Top modellerin güzellik sırları

Güncelleme Tarihi:

Top modellerin güzellik sırları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milyonlarca kadın onlara benzeme yarışı içinde. Dergi sayfalarında yer alan fotoğrafları her zaman dikkatle inceleniyor. Süper modellerin, süper güzelliği nasıl yakaladıkları ise herkesin merak ettiği bir konu. Ünlü modellerin güzel kalma savaşlarını nasıl sürdürdüklerine bir göz atalım.

EYŞAN ÖZHİM ZAYIFLIĞI GENETİK

Her gün evinde sabah ya da akşam saatlerinde yer hareketleri yapıyor. Beslenmesine zaman zaman özen gösterdiğini söyleyen güzel manken çikolataya da düşkün. ‘‘Bu yaşıma kadar hiç rejim yaptığımı hatırlamıyorum’’diyen Eyşan Özhim, sadece selülit oluşmaya başladığını fark ettiğinde cola ve patates kızartması yemeye bir süre için ara verdiğini söylüyor. ‘‘Et yemiyorum, tavuk zaten sevmem ve bol bol sebze yiyorum. Et yememenin zayıflattığına inanıyorum. Mantı, makarna ve çiğ börek yemeden duramıyorum. Kısacası her şeyi yiyorum ve kilo almamamın Allah vergisi genetik bir olay olduğuna inanıyorum. Bu konuda hanımları kandırmak istemem’’ diyor.

SİNEM GÜVEN SPOR YAŞAM BİÇİMİ

Eski profesyonel basketbolculardan olan Sinem Güven aktif olarak basketbol oynamayı bıraktı, ama her gün düzenli olarak en az bir saat spor yapıyor. Body building çalışıyor. Genç manken ayrıca kayak yapıyor ve at biniyor. Et ve hamur işleri yerine beyaz et ve sebze yiyor. Çay ve kahve içmiyor. Şekerden uzak duruyor. Günde en az 1.5 litre su içiyor. Karşı koyamadığı tek şey ise tatlı. Özellikle sütlü tatlılara hayır diyemediğini belirtiyor.

SEMA ŞİMŞEK SEBZE DÜŞKÜNÜ

Bütün hayatı sebze yemekleri üzerine kurulu. Çalışma temposunun ağırlığı nedeniyle de kilo almıyor. Çok hasta olsa bile ilaç yerine bol bol meyve yiyor. Sporun düzenli olarak yapıldığı takdirde faydalı olacağına inandığını söyleyen Şimşek, boş vakitlerde yapılacak bir hobi olmadığını düşünüyor. Bir karizması olduğuna inandığını söyleyen güzel manken ‘‘Çok düz bir kalçam var. Bu da kendimde beğenmediğim yanlarımdan biri’’ diyor.

SEVCAN ZABİT KIRMIZI ET YEMİYOR

Haftanın üç günü en az 4 saatini spor salonunda geçiriyor. En az bir saat koşuyor, bir saat yer hareketleri yapıyor, kalan zamanı ise aletli çalışarak geçiriyor. Step ve aerobik de yapıyor. Ayrıca kayak, sörf, yüzme ve bisiklet sporlarıyla da yakından ilgileniyor. Tatlıyı çok seviyor, ama kendisini zarar vermeyecek sütlü tatlıları tercih ediyor. Kırmızı et yerine balık yiyor. Bol bol sebze yiyor. Sabah kahvaltısı yapmayı sevmiyor.

YEŞİM PALANDÜZ PATATES YİYOR

Haftada bir ya da iki gün spor salonuna gidip aletli jimnastik yaparak formunu koruyor. Bir kadının vücudunun fazla kaslanmasını doğru bulmadığı için ağır bir spor programı uygulamıyor. Çok yemek yiyor, ama kilo almıyor. Patatesle yapılan her yemeği çok seviyor. Pilavdan vazgeçemiyor, hamur işlerinden uzak duramıyor ve sabahları poğaça ve kek yiyor. Yumurta, cola ve sigaraya alerjisi var. Cildine de özen göstermeye çalıştığını söyleyen Palandüz, her gece yatarken tonik, nemlendirici ve sivilce ilacı ile özel göz altı kremleri kullanıyor.

CINDY CRAWFORD JİMNASTİK YAPIYOR

Amerikalı güzel manken, sabah kahvaltısında muz, tahıl ile hazırlanmış kahvaltılık yiyor ve yağı alınmış süt içiyor. Öğle yemeklerinde makarna veya salata yiyor. Akşamları da haşlanmış pirinç ve sebze ile karnını doyuruyor. Süt ürünleri yemekten kaçınıyor. Otuz bir yaşındaki manken, basketbol oynuyor, haftada dört gün bir spor salonuna gidiyor, yarım saat aerobik, yarım saat bacak jimnastiği yapıyor. Yirmi dakika, vücudunun üst kısmını çalıştırıyor, beş dakika karın jimnastiği yapıyor.

KATE MOSS YAPISI İNCE

Yirmi üç yaşındaki Kate, normal bir beslenme düzeni uyguladığını söylüyor. ‘‘İngiliz yemeklerini severim. Makarna, balık ve patates cips en çok sevdiğim yiyeceklerdir’’ diyor ve ekliyor ‘‘Benim yapım ince. Diyet uygulamıyorum. Fazla egzersiz de yapmıyorum.’’

NAOMI CAMPBELL BOKS YAPIYOR

Mankenler kraliçesi, Avrupa mutfaklarının porsiyonları daha küçük olduğu için tercihini bu yönde yapıyor. Spor salonlarına gitmekten hiç hoşlanmıyor. Dansla vücudundaki kasları güçlendiriyor. Los Angeles'ta sık sık boks yapıyor. Boks sayesinde ritmik hareketler yapabiliyor. Boks, aynı zamanda kol kaslarını uzatıp güçlendiriyor.

CLAUDIA SCHIFFER PROTEİN REJİMİ

Süper model Claudia Schiffer, sihirbaz sevgilisini etkileyebilmek için düşük kalorili protein rejimi yapıyor. Yirmi yedi yaşındaki manken sabahları meyve çayı ve portakal suyu içiyor. Öğle yemeklerinde genellikle haşlanmış beyaz tavuk eti, haşlanmış yumurta ve kıvırcık salata yiyor. Akşamüstü domates suyu içiyor, siyah üzüm yiyor ve ot çayı içiyor. Akşam yemeklerinde sadece salata ve haşlanmış sebze yiyor. Günde yarım saat video eşliğinde spor yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!