Teyzeler sokakta yüzüme tükürüyor

Güncelleme Tarihi:

Teyzeler sokakta yüzüme tükürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2013 09:12

“Merhamet” dizisinin Moskof Recep’i Turgut Tunçalp’in sette keyfine diyecek yok ama sokakta işler değişiyor. Canlandırdığı “kötü adam” yüzünden birçok kişinin nefretini kazanan usta oyuncu, “Teyzeler sokakta suratıma tükürüyor” diyor.

Haberin Devamı

* Kanal D’nin iddialı yapımlarından “Merhamet”, ikinci sezona girdi. Nasıl gidiyor çekimler? En baştaki heyecan korundu mu?
- Elbette... Tüm ekip keyifli, heyecanlı... Çekimler de çok iyi gidiyor. Ben zaman zaman flashback sahnelerde geçmişi canlandırıyorum, bazen bugünün yaşlanmış Moskof’u olarak kamera karşısına geçiyorum. İlginç bir deneyim.

* Bir dizide bu kadar sık flashback olması iyi bir şey mi sizce?
- Geçen sezon daha fazlaydı, bu sezon azaldı aslında. Siz ne düşünüyorsunuz bilmem ama ben flashback’leri çok seviyorum. Geçmişe dönmek için sakalımı siyaha boyuyorlar, saç yapıyorlar, kendimi daha genç hissediyorum (gülüyor). Dizide 1996 ve günümüz arasında gidiş gelişler var.

* Bu ani git geller oyunculuk anlamında zorlayıcı olmalı...
- Her şeye rağmen zevkli... 90’larda kötü adam, 2013’te yaşlılıktan mıdır nedir bilmem, iyi adam olmaya çalışıyor Moskof Recep...

* Onun iyi adam olması mümkün mü?
- Az da olsa hâlâ içinde kötülük barındırıyor.. Yine bazı şeytanlıkları var. Onları ilerleyen bölümlerde göreceğiz zaten...

* Moskof Recep kötülükten vazgeçmiyor yani...
- Yani... “Kötüyüm ben kötüyüm” diye bir şey vardı ya, aynen öyle (gülüyor).

MOSKOF RECEP KENDİNİ AFFETTİRMEYE ÇALIŞIYOR
* Dizinin ilk sezonunda kötü bir babaydı Moskof... Komşusuna aşık oldu, onun uğruna çocuklarını ve eşini terk edip gitti. Yıllar sonra kızların karşısına nasıl çıkabildi?
- Kendini affettirmeye çalışıyor çünkü... İnsanlar hayat boyu yanlışlarını düzeltmeye çalışır ya, bence Moskof Recep de bunu yapmaya çalışıyor. Başarır mı bilmiyorum ama... O kadar kötülüğü bana yapsalar asla affetmezdim. Yani yolda görsem, dövmesem de bir bakıp “lan” derim!

* Hazır sokaktan söz açılmışken sorayım o halde... Size nasıl tepkiler geliyor izleyicilerden?
- Birkaç kez teyzelerin yüzüme tükürdüğü oldu!

* Ciddi misiniz?
- Evet... “Allah belanı versin” deyip yüzüme tükürdüler. Güldüm falan önce, ama baktım teyze devam ediyor, yürüdüm gittim. Ciddi ciddi yedim tükürüğü (gülüyor). Garip bir durum.

* Siz Moskof’la ilgili neler düşünüyorsunuz? Sizin hisleriniz ne?
- Valla ne yalan söyleyeyim, arada ben de Moskof Recep’e saydırıyorum.

* Sizce bu adamın hiç mi iyi bir yanı yok?
- Asslında baktığınız zaman adam istemeden bir evlilik yapmış, aşık olduğu kadın da inadına en samimi arkadaşıyla evlenip yan komşusu olmuş. Kim delirmez böyle durumda... Haliyle adamda kafa gitmiş. Hak vermiyorum tabii ama diğeri de az değil, senelerce adamı delirtmiş.

SAKALI SEVEMEDİM BİR PARLAYASIM VAR
* Rolden gerçek hayata dönelim. Siz evli misiniz, çocuğunuz var mı?
- Çocuğum yok, dulum (gülüyor). Uzun zaman önce boşandım. Bu arada beni çok da yaşlı sanmayın, dizide kızımı oynayan Özgü Namal ile aynı yaştayız aslında. İkimiz de 37’yiz.

* Ve ikiniz de çok başarılısınız...
- Teşekkürler. Özgü Namal da çok iyi bir oyuncu. Başarılı.
* Setlerde iyi dostluklar kuruluyor mu, oyuncular arasında sürtüşmelere sık rastlanıyor setlerde...
- Valla bu sette bütün arkadaşlarla aram iyi. Herkesin arası iyiyse, muhakkak bir sorun vardır. Kötüyse de bir problem vardır. Herkesle iyi olamazsın. Herkese kendini iyi de gösteremezsin. Bence herkes birbirini sevmemeli o kadar.

* Sakaldan memnun musunuz?
- Memnun değilim. Yemek yerken, bir şey içerken çok zorluyor beni. Suratımda sürekli bir kütle var. Şöyle bir parlayayım istiyorum. Bana göre değil sakal. Sıkıldım ama işim bu yapacak bir şey yok.

* Şehlasınız... Bu kamera karşısında sorun yaratıyor mu?
- Çok yorgun olduğum zaman Donald Duck gibi oluyorum. Bir tanesi bazen benden ayrı hareket ediyor. Çok yakın çekimler ve yorgun olursam o zaman komik oluyor. Bunun dışında zorluk çekmiyorum.

BİR AY OTOSTOP ÇEKEREK DOLAŞTIM
* 2002’den bu yana hiç durmadan dizi yapmışsınız...
- Para var mı dersen yok ama (gülüyor).
* Kendinize zaman ayırabiliyor musunuz?
- Her zaman. Offroad yapıyorum. 2008-2009-2010; üç sene yarıştım. 6-7 tane birincilik kupam var. Dağcılık ve avcılıkla da uğraşıyorum. İşim yoksa İstanbul’da çok durmam.

* İyi bir avcı mısınız?
- Evet iyiyimdir. Denizde de iyiyim, çok iyi dalıyorum. Zıpkında çok iyiyimdir. Karate de yapıyorum.
* Bu ekstrem sporlarla ilgili hayalleriniz ya da hedefleriniz var mı?
- Oyunculuğu seviyorum ama en büyük hayalim bütün dünyayı gezip bütün ekstrem sporları yapmak. Bu arada onları filme alıp bir televizyon programı hazırlamak. Geçen sene bir program çektim kendimce zaten... İstanbul’dan sırt çantamı alıp yola çıktım, otostop çekerek 1 ay gezdim. Tekirdağ, Assos, Çanakkale ve Ayvalık’ta durdum, dalış yaptım. Ama ayak parmağım kırılınca dönmek zorunda kaldım.

Haberin Devamı

AŞK, ANI ONUNLA YAŞAMAKTIR
* Yeniden evlenmeyi düşünüyor musunuz?
- Bilmem, olsun ya da olmasın diye düşünmüyorum. Sadece yaşıyorum.
* Şu an hayatınız da biri var mı?
- Hayatımda biri yok.
* Aşk nedir sizce
- İnsanlara göre değişir. Anı onunla yaşamaktır bence. Ayrıca aşkta hem ağlayacaksın hem güleceksin. Bütün duyguları yaşarsan aşk olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!