Tesadüfen oyuncu

Güncelleme Tarihi:

Tesadüfen oyuncu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2006 00:00

 son "Acı Hayat" dizisinde rol aldınız. Yeni sezonda farklı projeler var mı?

- Şimdilik "Acı Hayat" devam ediyor. Arçelik reklamları için de bir yıllık anlaşmam var. Birkaç sinema projesinin de görüşmeleri sürüyor. Ayrıca konservatuvarda dördüncü sınıfa geçtim.

 "Ekmek Teknesi" ilk oyunculuk deneyiminizdi. Aradan geçen zamanda neler değişti?

- O zaman oyunculuk hiç aklımda yoktu. Daha çok eğlenmek ve biraz da para kazanmak istiyordum. Ama artık oyunculuk benim işim. Konservatuvara girdikten sonra çok şey değişti hayatımda.

 Peki oyuncu olmadan önce hangi mesleği düşünüyordunuz?

- Ben masallar, öyküler yazıyorum. Hep yazar olmak istedim. Psikolojiyle de çok ilgilendim. Asıl amacım psikoloji okumaktı. Yani bambaşka hayallerim vardı ve birden bire oyuncu oldum.

 Bir anda kendinizi hiç düşünmediğiniz bir işin içinde buldunuz. Sonrasında neler yaşadınız?

- Konservatuvara ilk girdiğimde, aslında cahil cesaretiyle oynadığımı, hatta konuşmayı bile beceremediğimi anladım. Çünkü ben İzmirliyim... "Geliyom, gidiyom" diye konuşuyordum. Bu kadar yetersizken, nasıl oyuncu olmayı kabul ettim diye kendime çok kızdım. Okula girdiğimde, işi öğrenmeye başladığımda yapamayacağımı anladım. Tamam, beğenilen bir oyunculuğum var ama bana göre yeterli değildi. Derken Osman Sınav beni yetenekli bulduğunu ve benimle çalışmak istediğini söyledi. Ardından Zeki Demirkubuz’un film teklifi geldi. Projeyi kabul etmedim. Ancak önemli bir yönetmenin bana teklif getirmesi, benim için müthiş bir şeydi. Onun beğenisi, benim için çok önemliydi.

n Kendinizin farkına mı vardınız?

Evet, kendimin farkına vardım. Neler yapabildiğimi gördüm.

TANINMAK HOŞUMA GİTMİYOR

n Yavaş yavaş tanınmaya başladınız, bu durumdan memnun musunuz?

- Hálá eski arkadaşlarımla görüşüyorum, hayatım pek değişmedi. Tanınmış olmak çok hoşuma gitmiyor. Çünkü sosyalimdir ama konuşmadan, selam vermeden kendi halimde, sessiz kalmayı çok seviyorum. Bu bazen mümkün olmuyor. Mesela geçenlerde İzmir’e ailemin yanına gittim. İstanbul’da pek değil ama şehir dışında daha çok ilgi gösteriyorlar. Sıkıcı değil, keyifli... Fakat bazen yanlız kalmak istediğim anlarda konuşmak, cevap vermek beni zorluyor. O da sahte oluyor. Sahte olan hiçbir şeyden hoşlanmıyorum. Dolayısıyla işin popüler olma kısmını sevmiyorum.

n Şöhret, popülerlik... Bunlar için neler söyleyeceksiniz?

- Bana göre şöhret, sanatını yapan sanatçının ardında eserlerini bırakması, tüm dünyanın onu konuşmasıdır. Sanatı, sanat için yaparsan zaten şöhretli olursun. Önemli olan da bu. Günümüzde maalesef şöyle bir çark var; ne kadar göz önünde olursan, o kadar tercih edilirsin... Tercih edildiğinde de çok para kazanmaya başlarsın. Kısa vadede bu olabilir. Eğer kendine yakıştırabiliyorsan, sadece para kazanmak istiyorsan, bu doğru bir şeydir... Ama yapılan sanat değildir.

KADİR BEY BAKLAVA KOMASINA GİRDİ

n Korkularınız var mı?

- Olmaz mı, var tabii ki. Fazla yıpratılmaktan korkuyorum. B yüzden kendimi iyi ifade etmeye çalışıyorum. Çalıştığım yönetmen ve yapımcılara dikkat ediyorum. Bu korkular da işi bırakmama neden olabilecek türden korkular değil. Doğru adımlar attıktan ve iyi olduktan sonra yolumdan ayrılmam. Şanssızlıklar, talihsizlikler olabilir belki... Ancak yine de bu işi çok sevdiğim için her şeyi göze alabilirim.

n Oyunculuktaki sınırlarınız neler?

- Televizyon ekranında yapmayacağım çok şey var. Sinemada ise ticari amaçla değil, sanatsal amaçla yapıldığını görürsem, olabilir. Sonuçta Türkiye’de yaşıyoruz. Böyle bir şeyden ailem de hoşlanmaz. Rol olarak her şeyi oynayabilirim. Hedeflediğim bir rol yok. Yolun çok başındayım. Benim için oynadığım her rol, ayrı bir deneyimdir.

Masal kitabı yazıyorum

İleriye dönük çok plan yapmıyorum. İyi bir oyuncu olmaya çalışıyorum. Okuyorum, araştırıyorum, yazıyorum. Yazdığım hikayelerde başarılı olmak istiyorum. Uzun süredir yazmak istediğim bir masal var. Onu bir kitap haline getirip yayınlayacağım. Yurtdışına gidip eğitim almak da en büyük hayalim. Oradaki workshop’lara katılmak istiyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!