Tişörtlerin en çatlağı hangisi siz karar verin

Güncelleme Tarihi:

Tişörtlerin en çatlağı hangisi siz karar verin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 00:00

Tiffany, Çatlak T-shirt Yarışması’nın üçüncüsünü gerçekleştiriyor. 38 bin kişinin başvurduğu yarışmanın ilk 30’a giren finalistleri belli oldu. Yarışmanın ilk üçü ise 10 Haziran tarihinde açıklanacak. Siz de www.catlaktshirt.com adresine girerek devam eden oylamaya katkıda bulunabilir, en çatlak tişört hangisi belirleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Tiffany markası, üzerinde eğlenceli baskılar bulunan tişörtlere yönelik ilgiyi farkedip, geçtiğimiz yıllarda "T-funn" isimli bir koleksiyon oluşturdu. Bu koleksiyondaki ürünleri çeşitlendirmek için de 2006 yılında "Çatlak T-shirt" isimli bir yarışma düzenlemeye karar verdi. Diğer bir amaç da mizahi yeteneğe sahip kişileri keşfetmekti. Yarışmaya ilk sene 2 bin 500, ikinci sene 1500 kişi katıldı.

Bu sene başvurular 1 Mart’ta başladı, 38 bin kişi katıldı. 15 Mayıs’ta finale kalan 30 eser belli oldu. Ön eleme, Tiffany ürün tasarımcıları, T-funn ürün grubu yöneticileri ve çizerlerinin de yer aldığı bir ekip tarafından gerçekleştirildi. Eser sayısı elemelerle önce 400’e, ardından 100 ve 30’a indirildi. Farklı farklı çizimlerle de olsa birbirlerini tekrarlayan esprilerle konular, reklam içeriği taşıyan espriler, baskıda teknik açıdan sorun yaratacak, grafik anlamda değer taşıyan ama herhangi bir espri içermeyen ve abartılı cinsel içerik taşıyan eserler elendi.

İÇLERİNDEN BİRİ TASARIMCI OLACAK

Finale kalan resimler 15 Mayıs’tan beri www.catlaktshirt.com adresinde oylanabiliyor. Toplamda 198 bin kişinin ziyaret ettiği sitede ilk bir haftada 46 bin kişi oy kullandı. Yarışma 10 Haziran Salı günü Maslak Parkorman’da düzenlenecek "Çatlak Parti" ile son bulacak. Birinci olan eser sahibi 10 bin YTL’lik para ödülü ve parisbilet.com sponsorluğunda çift kişilik Paris seyahati kazanacak. İkinci 5 bin YTL ve tek kişilik Paris seyahati, üçüncüyse 2500 YTL ve gidiş dönüş Paris biletinin sahibi olacak. 2005 yılında beş, 2006 yılında yedi adet resim, tişört üzerine basılarak satışa sunulmuştu. Bu sene de finale kalan 30 çalışmadan 10’u Tiffany tarafından üretilerek mağazalarda satılacak. Ayrıca 30 eser sahibi, Tiffany ile iş görüşmesi yapma şansına sahip. Mülakat sonucunda belirlenecek bir kişi, Tiffany’nin komik ürün serisi T-funn’da tasarımcı olarak işe başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!