı elde edilemez.

- Tolga Han bu yarışmadaki jüri üyeliğini anlayamadığını söylüyor. Ne diyeceksin buna?

Bu bir düşüncedir. Bu bir dost uyarısı ise kaale alınır ama değilse yorum yapmaya bile gerek yok!

- Jüri üyeleriyle aran nasıl? Hepsini teker teker değerlendirecek olsan neler söylersin?

Doğal olarak farklı görüşlere sahibiz. Bazı konularda da aynı yerlere akıyor düşüncelerimiz. Birbirine bağlı bir amaç için orada bulunan dört kişi ve çatışan fikirler. Bu da gayet normal. Bizi birleştiren en basit nokta "İyi dans etti, kötü dans etti" meselesi. Uğurkan Erez, görgüsü olan bir insan. İşinde son derece başarılı. Oraya geliyor, yorumlarını katıyor. Bu bir renktir. Fikirlerimiz farklı olabilir ama ona saygı duyuyorum. Yonca Evcimik, heyecanlı biri. Bu heyecanı hoşuma gidiyor. Yaptığı işe verdiği önemi gösteriyor bu. Asena’ya gelince... İnanılmaz çalışkan. Onunla enteresan bir gösteri hazırladık, Anjelika Akbar’ın müziği eşliğinde. Devlet Opera ve Balesi’nin profesyonel sanatçılarından farkı yoktu. Ben bu işin işçisiyim, emektarıyım. Asena da öyle biri. Asena beni mutlu ve huzurlu kıldı. Onunla gurur duyuyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!