Tibet mucizesi

Güncelleme Tarihi:

Tibet mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2005 01:26

İzmir’de, halk arasında ‘kas erimesi’ olarak bilinen ‘motor polinöropati’ hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan 15 yaşındaki Tibet Türkyılmaz, yalnızca sağ elinin üç parmağını kullanabiliyor. Tibet, üç parmağıyla bilgisayarda harikalar yaratıyor.

HASTALIĞA 2 yaşında yakalanan ve okuluna 6’ncı sınıfta ara vermek zorunda kalan Tibet Türkyılmaz, son iki yıldır yatağa bağımlı. Vücudundaki hiçbir uzvunu kullanamıyor.

Solunum cihazına bağlı olarak yaşayan ve midesine bağlanan hortumla beslenen Tibet, sadece sağ elinin üç parmağını kullanabiliyor. Konuşamıyor, yürüyemiyor, yemek yiyemiyor. Bilgisayara yüklenen programla yazdıkları seslendiriliyor. Bilgisayarı Tibet’in eli, kolu, ayağı ve tüm dünyası. Hastalığına meydan okuyan Tibet, 15 aydır Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü’nün sevgilisi oldu.

Bilgisayarda şarkı besteleyip resim çizen Tibet’in son çalışması ise ‘Pirinç Boyu’ adını verdiği dergi oldu. Tibet’in hastanenin ‘Arpa Boyu’ adlı kurumsal dergisinden esinlerek adını verdiği ve mizahi bir dil kullandığı dergide, hastane personelinden en son haberlere, şiir, resim, fıkra, duvar yazıları, güzel sözler ve hikayeler yer alıyor.

Dergiyi bastıran Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise, Tibet’in Türkiye’ye örnek olması gerektiğini ifade etti. Başkan Çalkaya, ‘Hastalığı nedeniyle engelli durumuna düşmüş bir insanın 2-3 parmağıyla neler yapabileceğini gördük. Tibet, birçok insanın üretemediği bir ortamda bilgisayarı ve azmiyle üretim yapabileceğini gösteriyor. Türkiye’ye örnek olması gerekiyor’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!