Tiryakinin gündemi

Güncelleme Tarihi:

Tiryakinin gündemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sigara en büyük tiryakiliklerden biri. Ünlü isimlerin bir çoğu da sigara tiryakisi. Son yıllarda sağlıklı yaşam anlayışının yaygınlaşması birçok ünlünün sigarayı bırakmasına yol açtı. Ancak bazı ünlüler var ki, sağlıksız tutkularından vazgeçmeye niyetli değil.

BIRAKTIM İŞTE !

2000'e sigarasız girdi

Cameron Diaz 21. yüzyıla girerken sigarayı bırakmayı aklına koydu. Ünlü yıldız, filtresiz tütünlü sigaraları seviyordu. Özellikle Fransızların Gitane sigarası, Diaz'ın favorisiydi. Yıldız, ‘‘Güya sigara içip keyif çatıyordum ama gerçekte kendimi yavaş yavaş öldürüyordum’’ diyor.

İçkiyle sigaranın keyfi başka

Sharon Stone yıllardan beri günde 30 sigara içmeden kendini yaşamış hissetmiyordu. Yıldızın sigarayı bırakmasında puro tiryakisi kocası Phil Bronstein'in rolü büyük oldu. Bronstein kalp krizi geçirince, doktor puro içmesini yasakladı. Stone da kocasıyla birlikte sigarayı bıraktı. Sanatçı, ‘‘İçki içerken bir sigara tüttürmek çok keyifli ama sağlığımı da düşünmek zorundayım’’ diyor.

Zor günlerin dostu

Lale Mansur için sigara bir çeşit ‘‘kötü gün dostu’’ olmuştu. Kendini her sıkıntıya düştüğünde sigarayla avuttu... Ama sonunda kararını verdi ve yıllardır baş dostu olan sigarayı terketti. Artık Mansur ciğerlerini tamamen temizlediğine inanıyor ve çok ender olarak bir iki sigara hariç, ağzına bile sürmüyor.

Yıllardan sonra

Ali Şen, yıllar yılı durmadan sigara içti. Sağlığına verdiği zarara rağmen bırakamadığı sigarayı, sonunda ani bir rahatsızlık neticesinde bırakmak zorunda kalan ünlü işadamı, şimdi rahat rahat nefes alabilmenin ve nikotinsiz hayatın keyfini sürüyor.

Cüzzamlı hasta muamelesi

Bir yıl öncesine kadar sigara tiryakisi olan Catherine Zeta Jones, California'daki uygulamalar yüzünden sigarayı bıraktı. ‘‘California'da sigara içenlere cüzzamlı muamelesi yapıyorlar’’ diyor. ‘‘Sigara içmenin son derece aşağılayıcı bir merak olduğu vurgulanıyor. Hiçbir yerde sigara içemiyorsunuz.’’

Bir aydır içmiyor

Tam bir aydır, Drew Barrymore'un dudaklarının arasında sigara görülmedi. Günde üç paket sigara içen yıldız çok büyük bir aksilik olmazsa, bir daha sigara içmeyeceğini söylüyor. Tütünün kokusunu çok seven yıldızın yakın dostları onun sigaradan tamamen vazgeçtiğine inanıyorlar.

Kanserden korkusundan bıraktı

Jennifer Aniston sinema dünyasının pek çok ünlü sigara tiryakisi gibi onbeş yıldır günde bir paket Marlboro Light içiyordu. Ve bir gün çok sevdiği bir arkadaşının sigara yüzünden akciğer kanserine yakalandığını öğrenince, Jennifer Aniston kesin kararını verdi: Artık sigara içmeyecekti. Şimdi sevgilisi Brad Pitt'in de yardımıyla bu duruma alışmaya çalışıyor. Genç oyuncu çevresindekilere, sigarayı bırakmaktan mutlu olduğunu ve herkesin sağlığı için en kısa sürede bu alışkanlıktan kurtulması gerektiğini söylüyormuş

BIRAKMIYORUM !

Gerçek tiryaki

Okan Bayülgen'in durumu biraz farklı. Çektirdiği rfotoğraflarda mutlaka elinde sigarası var. Sigara, onunla özdeşleşmiş gibi duruyor. Bayülgen'i sigarasız düşünmek çok zor, bırakması ihtimali de çok az...

Arada sırada

Ünlü popçu Serdar Ortaç için sigara alışkanlığı ‘‘arada bir’’den öteye gitmiyor. Ama içtimi de iyi içiyor. Zaten bu kadar gece hayatının içinde olan ve ekmeğini oradan kazanan biri için bu durum hiç de garip değil.

Günde iki paket

Ebru Gündeş beyin kanaması geçirdikten sonra günde üç paket içtiğine dair söylentileri reddetti ama iki paketi kabul etti. Küçük yaşlardan beri içiyor ve bırakmaya da hiç niyetli değil gibi görünüyor...

Sahnede sigara

Ünlü şovmen Cem Yılmaz, sahnede bile bazen yanmayan sigarasına ihtiyaç duyuyor. Bırakma durumu meçhul. Zaten öyle her yerde sigarasıyla resimler çektirmiyor. Bu konuda biraz daha tutucu davranıyor.

Konser arası ve ortası

Sezen Aksu'nun sıkı sigara içtiği iyi biliniyor ama bazen sahnede şarkı söylerken bile efkarlanıp bir sigara yaktığı oluyor. O da zaten bunu inkar etmiyor. Bırakacağını da söylemiyor. Üstelik sigara onun eline yakışıyor.

Kraliyet sigarası

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in kızkardeşi Prenses Margaret de bir zamanlar sigara tiryakisiydi. Uzun ağızlıkla sigarasını içerken çekilmiş fotoğrafları dünya basınında yayınlanırdı. Ancak prenses yıllar önce geçirdiği akciğer ameliyatından sonra sigarayı bırakmak zorunda kaldı.

Zayıflığın sırrı

Ünlü oyuncu Ornella Muti için zorunlu zayıflığın ve güzel kalmanın sırrı nasıl oluyorsa sigara içmekten geçiyor. Kendisi bile hiç yemek yememesini sigaraya bağlıyor ve bırakırsa kilo alacak diye de sigaradan vazgeçemiyor. Kaç tane çocuk doğurdu, hala bırakmadı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!