Tercih yapacaksam nişanlım yerine hayvanları seçerim

Güncelleme Tarihi:

Tercih yapacaksam nişanlım yerine hayvanları seçerim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2012 00:00

Amerikalı top model Joanna Krupa (33), PETA için verdiği çıplak pozlarla tanınıyor. Hayvan sevgisi sınır tanımayan Krupa, “Tercih yapacak olsam nişanlımı değil, hayvanları seçerim” diyecek kadar iddialı.

Haberin Devamı

Kendinizden söz ederken ‘rol model’ olmak istediğinizi söylüyorsunuz.
- İnsanlar üzerinde iyi bir izlenim bırakmamdaki en önemli unsurun hayvanlara gösterdiğim duyarlılık olduğunu düşünüyorum. Brigitte Bardot benim için iyi bir örnek.
PETA ile ortak bir projede çalışma teklifi nasıl geldi size?
- Kız kardeşime gelen isimsiz bir mail sayesinde PETA’yla tanıştım. Gelen mail bizi PETA’nın web sitesine yönlendirdi: Çin’deki kürk hayvanlarına yönelik çiftliklerde gizli kamerayla çekilmiş bazı görüntüler vardı. Bunları gördükten sonra PETA’nın sesini duyurmasına aracılık etmek istedim.
Direkt olarak; ‘çıplaklık’ mı istendi sizden?
- Kampanyanın sloganı en başından beri ‘Kürk Giyeceğime Çıplak Gezerim’. PETA da benden bunu istedi.
İlk evcil hayvanınızı sorsam aklınıza gelen görüntü, anı nedir?
- Köpeklerle büyüdüm. Sera diye bir kaniş kırması köpeğim vardı. O zaman 11 yaşındaydım.
Şu anda da dört köpeğim var. Aslında altıydı. Bir buçuk ay önce ikisi yaşlılıktan öldü. Evdekilerin dışında bir de barınakta bakımını üstlendiğim bir köpek var. Onu da yanıma almayı düşünüyorum.
İnsanların kürk giymesini bir nebze de olsa önlediğinizi düşünüyor musunuz?
- Bence bazı kişilerin kürke bakışını değiştirdik. PETA’nın başka bir kampanyasında ‘Hayvanlar İçin Melekler’ sloganıyla pet shop yerine barınaklardan evcil hayvan edinmesini teşvik ettik. Kampanya sürecinde videoyu seyreden ve ailesinin kürkçü dükkanı işleten bir kızdan mail aldık. Çok etkilendiğini ve ileride açlıktan ölse bile kürk satmayacağını yazmıştı.
Bir adama deli gibi aşıksınız ama hayvanları sevmediğini öğreniyorsunuz. Ne yaparsınız?
- Erkek arkadaşım hayvanları sevmeli diye bir kuralım var. Nişanlım da hayvanları sevdiğimi biliyor, o da seviyor. Aynı zamanda aktivistliğime destekliyor. Ama tercih yapmak zorunda kalsam hayvanları seçerdim.
Playboy dergisine de soyundunuz, PETA için de… Soyunmak bu kadar kolaysa bunu PETA için yapmanızın farkı neydi?
- Playboy’a poz vermek başka bir şey. Her kadının gizlemek istediği kusurları vardır. Derli toplu ve şık, aynı zamanda basit görünmeyen pozlar vermeye çalıştım. Ama PETA için soyunmak bambaşka bir şey. Çünkü hayvanlara destek vermek ve onların sesini bedenimde duyurmak için soyundum. İkisi birbirinden çok farklı.

Haberin Devamı

Türkiye’deki protestoyu destekliyorum

Haberin Devamı

Türkiye’de yeni bir yasa tasarısı var. Sokakların tamamen hayvanlardan arındırılmasına sebep olacak. İnsanlar bu yasayı protesto ediyor...
- 2012 yılında böyle bir şey nasıl gündeme geliyor anlayamıyorum. Protestoyu sonuna kadar destekliyorum.
İnanılmaz bir ücret ödense, kürk modelliği yapmanız istense teklifi getirene cevabınız ne olur?
- Naomi Campbell yaptı. Benim için ikiyüzlülük olurdu.
Et yiyor musunuz?
- Önceden yerdim. Şu an balık yiyorum sadece. Aslında vejetaryen olmak istiyorum. Ama akyuvar sayım düşük, bu yüzden doktorum et yememe tavrıma kızıyor. Kobe eti yiyorum. Yedikten sonra kendimi suçlu hissediyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!